20.3.14

Ξεκινήσανε επίσημα οι εκλογές με τη δημοσίευση του ΦΕΚ από το ΥΠΕΣ (ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΦΕΚ)

Το υπουργείο Εσωτερικών καθόρισε τους κανόνες που θα προσδιορίσουν την προεκλογική εκστρατεία των υποψηφίων. Σύμφωνα με το σχετικό πλαίσιο, οι δημοτικές αρχές αναλαμβάνουν να φέρουν γύρω από το ίδιο τραπέζι επικεφαλής ή εκπροσώπους των κομμάτων και συνδυασμών, προκειμένου να διευθετηθούν ζητήματα που συνδέονται με την προεκλογική εκστρατεία.
Οι κανόνες ορίζουν συγκεκριμένες προεκλογικές απαγορεύσεις στην προβολή του προεκλογικού υλικού στον δημόσιο χώρο αλλά κυρίως η κατανομή χώρων ανάλογα με τα ποσοστά που κατέγραψαν στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις. Αν δεν καταστεί δυνατή η συμφωνία για τη διάθεση των δημοτικών χώρων, το δημοτικό συμβούλιο υποχρεούται να καθορίσει και διαθέσει από μόνο του τους χώρους «αναλογικά και επί ίσοις όροις». Διαβάστε τι προβλέπεται και τι όχι…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.