28.2.13

Το «Άπληστον Κέρδος» του Γιάννη Καρυπίδη στο 15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Οι πολλαπλές όψεις της κρίσης, είναι ένα από τα σημαντικά στοιχεία των ταινιών του 15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 24 Μαρτίου.

Συνολικά 58 ελληνικές ταινίες, τόσο στο διεθνές πρόγραμμα, όσο και στο ελληνικό πανόραμα, καταγράφουν την πραγματικότητα με τόλμη και προτείνουν μια εναλλακτική θέασή της.
Στο φετινό επετειακό Φεστιβάλ συμμετέχει και ο Κομοτηναίος Γιάννης Καρυπίδης με το ντοκιμαντέρ «Άπληστον Κέρδος», που αναδεικνύει τις παράπλευρες απώλειες της κρίσης, με τις επενδύσεις των Χρυσωρυχείων στο Κιλκίς, στις Σκουριές Χαλκιδικής και στην Θράκη.
 
Ο Γιάννης Καρυπίδης, με όπλο την κάμερα, την καθάρια ματιά, το διαδίκτυο και ορισμένους καλούς φίλους στρατεύεται σ’ ένα διαφορετικό πόλεμο … αυτόν κατά των χρυσοθήρων. Οι προδιαγραφές της ταινίας είναι στα τελευταία συστήματα HD τεχνολογικά κι αυτό επιτρέπει τον σκηνοθέτη να κάνει upload άψογη εικόνα και ήχο στο διαδίκτυο, όπου σε λίγο καιρό οι χρήστες του ίντερνετ θα έχουν την ευκαιρία να την απολαύσουν.
Να σημειωθεί πως η ανεπίσημη «πρώτη» της ταινίας, έγινε το βράδυ της Δευτέρας 25 Φεβρουαρίου σε γνωστή ταβέρνα της Κομοτηνής. Εκεί, ο σκηνοθέτης και μερικοί καλοί του φίλοι απόλαυσαν την ταινία, συνοδεία καλού κρασιού και φαγητού. Την μουσική του ντοκιμαντέρ έχει γράψει ο Χρήστος Χατζόπουλος.

[αναδημοσίευση από το INPOST.gr]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.