12.5.07

Ένας φίλος από τα παλιά

Είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω, μέσω του ηλεκτρονικού μου ταχυδρομείου, μ’ έναν φίλο από τα παλιά, τον Γιώργο Παπουτσή. Με καλλιτεχνική φλέβα από μικρός, το μέλλον του στη μουσική προδιαγράφεται λαμπρό και αισιόδοξο. Το ότι είναι εξαίσιος μουσικός ο Γιώργος το γνωρίζουν σχεδόν όλοι που ασχολούνται με τον πολιτισμό στην Κομοτηνή και όχι μόνο, αλλά ότι θα τον έβρισκα και στα μετερίζια του διαδικτύου, αυτό να πω την αλήθεια δεν το περίμενα. Το blog του (my blogspace) είναι ένα ευχάριστο και ανέμελο διάλλειμα από την καθημερινότητα, με θέματα κυρίως μουσικά αλλά και άκρως προσωπικά. Αν και ο πολιτικός λόγος απουσιάζει από το ιστολόγιο του, αξίζει κανείς να διαβάσει το σχόλιο του Νότη Μαυρουδή για την συναυλία της Νανάς Μούσχουρη στην Κομοτηνή, στα πλαίσια της…«Αλληλεγγύης».

Λίγα λόγια για τον Γιώργο Παπουτσή
Ο Γιώργος Παπουτσής σπούδασε πιάνο με τη Λίλια Βασιλειάδου, ανώτερα θεωρητικά και σύνθεση με τον Άλκη Μπαλτά. Τα τελευταία χρόνια ζει στην Αυστρία όπου αρχικά έγινε δεκτός στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών του Γκρατς, μετέπειτα στην Ανώτατη Μουσική Ακαδημία της Καρλσρούης και συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών της Βιέννης. Έργα του έχουνε παρουσιαστεί στην Αυστρία (Βιέννη, Γκρατς), στη Γερμανία (Καρλσρούη, Baden-Baden), στην Αθήνα (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - Workshop Νέων Συνθετών 2005, Φεστιβάλ Ελλήνων Συνθετών Δήμου Χολαργού 2006) και έχει συμμετάσχει σε παραγωγές στην Αυστρία και τη Γερμανία (ηλεκτρονικής μουσικής και video, σύνθεση με χρήση πολυμέσων κτλ.). Το έργο του «Intravenös Ι - 238U» για σόλο φλάουτο βραβεύτηκε το 2001 σε διαγωνισμό σύνθεσης του Πανεπιστημίου Μουσικής του Γκρατς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.