4.5.07

Η εμφάνιση του Κακοφωνίξ

Στην Κομοτηνή αυτό το διάστημα, οι τοίχοι, οι κολώνες, τα διάφορα ταμπλό δέχονται ένα ανελέητο πόλεμο, αυτόν της αφίσας. Θα το θεωρούσαμε αναμενόμενο, αφού αυτόν τον καιρό πραγματοποιείται η προεκλογική περίοδος για τις φοιτητικές εκλογές, καθώς και οι εκδηλώσεις για τα Ελευθέρια Θράκης.

Μία από τις αφίσες που διέκρινα είναι και αυτή με την φωτογραφία του Θανάση Γκαϊφύλλια (με δύο λ και όχι με ένα, σύμφωνα με το πρόγραμμα των ελευθερίων). Πως τα φέρνει καμιά φορά ο χρόνος και η τύχη. Ο Θανάσης Γκαϊφύλλιας, τον Οκτώβριο του 2006 και έπειτα από έναν πολυετή γενικό λήθαργο στον οποίο είχε πέσει, έκανε την εμφάνιση του στα δρώμενα της πόλης μας, και μάλιστα στα πολιτικά. Με ανοικτή του επιστολή προς τον Τάσο Βαβατσικλή, μέσω του έντυπου τύπου, ζητούσε από τον ίδιο τον Δήμαρχο να αποκαθηλώσει τις αφίσες του κατά την προεκλογική περίοδο και να επιβάλει πρόστιμο στον εαυτό του, γιατί όπως ανέφερε θιγόταν η αισθητική του.
Τα συμπεράσματα που βγαίνουν, είναι πολλά. Ορισμένοι εκμεταλλεύτηκαν την εμπάθεια που τρέφει ο Θανάσης Γκαϊφύλλιας προς το πρόσωπο του Τάσου Βαβατσικλή, και το όρισαν «φερέφωνο» τους. Για να εξηγούμαστε. Ενώ υπήρχαν αφίσες από συνυποψήφιους του Τάσου Βαβατσικλή, τόσο από τον πρώτο όσο και από τον δεύτερο βαθμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο τραγουδοποιός έβλεπε μόνο τις συγκεκριμένες αφίσες. Σημαντικό και καθόλου τυχαίο είναι ότι ο κύριος Γκαϊφύλλιας μέσα σε τρεις μήνες θητείας της νέας δημοτικής αρχής, έχει ήδη πραγματοποιήσει δύο παραστάσεις γι’ αυτήν, μία στην έκθεση τουρισμού στην Αθήνα και μία στα Ελευθέρια. Δυστυχώς τέτοιες ενέργειες και γεγονότα από μέρους του, επιβεβαιώνουν τα γραφόμενά μας.
Πάντως εγώ μέσω αυτού του κειμένου δεν ζητάω την αποκαθήλωση όλων των αφισών με την φωτογραφία του συγκεκριμένου μουσικού και την επιβολή προστίμου. Όλο αυτό το μπάχαλο ταιριάζει στην κακογουστιά τους…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.