11.4.07

Ο «υπερευαίσθητος» ΣΥΝ και το παράδειγμα της Κομοτηνής

Το γραφείο Τύπου του ΣΥΝ, έβγαλε σήμερα μία ανακοίνωση, με την οποία εκφράζει τη συμπάθειά του, στο δημοσιογράφο κ. Δελαστίκ, ο οποίος απολύθηκε από την «Καθημερινή»! Τι ωραία λόγια για…θύματα την «ενημέρωση και την ίδια τη δημοσιογραφία»!
Δεν έδειξε όμως την ίδια ευαισθησία αυτό το κόμμα και σε άλλες περιπτώσεις π.χ. στην Κομοτηνή! Όταν δημοσιογράφος πιέζεται από τη νέα Δημοτική Αρχή, να φύγει από την πόλη του, να ξεριζωθεί για μία ακόμη φορά και να πάει στην Αθήνα, όπως το «βρώμικο 89», γιατί είχε το θράσος(!) να είναι επί χρόνια φίλος του απερχόμενου δημάρχου!
Όμως αυτό, ο τοπικός ή ο κεντρικός ΣΥΝ δεν μπορεί να το κάνει, γιατί βοήθησε κι αυτός με τις επιλογές του και το παιχνίδι του, να αλλάξει χέρια ο Δήμος! Βοήθησε κι αυτός να ανέβουν τα δημαρχιακά σκαλιά, αυτοί που εκδικούνται την Ελευθερία του Λόγου, αυτοί που κυνηγούν όσους είναι κόντρα στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές τους! Εκδικούνται αυτούς που τολμούν να λένε τη γνώμη τους επώνυμα!
Για την περίπτωση του κ. Δελαστίκ που έχει και τη δική μας συμπάθεια, μπορεί να μάθει όλη η Ελλάδα! Για την περίπτωση όμως του Ξάνθου Κώστογλου, θα προσπαθήσουμε εμείς, να μάθουν όσοι περισσότεροι γίνεται!
Για την ιστορία, δημοσιοποιούμε την ανακοίνωση του ΣΥΝ για τον Δελαστίκ.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝ
Με αφορμή την απόλυση του δημοσιογράφου Γ. Δελαστίκ από την «Καθημερινή» για λόγους που προφανώς είναι άσχετοι με την επαγγελματική επάρκεια, και αφορούν στο δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση της άποψης, σημειώνουμε τη βαθιά ανησυχία και τη ριζική μας αντίθεση στο κύμα των απολύσεων και των σοβαρών αλλαγών που με αδιαφάνεια συντελούνται σε συγκροτήματα ΜΜΕ με θύματα, πέραν των απολυομένων, την ίδια την ενημέρωση και το λειτούργημα της δημοσιογραφίας.

Τέλης Κελεσίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.