1.4.07

Έκλεισε, όπως όλα δείχνουν, το ψηφοδέλτιο του ΠαΣοΚ στην Ροδόπη

Στο κυνήγι του χρίσματος έχουν επιδοθεί τα τοπικά στελέχη του ΠαΣοΚ στη Ροδόπη, επιζητώντας μια θέση στις εκλογικές λίστες του κόμματος, λίγο πριν από την τελική ευθεία προς τις εθνικές εκλογές. Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών του κινήματος, μέχρι τον Μάιο οι λίστες με τους υποψήφιους βουλευτές θα είναι έτοιμες και αυτό κάνει το ενδιαφέρον για μία μάχιμη θέση στην εκλογική αναμέτρηση τεράστιο. Αν εξαιρέσουμε την ex officio υποψηφιότητα της Χρύσας Μανωλιά, σαν εν ενεργεία βουλευτής, οι υπόλοιπες τέσσερις θέσεις του ψηφοδελτίου,τυπικά είναι «ορφανές». Τα ονόματα όμως που ακούγονται ισχυροποιούν το ΠαΣοΚ στο νομό, και το καθιστούν φαβορί για τα πρωτεία.
Εκτός από την Χρύσα Μανωλιά, ετοιμοπόλεμος είναι εδώ και καιρό ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης και Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουρισμού και Ανάπτυξης Ροδόπης, Γιώργος Πεταλωτής, μέσα από τον οποίο εκφράζεται η νέα γενιά της περιοχής μας και η πολυπόθητη ανανέωση προσώπων στο ΠαΣοΚ. Ανάμεσα στα δύο αυτά ονόματα θα δοθεί η μεγάλη μάχη για να κερδηθεί μία βουλευτική έδρα, αν υποθέσουμε ότι η άλλη θα πάει σε μουσουλμάνο υποψήφιο. Την χριστιανική τριάδα θα κλείσει, όπως όλα δείχνουν η κόρη του παλιού βουλευτή του ΠαΣοΚ στην Ροδόπη Δημήτρη Τσετινέ, Όλγα. Το έχει δηλώσει και η ίδια σε συνέντευξη της στην τοπική εφημερίδα «Παρατηρητής της Θράκης» στις 2 Φεβρουαρίου. Στην περίπτωση της ισχύει, ότι οι πιστοί στον πρόεδρο δεν πρόκειται να μείνουν στην απ’ έξω, όχι όμως ότι θα μπορέσουν να διεκδικήσουν κάτι το ουσιαστικό. Οι συμμαχίες της στο ευρύτερο δημοκρατικό χώρο του ΠαΣοΚ στη Ροδόπη είναι μηδαμινές έως ανύπαρκτες και δεν θα μπορούσαν σε καμία περίπτωση να την καταστήσουν απειλητική για τους παραπάνω.
Στον χώρο της μειονότητας, το ΠαΣοΚ ισχυροποιείται με τις επιλογές που θα κάνει, μέσω των προσώπων του Γκαλήπ Γκαλήπ και Αχμέτ Χατζηοσμάν. Η προσωπικότητα του Γκαλήπ και οι θητείες του στα βουλευτικά έδρανα από το 1996, με εξαίρεση το 2004, τον χρίζουν σαν μια αξιόπιστη λύση για το ΠαΣοΚ και για τους συντοπίτες μας μουσουλμάνους. Η περίπτωση Χατζηοσμάν και η συνεργασία του ΠαΣοΚ με το κόμμα DEP κρίνονται θετικά. Δεν πρέπει να παραπλανόμαστε όμως με τις ψήφους του συγκεκριμένου στις Νομαρχιακές Εκλογές. Άλλο οι εθνικές και άλλο οι Νομαρχιακές Εκλογές. Άλλωστε τότε υπήρχε και ο βουλευτής της Ν.Δ. Αχμέτ Ιλχάν που τον βοηθούσε, ξεχρεώνοντας τον λογαριασμό του από τις εκλογές του 2004, ενώ τώρα θα είναι αντίπαλοι.
Τέσσερα ισχυρά ονόματα, σ’ ένα βουλευτικό ψηφοδέλτιο ισχυροποιούν το ΠαΣοΚ τοπικά και το αναδεικνύουν στην κοινωνία με την προϋπόθεση, αυτή να το αξιολογήσει θετικά.
ΥΓ : Τις τελευταίες μέρες, σε διάφορα δημοσιεύματα τοπικών ΜΜΕ άρχιζε πάλι να γράφεται το όνομα του Στέργιου Σταυρόπουλου, σαν υποψήφιου βουλευτή με το ΠαΣοΚ. Συντάκτες τον εν λόγω δημοσιευμάτων δεν ανήκουν και ούτε ποτέ ανήκανε στο χώρο του ΠαΣοΚ, και με τα γραφόμενα τους, προσπαθούν μόνο να σπείρουν την διχόνοια μέσα στους χώρους του κινήματος τοπικά και να αναδείξουνε τις προσωπικές φιλοδοξίες του πρώην Νομάρχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.