3.4.07

Εναλλακτικός Πολιτισμός

Το ότι η φιλοσοφία του Κοτσάκη διαφέρει από αυτήν της προηγούμενης δημοτικής αρχής, δυστυχώς επιβεβαιώνεται καθημερινά. Τόσο ο ίδιος, όσο και ο πολιτιστικός φορέας του Δήμου αφανίζουν μέρα με τη μέρα την πολιτιστική κληρονομιά που άφησε πίσω της η Νέα Πορεία, είτε λόγω των συντηρητικών επιλογών τους, είτε από την λάθος φιλοσοφία που τους διακρίνει. Η κοινωνική πολιτική σ’ όλους τους τομείς, που τόσο επικαλέστηκε προεκλογικά η «Σύγχρονη Πόλη», πάει στο βρόντο. Αφορμή των λεγόμενων μας, δίνει το δελτίο τύπου της ΔΕΠΑΚ που γνωστοποιεί στον κόσμο της Κομοτηνής την συναυλία που θα δώσει ο διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Ελληνικής Μουσικής Σταύρος Ξαρχάκος, στο πολιτιστικό κύτταρο Ρεξ στις 16 Απριλίου με 15€ εισιτήριο. Όχι ότι δεν αξίζει αυτό το αντίτιμο ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης, αλλά όταν επισκέπτεται την πόλη μας ένας κρατικός πολιτιστικός φορέας, πάντα τυγχάνει να υπάρχει εισιτήριο.
Κακοφαίνεται επίσης στους δημότες της πόλης μας, όταν είχαν συνηθίσει σ’ έναν «ανοικτό» πολιτισμό. Σ’ έναν πολιτισμό για όλους και όχι για τους λίγους. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν από τον Δήμο Κομοτηνής (μουσικές, εικαστικές, παραδοσιακές κτλ) ήταν με ελεύθερη είσοδο. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την επιτυχία των εκδηλώσεων, λόγω της κοσμοσυρροής σ’ αυτές. Συναυλίες όπως της Τάνιας Τσανακλίδου, των C-Real, της Ελένης Τσαλιγοπούλου, του Δημήτρη Μητροπάνου, των Domenica, του Μάνου Πυροβολάκη, του Μανόλη Ρασούλη και πολλών άλλων καλλιτεχνών αφήσανε εποχή στους μουσικόφιλους (και όχι μόνο) της Κομοτηνής κι αυτό οφείλεται κατά το μεγαλύτερο λόγο στην πολιτική που χάραξε ο Τάσος Βαβατσικλής και η Νέα Πορεία. Ήταν κάτι που το είχανε υποσχεθεί μέσα από το προεκλογικό τους πρόγραμμα και καταφέρανε να το υλοποιήσουνε.
Αντίθετα ο Κοτσάκης στους πρώτους τρεις μήνες της θητείας του, έδωσε τις εκδηλώσεις του καρναβαλιού σε ιδιωτικές εταιρίες, χρηματοδότησε χωρίς ιδιαίτερο λόγο με 3000€ το προβληματικό Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και δεν λαμβάνει καμιά πρόνοια για τις ευπαθείς ομάδες του Δήμου, βάζοντας υψηλές γι’ αυτούς τιμές εισιτηρίων. Ο πολιτισμός της ομήγυρης, του κομματισμού και του ξεχρεώματος είναι τελικά ο εναλλακτικός πολιτισμός σε μια «Σύγχρονη Πόλη»…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.