5.12.13

Φωτογραφικό αρχείο από τις διαδηλώσεις του Δεκέμβρη το 2008 στην Κομοτηνή (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Πέντε χρόνια από τότε που «κάηκε όλη η Ελλάδα»! Πολλά έχουν αλλάξει, εκτός από το ίδιο το γεγονός που έμεινε στη σύγχρονη ελληνική ιστορία. Εκείνος ο Δεκέμβρης έβγαλε και τη νεολαία της Κομοτηνής στο δρόμο. Πολλοί από εσάς θα βρείτε τους εαυτούς μέσα στις φωτογραφίες, άλλοι θα θυμηθείτε εκείνα τα γεγονότα και θα σας ξυπνήσουν μνήμες.
Στις φωτογραφίες καταγράφονται οι διαμαρτυρίες σχολείων, πορείες μέρα και νύχτα στους δρόμους της Κομοτηνής, επιθέσεις στην Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης, στα τραπεζικά καταστήματα και στα δημόσια κτίρια, καθώς και η «μεγάλη μάχη» στο Πανεπιστήμιο, ανάμεσα σε αντιεξουσιαστές και ομάδες των ΜΑΤ. Πολλές από τις φωτογραφίες έχουν αλλοιωθεί για ευνόητους λόγους, ενώ επίσης «δεν υπάρχουν» ντοκουμέντα από την πλευρά των εξεγερμένων την ώρα της μάχης. Δείτετο φωτογραφικό άλμπουμ.

1 σχόλιο:

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.