27.2.13

Η δράση στις Σκουριές δεν ήταν προβοκάτσια αλλά της τοπικής κοινωνίας (ΒΙΝΤΕΟ)

«Έχουμε φύγει από την θεωρία και έχουμε μπει στην πράξη, την δράση, την επανάσταση», ανέφερε η ηγετική μορφή του αγώνα κατά των Χρυσωρυχείων στην Ελλάδα Τόλης Παπαγεωργίου.
Ο κ. Παπαγεωργίου, που παραβρέθηκε στην Κομοτηνή για την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ χαρακτήρισε τα γεγονότα στις Σκουριές Χαλκιδικής «έσχατες δράσεις των τοπικών κοινωνιών, όταν η νομιμότητα έχει εξαφανιστεί».

«Εμείς στην Χαλκιδική, πολύ απλά και ήρεμα, δηλώσαμε στην εταιρία και στην κυβέρνηση, η κοπή ενός δέντρου, το μπάζωμα των ρεμάτων που είναι η ζωή μας, η καταστροφή του τόπου μας είναι casus belli … με ότι αυτό σημαίνει», κατέληξε.
Ο κ. Παπαγεωργίου εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον αγώνα των Θρακιωτών και σημείωσε πως «όποτε κι αν μας χρειαστείτε εμείς θα είμαστε εδώ, γιατί δεν υπάρχει περιθώριο να πούμε ότι καθόμαστε σ’ αυτόν τον αγώνα. Σ’ αυτόν τον αγώνα πρέπει να είμαστε όλοι όρθιοι».

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος27/2/13 13:11

    σαλεμένος

    στη ζωή υπάρχουν και οι ήττες όσο αγνός κι αν είσαι

    αυτό δεν κατάλαβε ο συμπαθής αγωνιστής

    και η ζωή δεν είναι αποσπασματική - έχει μια συνολική εικόνα

    όποιες κι αν είναι οι αφετηριες του λοιπόν, αυτή η αγωνιστικότητα χωρίς ο εχθρός να είναι τόσο ξεκάθαρος, απλά δυσκολεύει την εξέλιξη των κοινωνιών

    Σε πολλά νικά η αριστερά και η κοινωνία
    Σε άλλα τα συμφέροντα, το ατομικό καπρίτσιο, η συντηρητική δεξιά (ή κεντρώα αριστερά αν θέλετε) που δεν θυσιάζουν το δομημένο σύστημα με τις ατέλειές του στο βωμό της "καθαρότητας του ιδανικού". όχι ότι το αποκλείουν το ιδανικό αλλά - άντε να το επιδιώξουν αλλά κατανοούν και τα όρια της προσπάθειας

    οι σαλεμένοι πάντως δεν προσφέρουν μεγάλη υπηρεσία στην κοινωνία όταν αποδεικνύονται και επίμονοι

    σκέτο σαλεμένοι αρκεί, βοηθούν πολύ την κοινωνία αλλά με τέτοια επιμονή και τέτοιες μεθόδους - άστε το, ουαί και αλίμονο στο λαό που θα υποστεί τις επαναστάσεις, οι άλλοι γύρω του παναθρωπίνως ωφελούνται, αλλά ο ίδιος, χμ ουαί κι αλίμονό του, ειδικά στα παιδιά του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος27/2/13 23:01

      πραγματι, αλιμονο στα παιδια του που θα μεγαλωσουν μεσα στο δηλητηριο...

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος28/2/13 09:03

      ΑΛίμονο στα παιδιά μας που τέτοιοι τύποι σαν κι αυτόν με όσα λένε τινάζουν στον αέρα όλη την προσπάθεια εναντίον του χρυσού.

      Αν ήμουν πιο καχύποπτη θα έλεγα ότι βαρέθηκε να κάνει τον αγωνιστή και πληρώθηκε από τα χρυσωρυχεία για να κάνει τέτοιες δηλώσεις να αμαυρώνει τον αγώνα εναντίον του χρυσού.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος28/2/13 01:25

    Επαγγελματίας οικολόγος πόθεν έσχες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.