29.4.07

Κρίκος της αλυσίδας του σκανδάλου με τα χαμένα κοτόπουλα ο Ευριπίδης Στυλιανίδης

Δημοσιεύματα αθηναϊκών εφημερίδων (Πρώτο Θέμα 29-04-2007), εμπλέκουν τον βουλευτή Ροδόπης και υφυπουργό εξωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, στο σκάνδαλο το οποίο έχει προκύψει με τα κοτόπουλα που είχαν αγοραστεί με κρατικό χρήμα από πτηνοτροφικές επιχειρήσεις για λογαριασμό της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης της Εκκλησίας της Ελλάδος «Αλληλεγγύη». Ποσότητες κοτόπουλων, οι οποίες επρόκειτο να σταλούν στο εξωτερικό ως έκτακτη επισιτιστική βοήθεια και η τύχη τους είναι όμοια με το σιτάρι της ΕΑΣ Ροδόπης, ενός ακόμα σκανδάλου στο οποίο πρέπει να λογοδοτήσει ο βουλευτής στην ελληνική δικαιοσύνη.
Σε άρθρο του δημοσιογράφου Μάκη Πολλάτου, εξηγείται πως ο υφυπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης επέλεξε την «Αλληλεγγύη», σαν το φορέα διανομής των πουλερικών σε χώρες του τρίτου κόσμου, αλλά και τα κριτήρια για το μοίρασμα χρημάτων, ύψους 7.000.000 €.
Αξιοσημείωτα είναι μερικά σημεία του συγκεκριμένου άρθρου και σας τα καταθέτουμε: «…Η κυβέρνηση της ΝΔ αποφάσισε να ενισχύσει τις πνητοτροφικές επιχειρήσεις δαπανώντας 7 εκατομμύρια ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για να αγοράσει μέρος από τα κοτόπουλα που ήταν αποθηκευμένα στα ψυγεία. Για να μην κατηγορηθούν ότι ενισχύουν παρατύπως τις πνητοτροφικές επιχειρήσεις, τα «τζιμάνια» της κυβέρνησης σκέφτηκαν να αναθέσουν την αγορά των προϊόντων σε μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ), η οποία στη συνέχεια θα αναλάμβανε να προωθήσει τα κοτόπουλα σε ξένη χώρα, βαφτίζοντας την όλη επιχείρηση «έκτακτη επισιτική βοήθεια…Ποια ΜΚΟ επελέγη για το δύσκολο έργο της αγοράς και της διανομής των κοτόπουλων; Μα φυσικά η «Αλληλεγγύη», θυγατρική της Εκκλησίας της Ελλάδος. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, η «Αλληλεγγύη» ήταν η μόνη ΜΚΟ που είχε την πείρα και την τεχνογνωσία να αναλάβει το πρόγραμμα. Τον Δεκέμβριο του 2004, μετά το τσουνάμι στη Νοτιοανατολική Ασία με τα χιλιάδες θύματα, η «Αλληλεγγύη» ανέλαβε να αποστείλει ανθρωπιστική βοήθεια στους κατοίκους της περιοχής. Μέσα στα κιβώτια με το νερό και τα τρόφιμα είχαν βρεθεί πακεταρισμένες γούνες, στρίνγκ και τσάι Κεϊλάνης. Προφανώς αυτό εννοεί «τεχνογνωσία» και «πείρα» ο κ. Στυλιανίδης…Ο κ. Στυλιανίδης εισηγήθηκε να δοθεί το και πάλι το 80% του συνολικού ποσού των 7 εκατομμυρίων στην «Αλληλεγγύη». Το εντυπωσιακό είναι ότι μέχρι τότε οι πνητοτρόφοι δεν είχαν εισπράξει ούτε δεκάρα για τα κοτόπουλα που αγοράστηκαν από το κράτος παρότι τα χρήματα βρίσκονται στα ταμεία της Εκκλησίας…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.