12.8.07

Καραμανλή δώσε τα όλα!...

Κι όμως τα παρακάτω δεν θα είναι στην σφαίρα της φαντασίας μας, αφού σε λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις αρχές Σεπτεμβρίου ο αρχηγός της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, που θα περάσει στην ιστορία σαν ο πιο τεμπέλης και άτολμος πρωθυπουργός μιας διεφθαρμένης κυβέρνησης, θα δώσει στον ελληνικό λαό όσα δεν έδωσε καμία κυβέρνηση από την μεταπολίτευση και μετά. Και να φανταστείτε ότι οι παροχές είναι ακόμη στην αρχή, αφού μετά τα εγκαίνια της ΔΕΘ θα ακολουθήσει το δεύτερο κύμα παροχών.
«Ελληνικέ λαέ από τα ταμεία του ελληνικού κράτους, λεφτά που έδωσες εσύ από το υστέρημα σου, λεφτά που σου έκλεψε η προηγούμενη κυβέρνηση της διαπλοκής, θα διαθέσουμε 2 δισεκατομμύρια € για το εθνικό ταμείο φτώχειας. Θα βοηθήσουμε τους μικρομεσαίους και τα ελληνικά νοικοκυριά δίνοντας την ευκαιρία να κάνουν ρυθμίσεις στα χρέη τους στις τράπεζες, ύψους 1,5 δισεκατομμύρια €. Είμαστε αλληλέγγυοι στις ένοπλες δυνάμεις. Αναπροσαρμόζουμε το νέο μισθολόγιο των στρατιωτικών, ύψος 1,2 δισεκατομμύρια €. Ο αγροτικός κόσμος δεν πρέπει να ανησυχεί πλέον. Η εξασφάλιση των 1,3 δισεκατομμυρίων € από τον κρατικό προϋπολογισμό για δάνεια και ειδικές επιδοτήσεις προς τους Έλληνες αγρότες είναι πλέον πραγματικότητα. Αυξήσεις θα υπάρχουν και στους μισθούς και τα αναδρομικά των Δικαστικών που θα φτάσουν περίπου το 1 δισεκατομμύριο €. Νοιαζόμαστε και για τους χαμηλοσυνταξιούχος και καθιερώνουμε την εθνική σύνταξη για όλους στα 600 €. 800 εκατομμύρια θα ξοδέψει το ελληνικό κράτος γι’ αυτήν την παροχή. Με 500 εκατομμύρια € θα επιδοτηθούν νέοι άνεργοι, ώστε να δημιουργήσουν μαζί μας μια ισχυρή Ελλάδα. Θα μειωθούν οι φόροι και θα καταργηθεί ο φόρος κληρονομιάς. 300 εκατομμύρια € θα αποταμιεύσει η κυβέρνηση από τον κρατικό κουμπαρά επειδή θα μειωθούν οι φόροι και 200 εκατομμύρια € θα δοθούν στις συντάξεις του Δημοσίου. Οι τρίτεκνοι και οι μονογονεϊκές οικογένειες θα επιδοτηθούν με 300 εκατομμύρια € στο σύνολο τους. Δείχνουμε το κοινωνικό μας πρόσωπο στα ΑμΕΑ και εξασφαλίσαμε κονδύλι 100 εκατομμυρίων για να δοθούν ψηφιακοί δέκτες στους ανθρώπους αυτούς να βλέπουν το PRISMA+, το ψηφιακό κανάλι της ΕΡΤ.
Έλα μαζί μας. Μαζί θα κάνουμε την Ελλάδα πιο ισχυρή!»

Κι όμως 9.100.000.000 € υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός, μέσα από τις κυβερνητικές παροχές, στον ελληνικό λαό. Και όπως είπα πριν έπεται και το δεύτερο κύμα παροχών. Δηλαδή μέσα στο πανικό της η ΝΔ από το πολιτικό της κόστος που επισώρευσαν οι αρνητικές εξελίξεις του καλοκαιριού και κυρίως η καταστροφή από τις πυρκαγιές, η οποία μεταξύ των άλλων, κατέδειξε και τη διάλυση του κρατικού μηχανισμού, η κυβέρνηση άφησε κατά μέρος την πολιτική «της σοβαρότητας, της υπευθυνότητας και της αξιοπιστίας» και πέρασε εν μία νυκτί στη λαϊκίστικη πολιτική των παροχών που μέχρι πρότινος καταδίκαζε.

1 σχόλιο:

  1. Εάν τα πρόβατα ενδιαφέρονται για το τι παίρνουν, τότε οι τσοπάνηδες δίνουν παροχές.

    Αν όμως ενδιαφέρονται και για το τι δίνουν πίσω γι'΄αυτά που παίρνουν, τότε ας προσέχουν ποιόντ τσοπάνη ψηφίζουν!

    Γιατί, ερχομένου του προϋπολογισμού, θα δουν ότι το ισοζύγιο παροχών-φορολογίας είναι αρνητικό...

    Και τότε θα διαρρυγνύουν το... μαλλί τους!!!

    Μπέεεεε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.