1.5.07

Μνήμες από τους αγώνες και τις θυσίες των εργατών του Σικάγο

Σήμερα, 121 χρόνια από την εξέγερση της Πρωτομαγιάς του 1886 στο μακρινό Σικάγο, οι εργαζόμενοι όλης της γης στρέφουν την σκέψη και το πνεύμα στην αιματοβαμμένη εκείνη θυσία, που από τότε δείχνει τον δρόμο για την κατάκτηση της ζωής και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης.
Κάθε χρόνο η μεγάλη επέτειος της εργατικής τάξης ανασύρει στην επιφάνεια μνήμες από τους αγώνες και τις θυσίες, από τους διωγμούς και τις νίκες. Και είναι αυτονόητο το ότι η σημερινή αναδρομή μας στις τραγικές εκείνες στιγμές του Σικάγου, γίνεται όχι για να τιμηθεί απλά η Εργατική Πρωτομαγιά, αλλά και για να εκφραστεί η ευγνωμοσύνη στους πρώτους εκείνους Νεκρούς και στους κατοπινούς Μάρτυρες.
Οι αγώνες της Εργατιάς, ήταν πάντοτε αγώνες για την ελευθερία, την ειρηνική δουλειά, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τα δικαιώματα στη ζωή, την πρόοδο, την Δικαιοσύνη, την κοινωνική Δημοκρατία. Ήταν και εξακολουθούν να είναι αγώνες που δείχνουν τον δρόμο για την κατάκτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Από γιορτή μόνο Εργατική, κορυφώνεται τώρα σαν Εθνική γιορτή πάλης και αγώνων, όλης της προοδευτικής, δημοκρατικής, επαναστατικής, αντιφασιστικής ανθρωπότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.