13.8.07

Φανάριες Νήσοι

Όπως πολύ εύστοχα τις αποκαλεί καλός μου φίλος. Και λέω εύστοχα, γιατί ο τουρισμός του Φαναρίου ενίοτε μου θυμίζει την ποσότητα αλλά και την…«ποιότητα» του τουρισμού της Μυκόνου. Όχι μόνον τώρα, αλλά από παλιά.
Δημοτικός Σύμβουλος από την περιοχή, διαρρηγνύει τα ιμάτιά του στην εφημερίδα «Παρατηρητής», γιατί τα σοβαρά πολιτιστικά πάνε στη Μαρώνεια κι όχι στο Φανάρι. Και ως άλλος Mel Gibson, βλέπει συνωμοσίες.
Ένα πράγμα θα του πω: αυτό που αυτός θέλει στο Φανάρι, προφανώς επειδή είναι καλλιεργημένος άνθρωπος, καλά κάνει και το διεκδικεί. Αλλά να μη βλέπει συνομωσίες, ωσάν φαντάσματα, παντού. Την επιθυμία του δεν τη σαμποτάρει κανένα κέντρο αποφάσεων πέραν της αιώνιας, γνωστής και πασιφανούς, κουλτούρας του Φαναρίου.
Ο πληθυσμός τους Φαναρίου ανέκαθεν συνόψιζε τον πολιτισμό της περιοχής σε λίγες λέξεις όπως, π.χ., «Barracuda». ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ! Αν θέλουν, λοιπόν, οι νησιώτες του συμπλέγματος Φαναρίων να μας πείσουν ότι εκτιμούν και θέλουν το θέατρο…ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ! Όσον ακριβώς έκαναν για να κτίσουν τη…«φήμη» τους, την οποίαν ενθυμούμαι να οικοδομείται από όταν ήμουν «μικρός και τρελός» (κι όχι από μεγάλος τρελός που είμαι τώρα…)
Μια συμβουλή κ. Σύμβουλε, επειδή φαίνεστε άνθρωπος με κουλτούρα: ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΤΕ!


Uli Chris

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.