14.3.07

Σήμερα ψέλνει ο Δαμιανός

Σήμερον 14 Μαρτίου, μνήμη τού Οσίου Πατρός ημών Βενεδίκτου.
Σήμερον επίσης, με εμάλωσεν ο πνευματικός μου πατήρ (της Παρεμβάσεως), διότι τας παρελθούσας ημέρας, διέκρινε ότι έψαλα εκ του Μηνιαίου του Απριλίου και ουχί εκ του Μαρτίου που ήτο το ορθόν!
Με εσυγχώρησεν όμως αμέσως και μου είπεν ότι έτσι ήτο καλύτερα διότι μπορούν να σε λένε και προοδευτικό, ενώ αν έψαλες με του Φεβρουαρίου, θα ήσουν σκέτη οπισθοδρόμησις! Εντράπην τόσο πολύ και εζήτησα εύθυς συγγνώμην!
Σήμερον επίσης, θέλω να δώσω τα θερμά μου συγχαρητήρια εις τον φωτογράφον που απεικόνησεν τους επισήμους, εις το δοκίμιον του Παρατηρητού, δια την έκθεσιν της Άννας Φράνκ που τελείται εις το Πολυλειτουργικόν Κέντρον του καθ υμάς Δήμου! Τούτο διότι, εις πρώτον πλάνον ήτο ο Δήμαρχος, μετά ο κ. Χατζηκωνσταντίνου, ο κ. Πανδρευμένος και ηκολούθη η κυρία της Φιλοπτώχου! Οπίσω και τελευταίος ο κ. Δαμιανός.
Η φωτογραφία, θα πρέπει να διδάσκεται ως τέχνη του δημοσιογράφου και εις το της πόλεώς μας ΙΕΚ που διατηρεί τμήμα δημοσιογραφίας. Και τούτο, διότι ως είναι φυσικόν, εάν το πλάνον ήτο εκ της αντιθέτου πλευράς, θα διακρίναμεν μόνον τον κ. Δαμιανόν και ουδέναν άλλον!
Και ως προς την ουσίαν της όμως η απεικόνισης ήτο σωστή. Μπροστά ο νυν δήμαρχος και οπίσω τούτου ο κ. Δαμιανός! Κι επειδή θέλει να ξανααπασχολήσει τον κομματικό χώρο εκ του οποίου προήρχετο και τον οποίον επρόδωσε με τα γνωστά αργύρια, ας ψάλλει το σημερινόν Θεοτόκιον…
Το παραθέτω εις την Ελληνικήν, διότι δεν υπάρχει γραμματοσειρά εις την αραβικήν. Ταύτην θα έβρει εις του φίλου του το μαγαζί, του κ. Δεδέ!

Ψάλε Δαμιανέ:
Στήσον του νοός μου εκτροπάς, και τας των αισθήσεων πλάνας, και τα ινδάλματα τελείως εξάλειψον, των ψυχοφθόρων παθών και της ψυχής μου τον τάραχον κατεύνασον, ίνα μεγαλύνω σου τήν αγαθότητα…

Αριστερός Ψάλτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.