28.7.07

Εδώ Στυλιανιδιστάν (πράξη 18)

>>>>
Εδώ Στυλιανιδιστάν! Ακούτε;
>>>>
Κρατώ και αποθηκεύω στο αρχείο μου την φωτογραφία με την πινακίδα που αναρτήθηκε στο χώρο που χτίζεται το Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη», στο Στρατόπεδο Ηλιοπούλου. Κάντε και εσείς το ίδιο. Θα με θυμηθείτε…γιατί; Ξεκίνησαν ήδη τα παπαγαλάκια στην Κομοτηνή να λένε ότι είναι το πρώτο μεγάλο έργο του Δημάρχου Δημήτρη Κοτσάκη. Έλεος θεέ μου. Ευτυχώς στην πινακίδα είναι αναρτημένα τα ονόματα των φορέων υλοποίησης και χρηματοδότησης του έργου. Αυτό το έργο όταν το οραματιστήκανε πολιτικοί στην Κομοτηνή και δουλέψανε για την δημιουργία του, μερικοί βρισκόταν ακόμα στην Δράμα…Τέτοια ακούω και δεν πάω ακόμα διακοπές!
>>>>
Δεν μπορώ να καταλάβω τον Νίκο και την εμμονή που τον έπιασε με την πρόεδρο της ΔΕΑΚΟ Φελίνα Καζάκου. Η δουλειά της τώρα θα φανεί, αν μπορεί να φέρει σε πέρας εκδηλώσεις καινοτόμες και πρωτοποριακές για τα δεδομένα της Κομοτηνής. Μέχρι τώρα έπαιζε με ευρωπαϊκά προγράμματα που της είχε εξασφαλίσει η προηγούμενη δημοτική αρχή. Αν δω κάτι από εδώ και πέρα…θα την παραδεχτώ!
>>>>
Ψάχνοντας πάντως στο διαδίκτυο για το πρόγραμμα MIDA, είδα ότι οι ξένοι εταίροι του προγράμματος, παρουσιάζουν την εκδήλωση «Κομοτηνή στην Υγειά σου» σε ελεύθερη μετάφραση «Komotini To You». Δηλαδή «Κομοτηνή σε σένα». Αν υποψιαστώ ότι την φράση αυτή την σκαρφίστηκαν τα «μυαλά» της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης τι να πω; Ας ρίξουνε μια ματιά στις μηχανές αναζήτησης της Google, με τι λέξεις και σε τι αριθμό ψάχνουν οι ξένοι πληροφορίες για την Ελλάδα. Οι λέξεις «stin igia sou», «opa», «syrtaki», είναι οι πρώτες στην σχετική λίστα, με ρυθμό αναζήτησης 2.500.000 περίπου αναγνώστες.

>>>>
Έκανε την εμφάνιση του ο μόνιμος κάτοικος Γλυφάδας, αλλά όχι στην Κομοτηνή…σε τηλεοπτικό παράθυρο της κρατικής τηλεόρασης και της εκπομπής «Λαθύρινθος» του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη, απέναντι στο εκπρόσωπου τύπου του ΠΑΣΟΚ Πέτρο Ευθυμίου. Ο δημοσιογράφος αναζήτησε τις απαντήσεις από τα πολιτικά πρόσωπα και τις θέσεις των κομμάτων για το θέμα των πυρκαγιών.
>>>>
Πρώτος τον λόγο πήρε ο μόνιμος θαμώνας της χασαποταβέρνας στη Βάρη και είπε ότι για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ και η καμμένη γη που παρέλαβε η ΝΔ τον Μάρτη του 2004. Τότε ο Πέτρος Ευθυμίου του έδειξε δημοσιεύματα εφημερίδων των τριών τελευταίων χρόνων που εμφάνιζαν τους υπουργούς Δημοσίας Τάξης κυρίους Βουλγαράκη και Πολύδωρα να μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για την ετοιμότητα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο να διαχειριστεί κρίσεις. Το ίδιο έκανε και ο δημοσιογράφος με συγκεκριμένο δημοσίευμα της Καθημερινής. Τότε ακούστηκε το θεϊκό: «…ο πλανήτης έχει πυρετό…» και οι ευθύνες μετατέθηκαν στην…φύση!!!
>>>>
Δεν γνωρίζω ακόμα, σε τι αναφέρεται η PIAZZA λέγοντας για εκφοβισμό εκδοτών από τον αντιδήμαρχο και πρόεδρο της ΝΟΔΕ της ΝΔ στη Ροδόπη, αλλά τα δείγματα «δουλειάς» τους που βλέπουμε στο διαδίκτυο και στη καθημερινή μας ζωή είναι χαρακτηριστικά. Χωματερή και ζούγκλα καταντήσανε την πόλη μας κι όμως έχουν την συνείδηση τους ήσυχη. Αυτοί οι ίδιοι θα βγούνε αύριο να ζητήσουν ψήφους για τον μόνιμο κάτοικο Γλυφάδας, υφυπουργό εξωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη.
>>>>
Καλωσορίζω στην «συγγραφική ομάδα» μας τον Uli Chris. Καθημερινά τα «παιδάκια που παίζουν με το internet» πολλαπλασιάζονται…

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος30/7/07 07:33

    Οσον αφορά τον εκφοβισμό. Ετσι έμαθαν οι άνθρωποι να διαμαρτύρονται όταν τους πονάει ή όταν θεωρούν ότι διεκδικούν το δίκιο τους.
    Το θέμα είναι αν είπαν ή όχι κλέφτη τον αείμνηστο δήμαρχο Παπαδριέλλη... γιατί σίγουρα "νοικοκύρη" δεν ακούστηκε να τον χαρακτήρισαν άρα...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.