1.3.13

Συνάντηση βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αϊχάν Καραγιουσούφ με τον Μουφτή Κομοτηνής

Με μεγάλη χαρά υποδέχτηκε ο Μουφτής Κομοτηνής Μέτσο Τζεμαλή τον βουλευτή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αϊχάν Καραγιουσούφ και τον ενημέρωσε σχετικά με την επικείμενη παρουσία του στο δικαστήριο στις 4 Απριλίου, καθώς καλείται να καταθέσει ως κατηγορούμενος για άρνηση υπογραφής της Σύμβασης των επιλεγμένων 240 Ιεροδιδασκάλων το 2009.
Στη συνάντηση που είχε διάρκεια μιας ώρας ο βουλευτής ενημερώθηκε από τον Μουφτή σχετικά με θέματα που αφορούν τη Μουφτεία και τα Βακούφια.
«Εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ το είπαμε, το λέμε και θα συνεχίσουμε να τονίζουμε ότι τα ζητήματα αυτά δε μπορούν να λυθούν όταν η κυβέρνηση αποφασίζει από μόνη της, χωρίς να γίνει διαβούλευση με την μειονότητα, χωρίς να ερωτηθεί η γνώμη και η επιθυμία της μειονότητας. Γι’ αυτόν τον λόγο και στις 15 Ιανουαρίου στη βουλή καταψηφίσαμε τη σχετική τροπολογία όπως είχαμε καταψηφίσει και το 2007 τον σχετικό νόμο», είπε ο κ. Καραγιουσούφ.
Ακόμα, στη συνάντηση που είχε ο βουλευτής Αϊχάν Καραγιουσούφ με τον Μουφτή Μέτσο Τζεμαλή, διατύπωσε την άποψή του για διαχωρισμό Κράτους και Εκκλησίας, λέγοντας ότι  η θρησκεία δεν πρέπει να χρησιμοποιείται από κάποιους ως πολιτικό μέσο, αλλά ούτε και για πολιτικό όφελος.
Σημείωσε δε ότι πρέπει όλοι - και ιδιαίτερα οι πολιτικοί- να σέβονται τις διαφορετικές θρησκευτικές πεποιθήσεις της μειονότητας, διότι η μειονότητα με τη διαφορετική της θρησκεία και πολιτισμό αποτελεί πλούτο για τη χώρα μας. 

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος3/3/13 22:31

    Και με τον χωροφυλακα και με τον αστυφυλακα.Μπραβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.