4.10.07

Τα μαζεύει ο περιφερειάρχης…

Στο παρακάτω δημοσίευμα του ΧΡΟΝΟΥ, η εφημερίδα κατηγορεί τον Περιφερειάρχη κ. Αγγελόπουλο ακριβώς ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ και –ευτυχώς!– που στο τέλος παραδέχεται ότι ο κ. Αγγελόπουλος παρήγαγε έργο!
Κύριοι, το κυβερνών κόμμα ΔΕΝ έχει στελέχη. ΔΕΝ έχει πολλούς ανθρώπους ικανούς για πολλά-πολλά. Αυτούς τους λίγους που (ωσάν τους μόνους κι έρμους κούκους που προσπαθούν να φέρουν την άνοιξη) καταφέρνουν να διαφημίσουν κατιτίς την κυβερνούσα παράταξη, ΔΕΝ επιτρέπεται να μην τους αναγνωρίζουμε την πλεύση τους πάνω από το χάος της μετριότητας -ραγιαδοσύνης- ΚΡΕΤΙΝΙΣΜΟΥ όλων των υπολοίπων, από τον αρχηγό της παράταξης έως τον καθαριστή των γραφείων της Ρηγίλλης (αν και ο τελευταίος δικαιούται να ενίσταται, αφού τον πήρε η μπάλα από σπόντα)!
Παραθέτω λοιπόν το άρθρο του Χρόνου με τα σχόλιά μου σε italics:

«Οι τελευταίες ώρες του περιφερειάρχη Μιχάλη Αγγελόπουλου περιγράφονται πολύ μοναχικές, αφού ο ίδιος επέλεξε να αποκοπεί από την Κομοτηνή και την Θράκη γενικότερα, να καταφέρει να είναι ανύπαρκτος σε πολλά καίρια ζητήματα που επιβάλλετο η πολιτική του παρουσία, να είναι άχρωμος και άγευστος φοβούμενος να πάρει θέση, να απουσιάζει διαρκώς και να καταφέρνει να παραμένει λειτουργώντας εξισορροπιστικά με τις γνωριμίες του από το Κολωνάκι και το υπουργείο Εσωτερικών, σε μια περιοχή που δεν γεύθηκε των ιδιαίτερων ικανοτήτων του.

ΣΤΓ: Δηλαδή ΑΚΡΙΒΩΣ όπως πρέπει να είναι ένα δημόσιο πρόσωπο: Μετριοπαθής, αντιστάρ, μη προκλητικός, αθόρυβος δουλευτής και –πάνω απ’ όλα- ΑΧΡΩΜΑΤΙΣΤΟΣ! Δηλαδή, όλα τα «σεμνά και ταπεινά» που προσποιούταν ότι ήθελε για το κόμμα του ο κ. Σουβλάκης Μπαϊρακτάρης, πριν γεμίσει την εικόνα με «μποκλούκια» περίπου σαν κι αυτά που φωτογραφίζει ο Τέλης κάθε Τετάρτη, αλλά από διαφορετικό…οργανικό υλικό!!!

Γρήγορα δημιούργησε μια προσωπική αυλή, ανέπτυξε εμπάθειες και φιλίες, δεν μπήκε στο πετσί του χώρου και των ανθρώπων που διοικούσε, δημιουργώντας κενά μη τολμώντας να αναλάβει ρίσκα και να προωθήσει ζητήματα. Αυτά συγκαταλέγονται στα πλην.

ΣΤΓ: Δεν έκανε δηλαδή ρουσφέτια, ΔΕΝ τάισε καμιά αχόρταγη σουσουράδα και πρόσεξε ώστε να περιστοιχίζεται από αξιοπρεπείς ανθρώπους που θα περιφρουρήσουν την ακεραιότητα του γραφείου του, αφήνοντας τους «γλύφτες» απέξω να γλύφουν τις…πληγές τους!. ΕΥΤΥΧΩΣ άργησε να τον πάρει πρέφα το κομματικό του αφεντικό, γιατί θα τον κατηγορούσε ότι τους χαλά την πιάτσα! ΔΥΣΤΥΧΩΣ τελικά φαίνεται πως τον πήρε πρέφα και θα τον αποσύρει, για να μας στείλει κανέναν από το σινάφι του, που να μη λέει «ΟΧΙ» σ’ αυτά που το έλεγε ο Αγγελόπουλος…

Ωστόσο ήταν ένα καλό διαχειριστικό στέλεχος του κρατικού μηχανισμού και όχι ένα πολιτικό στέλεχος με πυγμή, ρόλο και αρμοδιότητες όπως είναι οι περιφέρειες ως μίνι στρατηγεία. Ο ίδιος σύμφωνα με πληροφορίες περιμένει την δημιουργία διεύθυνσης ευρωπαϊκών θεμάτων προκειμένου να την αναλάβει ως ειδικός γραμματέας, πάντως από την Κομοτηνή φεύγει και μάλιστα αύριο δίνει αποχαιρετιστήριο γεύμα σε ελάχιστους συνεργάτες του.

ΣΤΓ: Ο κ. Αγγελόπουλος σας ευχαριστεί. Τον περιγράψατε ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕ ΣΟΒΑΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ!!! Επιτέλους, YOU GOT THAT RIGHT! [1] At last! [2] At least… [3]

Η περίοδος του κ. Αγγελόπουλου θα αξιολογηθεί με την απομάκρυνσή του, ελπίζοντας ότι η κυβέρνηση θα καταλάβει τον σημαντικό ρόλο της Περιφέρειας, ώστε να τον αναθέσει σε στιβαρά χέρια και ανοικτά μυαλά ανθρώπων που θέλουν να υπηρετήσουν με όραμα αυτή την περιοχή και όχι να κάνουν δημοσιοϋπαλληλική διαχείριση, ή να προσθέσουν απλά ένα τίτλο στο βιογραφικό τους.»

ΣΤΓ: Για να καταλάβουμε ότι η κυβέρνηση «καταλαβαίνει» τις ιδιαιτερότητες της Περιφέρειας αυτής, θα έπρεπε να βρουν άλλον Αγγελόπουλο να μας στείλουν. Αλλά…ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΒΡΟΥΝ; Και να «καταλαβαίνει», λοιπόν, ΔΕ μπορεί να κάνει και τίποτε. Αυτούς που έχει, αυτούς θα στείλει! Κι εμείς δε θα καταλάβουμε ποτέ αν πραγματικά «καταλαβαίνει»…

Ασχέτως με τις προσωπικές πεποιθήσεις του καθενός και ασχέτως αν αυτές είναι γραπτές, προφορικές ή νοητές, ο κόσμος που ισχυρίζεται ότι τα μάτια του ΠΡΑΓΜΑΤΙ βλέπουν, τα αυτιά του ΠΡΑΓΜΑΤΙ ακούν και το μυαλό του ΠΡΑΓΜΑΤΙ κατανοεί γνωρίζει ότι στελέχη του κυβερνώντος κόμματος με ήθος, αξιοπρέπεια, ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ και αρχοντιά δε θα βρει πολλά σαν τον κ. Αγγελόπουλο. Όσον αφορά το «ΧΡΟΝΟ», τον διαβάζω καθημερινώς από πιτσιρικάς και δεν είχα ποτέ παράπονο αλλά, ομολογώ ότι, μερικές φορές με μπερδεύει: κάποια δημοσιεύματα δείχνουν ότι ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ, ενώ κάποια άλλα δείχνουν ότι ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΘΟΤΑΝ ΣΤΗ ΜΟΥΡΗ!

Τι περίπτωση είναι τώρα αυτή; Περίπτωση «Τι-να-πει-κανείς…», ή περίπτωση «Υποχρεώστε-τους-συντάκτες-σας-να-συνεννοηθούν-μεταξύ-τους», ή περίπτωση «Όπου-φυσάει-κάθε-φορά», ή…

…am I getting any warmer? [4]

[1]Το «πιάσατε»!
[2]Επιτέλους!
[3]Τουλάχιστον…
[4]Πλησιάζω καθόλου;

Uli Chris

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.