5.4.07

Τι μάθαμε αυτό το μήνα;

-Πως εδώ και καιρό, και παρά το προηγούμενο κύριο θέμα του «Εύξεινου Λόγου» στην περιοχή μας κανένας δεν αντέδρασε για το επίμαχο, ανιστόρητο βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού! Καμία ανακοίνωση, κανένας δεν κοκκίνισε από ντροπή, ούτε καν …έβηξε… Κι αναφερόμαστε κύρια σ΄ αυτούς που παλαιότερα, έβγαζαν με το παραμικρό, ανακοινώσεις για προδοσίες κλπ.
-Πως ένα ακόμη κατάντημα της περιοχής μας είναι, πως ενώ οι ποντιακές οργανώσεις σε όλο τον κόσμο, αγωνίζονται να γίνει η διεθνοποίηση της Γενοκτονίας των Ποντίων και το θέμα βρίσκεται ήδη στον ΟΗΕ, εμείς φτάσαμε στο σημείο, να ζητούμε να αναγνωρίσουν τη γενοκτονία και να κάνουν κάτι γι’ αυτό, κάποιοι από τους τοπικούς μας φορείς! Τόσο καλά…
-Πως η μοναδική αντίδραση που υπήρχε για τον «Εύξεινο Λόγο», ήταν οι πολιτικές αιχμές αυτής της στήλης! Οπότε, αυτοί που αντιδρούν γι’ αυτό, δεν έμαθαν τίποτα!
Γιατί, πολιτική είναι και ο πολιτισμός, αλλά και η κάθε μας σκέψη! Αν υπάρχει διαφορετικότητα στη σκέψη και την φιλοσοφία για τον πολιτισμό, ευχαρίστως να την ακούσουμε! Δεν την ακούσαμε…(Άσχετα αν εμείς πιστεύουμε ότι … «δεν υπάρχει καν σκέψη»!) -Πως τους πείραξαν τάχα τα … μαχαιράκια στην αρχή των σχολίων! Αγνοούν τον ωραίο ποντιακό μας «χορό των μαχαιριών»! Χορεύοντας γίνεται η μάχη των παλικαριών και στο τέλος, ο νικητής κάνει το σταυρό του πάνω από τον δήθεν ηττημένο για να συγχωρεθεί και στο τέλος τον σηκώνει και φεύγουν και οι δύο αγαπημένοι! «Χορό των μαχαιριών» θέλαμε να πούμε τη στήλη, αλλά αλλιώς τελικά καταλήξαμε… Σημειολογικά τους λέει κάτι αυτό;
-Πως ήδη κάποιοι σύλλογοι, ποντιακοί και μη, αντιδρούν για το σύρσιμό τους σε γελοίες εκδηλώσεις, στα πλαίσια μιας «συλλογικότητας» που δεν έχει να προσφέρει τίποτα σε πολιτισμό! Και την επόμενη φορά, δεν θα είναι και τόσο πρόθυμοι, άσχετα αν και πάλι υπάρξουν υπονοούμενα για το αν συνεχιστούν οι στηρίξεις σε κάποιες εκδηλώσεις τους!
-Πως έχουν ενάμιση μήνα μπροστά τους για να διορθώσουν τα λάθη που έκαναν στο Ποντιακό Ζήτημα! Αλλιώς στις 19 του Μάη, ας βρουν μία καλή κρυψώνα να κρυφτούν!
-Πως για να κρυφτούν από τους Ποντίους εκείνη τη μέρα, δεν χρειάζεται να πάνε στα … Σύμβολα, όπως έκανε άλλος … αψυχολόγητος πολιτικός μας πέρυσι, για να παραστεί στις δήθεν γιορτές Νεολαίας και Αθλητισμού!
-Κάντε υπομονή ένα ακόμη μήνα! Κι αν σας λείψουμε, μέχρι να ξαναβρείτε τον «Εύξεινο Λόγο», ρωτήστε παντού: «Κυκλοφόρησε η Παρέμβαση;»
-Πως ευχόμαστε ολόψυχα σε όλους «Καλή Ανάσταση».

Τέλης Κελεσίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.