31.8.07

Λεωφορείο, στάση!

«Αυτό δεν είναι κόμμα! Είναι κόμματος. Σεινάμενη-κουνάμενη, τα κάνει ΟΛΑ! Και ΚΡΑΤΑ ΚΑΙ ΦΑΝΑΡΑΚΙ! Σε περίπτωση που ευκαιριακά λιμπιζόσασταν και την αδερφή της την «καλόγρια»… Μα τέτοιο φλογερό ταμπεραμέντο…Ούτε η Jennifer Lopez να’ τανε!».
Έτσι φαινότανε σε μερικούς «πειναλέους» η Νουδούλα στην επανεμφάνισή της το 2003 (ποοολύ καιρό είχαν να δουν γυναίκα οι κατάδικοι ρε παιδάκι μου!). Αλλά, μάλλον ήταν «good from far and far from good» δηλαδή «καλή από μακριά και μακριά από καλή»). Έτσι έγινε το «φάτε μάτια ψάρια και κοιλιά περίδρομο» (για ‘κείνους τους ανέραστους που λέγαμε…)
Η ΝΔ είναι σαν εκείνα τα «αυξημένα» άτομα, που στο λεωφορείο κάθονται στις κοινές καρέκλες αντί για αυτές που προορίζονται, όπως γράφουν, «για αυξημένα άτομα»! Δύο λόγοι την κάνουν επιρρεπή στη γκάφα: Ο ένας, ο προφανής, είναι ότι ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ. Ο δεύτερος είναι πιο πονηρός: ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΝΑ ΤΡΙΒΕΤΑΙ! Στο διπλανό της. ΟΠΟΙΟΣ και να ‘ναι! Μόνον που, όταν το κάνει, δίνει την εικόνα εκείνης της χοντρής γριάς με το πλήρως εκτοπισμένο, στριμωγμένο και σταφιδιασμένο γεροντάκι σύζυγο.
Τα συμπεράσματα αυτά βγαίνουν αβίαστα. Γιατί; Γιατί η Νουδούλα ΔΕΝ διδάχτηκε ΤΙΠΟΤΕ από την ιστορία. Ακόμη κι ο γράφων, που διάβαζε ιστορία για να τη θυμάται μέχρι αύριο και να περνά την τάξη, ΕΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ. Το ‘χει το διάβασμα, ξέρετε. Αν ξέρεις να διαβάζεις, ΘΕΣ ΔΕ ΘΕΣ θα μάθεις 5 πράγματα. ΕΚΟΥΣΙΑ ή ΑΚΟΥΣΙΑ! ΔΕΝ έχεις επιλογές! Όσον δε αφορά το δεύτερο, η ΝΔ είναι «παντός καιρού». Από τη μια μας βγαίνει αυτό που λέμε στην Αμερική «high maintenance» γκόμενα (δηλαδή, σε ελεύθερη μετάφραση, «ακριβοσυντήρητη») και τρίβεται στο βασιλιά. Αs God is my witness, κι εγώ καθότι θαυμαστής του Βρετανικού πολιτικού συστήματος κρυφοβασιλικός είμαι! Αλλά τούτη δω το δείχνει! Εγώ το…γράφω μόνο! Από την άλλη, μας τη βγαίνει αυτό που λέμε στην Αμερική «white trash» (δηλαδή, σε ε.μ., «σαβουρογάμισσα») και τρίβεται σε «vertically challenged” (όπως λέμε πολιτικά ορθώς τις «κοντοστούπες») θεούσες καλογραίες (και δη εκ του βορρά…).
Το πρόβλημα με τις χοντρές γριές, είναι ότι κάποια στιγμή αρχίζουν να βρωμάνε. Και δεν τις θέλει κανείς δίπλα του! Αλλά και πριν βρωμίσουν, οι περισσότεροι αρχίζουν τα τις διώχνουν λόγω του ότι καταλαμβάνουν πολύ, εκ του –πάντα– περιορισμένου, χώρου. Για να μην πούμε για τα…κυριολεκτικά ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΑ αέρια που…ελευθερώνουν εκ του φαρδέως οπισθίου τους με συχνότητα…στάσης λεωφορείου!
Εκ της άνωθεν επιστημονικής μελέτης, κρίνομε απόλυτα βέβαιο ότι, κάτι λόγω ηλικίας, κάτι λόγω σαπίλας, κάτι λόγω ευωδίας και κάτι λόγω ανοικονομικότητας, οι επιβάτες νοιώθουν ότι θα ήταν καλύτερα να τους…έλλειπε! Οπότε, ετοιμάζονται να την εξάγουν βιαίως σε άμεσα προσεχή στάση.
Είτε αυτό, είτε να εξέλθουν όλοι εκ του λεωφορείου. Αλλά μάλλον στην πορεία θα μεσολαβήσει πρώτα ο οδηγός, που θα προσπαθήσει να συμβιβάσει τα πράγματα και –αν δε μπορέσει- ΤΟΤΕ θα την πετάξει έξω! Η συνέχεια στο «BOYΛH» channel…

Uli Chris

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.