1.3.13

Τα παίρνει πίσω ο Σαμαράς για την αδειοδότηση του χρυσού στο Πέραμα! Το «μπαλάκι» στην εκκλησία…

Δεν θα προχωρήσει όπως όλα δείχνουν η αδειοδότηση για την εξόρυξη χρυσού στο Πέραμα Έβρου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες μας, στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν φτάσει τα μαντάτα με τις μεγάλες αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας! Μάλιστα 2 υπουργοί της κυβέρνησης έχουν ενημερώσει τον Αντώνη Σαμαρά για την κατάσταση που επικρατεί σε Έβρο και Ροδόπη.
Αυτές τις αντιδράσεις θα μεταφέρουν σε ραντεβού που θα έχουν το σαββατοκύριακο με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων (πλην της Χρυσής Αυγής) και τον πρωθυπουργό, όλοι οι θεσμικοί και κοινωνικοί φορείς της περιοχής.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς θα περιμένει να δει τι θα γίνει στο συλλαλητήριο της Δευτέρας στην Αλεξανδρούπολη και αμέσως μετά θα προχωρήσει σε επίσημες ανακοινώσεις. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως το Μέγαρο Μαξίμου περιμένει να δει στην εξέδρα που θα στηθεί στο Δημαρχείο, όλους τους Μητροπολίτες της Θράκης. Τον Παντελεήμων από την Ξάνθη, τον Μουτάφη από την Κομοτηνή, τον Δαμασκηνό από το Διδυμότειχο και τον Άνθιμο από την Αλεξανδρούπολη.
Ήρθε η ώρα η εκκλησία να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να δείξει πραγματικά αν ενδιαφέρεται για τον τόπο και όχι να σέρνεται πίσω από ξένα επενδυτικά συμφέροντα. Έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα, το ζήτημα «αδειοδότηση Χρυσωρυχείων Περάματος» βρίσκεται … στα πόδια του Άνθιμου. Θα τα σηκώσει για να πάει στο συλλαλητήριο ή θα κάτσει στο γραφείο και θα πίνει καφέ;
Με τον Χριστό λοιπόν ή με τον χρυσό; Περιμένουμε να δούμε τι θα πράξει ο Μητροπολίτης Άνθιμος. Οι υπόλοιποι Μητροπολίτες θα βρίσκονται στο συλλαλητήριο…

11 σχόλια:

  1. Ανώνυμος1/3/13 10:04

    φατους μωρο μου. γραψε τα για τους πνευματικους μας πατερεσ που ειδαν το φως του χρυσου και μπηκαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχεις άγνοια κινδύνου γιατί είσαι ήδη αφορισμένος.Φοβάται ο πεινασμένος την πείνα?Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος1/3/13 10:19

    TO KAKO ME SENA RE PIAZZA EINAI OTI DEN KATALABAINOYME POTE GRAFEIS SOBARA KAI POTE KANEIS PLAKA.TOYLAXISTON S AYTO PREPEI NA SE PARADEXTO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως & Σαμοθράκης κ. ΑΝΘΙΜΟΣ (Κουκουρίδης)1/3/13 10:27

    Σῶσον Κύριε τὸν λαόν σου καὶ εὐλόγησον τὴν κληρονομίαν σου, νίκας τοῖς Βασιλεῦσι κατὰ βαρβάρων δωρούμενος καὶ τὸ σὸν φυλάττων διὰ τοῦ Σταυροῦ σου πολίτευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος1/3/13 10:53

    ΑΝΘΙΜΕ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣ. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ. ΚΡΑΤΑ ΓΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος1/3/13 11:04

    Ειναι δυνατον ο ανθιμος να ειναι κατα του χρυσου ,οταν αρπαξε τετοια μιζα για το ''φιλανθρωπικο εργο΄΄ της μητροπολης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος1/3/13 22:15

      αυτα ειπε το 2008, μετα τα πήρε...(πίσω)
      <<...Είναι κακό πράγμα η ανεργία, αλλά είναι χειρότερο ο θάνατος. Είναι καλό πράγμα η ανάπτυξη, αλλά είναι καλύτερο η ζωή. Θα προτιμούσα να μιλάω για τη ζωή, αλλά αν γίνουν τα χρυσωρυχεία θα σας μιλάω μόνο για την ψυχή σας. Τίποτα δεν θα έχω να πω πια για τη ζωή.>> Μητροπολίτης Άνθιμος,ομιλία-συλλαλητήριο ενάντια στα χρυσωρυχεία Αλεξανδρούπολη 16/1/2008 ( από τον ιστότοπο της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως http://www.imalex.gr/EF4AFB8A.el.aspx)

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος1/3/13 11:42

    Άρα και ο Δήμαρχος κάποια χοντρή μίζα έχει αρπάξει αλλά δεν ξέρουμε απο ποιόν (ακόμα)....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος1/3/13 14:42

    ΕΛΑ ΕΚΛΕΙΣΕ....ΚΑΙ Ο ΑΝΘΙΜΟΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος1/3/13 17:19

    Piazza, σε παρακαλώ δώσε ολοκληρωμένο το ρεπορτάζ, μη μας αφήνεις στο σκοτάδι, ποιοι είναι οι δύο υπουργοί που έχουν ενημερώσει το Σαμαρά. Αν υποψιαστώ πως είναι και ο εκ Ροδόπης λαοπρόβλητος, θα πάρω την ανήμπορη μητέρα μου και θα τη φέρω και αυτή στο συλλαλητήριο. Λες, μπα δε, κι αν όμως, ε! τότε...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος2/3/13 02:10

    μουφα το αρθρο δεν παιζουν τετοια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.