30.4.07

Άτολμη και ανύπαρκτη η νέα δημοτική αρχή

Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Παρασκευή 27 Απριλίου, η «Σύγχρονη Πόλη» και ο Δήμαρχος Κομοτηνής Δημήτρης Κοτσάκης, φανέρωσαν για μια ακόμη φορά ότι είναι άτολμοι. Οι πρωτοβουλίες τους είναι ανύπαρκτες και δεν συμβαδίζουν με τις προεκλογικές εξαγγελίες που τόσο εύκολα ξεστόμιζαν. Μπορεί ο Τάσος Βαβατσικλής και η Νέα Πορεία να τους δίνει μια περίοδο χάριτος, όπως τονίζει ο ίδιος του σε δηλώσεις που ακολούθησαν της συνεδρίασης, αλλά δεν θα κάνουμε το ίδιο.

Οι προθέσεις τους, αλλά και ο προγραμματισμός τους είναι μηδαμινός. Τα έργα που πραγματοποιούνται αυτόν τον καιρό στην Κομοτηνή, είναι έργα τα οποία προγραμμάτισε η Νέα Πορεία και τα είχε συμπεριλάβει στο Τεχνικό Πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό του προηγούμενου έτους. Για το κυκλοφοριακό, ένα πρόβλημα δεκαετιών στην πόλη, ο Δήμαρχος Κομοτηνής τοποθετήθηκε λέγοντας ότι περιμένει την κυκλοφοριακή μελέτη, για την επίλυση του προβλήματος. Στα προηγούμενα τέσσερα χρόνια οι λύσεις που πρότεινε και εφάρμοσε η Νέα Πορεία, λύσεις αποτελεσματικές και με ανταπόκριση στους πολίτες, ήταν η Δημοτική Αστική Συγκοινωνία, οι δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας και οι διανοίξεις δρόμων. Σε άλλο θέμα η νέα δημοτική αρχή τραβάει στα άκρα την διαμάχη της με τους επαγγελματίες της κεντρικής πλατείας. Μετά τα εξοντωτικά πρόστιμα που τους έστειλε η νέα δημοτική αρχή την προηγούμενη εβδομάδα, ο Δήμαρχος μίλησε και για ξήλωμα των ξύλινων δαπέδων, καθώς και για την αφαίρεση των τεντών, τοποθετώντας στην θέση τους καινούργιες ομοιόμορφες. Καλά ως εδώ. Δεν μας είπε όμως, ποιος θα πληρώσει την τοποθέτηση. Οι επαγγελματίες ξόδεψαν ένα σεβαστό ποσό για τις τέντες και οι καινούργιες θα τους κοστίσουν σχεδόν τα ίδια λεφτά. Η δημοτική αρχή πρέπει να κάνει κάτι άμεσα, γιατί το θέμα είναι μείζονος σημασίας και να μην περιμένει κάποιο πρόγραμμα, όπως δήλωσε ο Δήμαρχος, για να εντάξει εκεί την ανάπλαση της πλατείας. Επίσης με εισήγηση του ο Δήμαρχος Κομοτηνής στο Δημοτικό Συμβούλιο, θυμήθηκε με καθυστέρηση μιας εβδομάδας να καταδικάσει τα γεγονότα που έλαβαν μέρος στο Ηρώο της Κομοτηνής, με την ελληνική αστυνομία να ξυλοκοπάει τους φοιτητές. Ευτυχώς η Νέα Πορεία δεν έπεσε στη παγίδα και δεν μπέρδεψε τους θύτες με τα θύματα. Έτσι το ψήφισμα δεν ήταν ομόφωνο, αλλά κατά πλειοψηφία.
Στην επίσκεψη μας στο Δήμο Κομοτηνής, για την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εντύπωση μας προκάλεσε ο εξωραϊσμός του γραφείου του Δημάρχου, ο δεύτερος μέσα σε δύο μήνες. Για την προσωπική του άνεση και πολυτέλεια σκορπάει αφειδώς χρήματα του λαού της Κομοτηνής ο Δήμαρχος, συνεχίζοντας τις κατηγορίες για τη λιτή διακόσμηση που παρέλαβε. Η κακογουστιά του όμως, δεν αναγνωρίζει και δεν σέβεται τους πίνακες μεγάλης αξίας ζωγράφων όπως του Γιάννη Μητράκα και Πασχάλη Αγγελίδη, που αυτήν την στιγμή κείτονται χωρίς προστασία στους διαδρόμους του δημοτικού μεγάρου, για χάρη της ανακαίνισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.