28.2.13

Οι Νέοι Αγρότες Ροδόπης οργανώνονται

Οι Νέοι Αγρότες Ροδόπης οργανώνονται καλύτερα και υλοποιούν την απόφασή τους να επεκτείνουν την δραστηριοποίηση των Νέων Αγροτών σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα.
Παράλληλα δημιούργησαν μια Ομάδα Πρωτοβουλίας με κύριους στόχους να ενημερώσει όλους τους πιθανούς ενδιαφερόμενους για τις δυνατότητες του συλλογικού εργαλείου που ονομάζεται «Ένωση Νέων Αγροτών Ροδόπης», να επαναλειτουργήσουν τα γραφεία της ομάδας.
Η Ένωση Νέων Αγροτών Ροδόπης δεν υπερκαλύπτει τυχόν άλλες Αγροτικές Συνδικαλιστικές Οργανώσεις της περιοχής, ενώ τα μέλη της μπορούν να είναι ταυτόχρονα και μέλη άλλων αγροτικών οργανώσεων. Εκπροσωπεί τους Νέους Αγρότες (ηλικιακό κριτήριο 19-40 ετών) και εστιάζεται κυρίως στον επαγγελματικό προσανατολισμό, στην κοινωνικοποίηση, στην υποστήριξη της δημιουργίας νέας οικογένειας και στην σταθεροποίηση της αγροτικής εκμετάλλευσης και σε θέματα για το μέλλον του αγροτικού κόσμου.
Οι Νέοι Αγρότες είναι το 6% των κάτω των 35 ετών αγροτών, είναι το 30% περίπου των πραγματικών αγροτών αλλά αποτελούν το 100% του μέλλοντος των αγροτών.
Με το 65% των αγροτών να είναι σήμερα άνω των 55 ετών, και με την ΚΓΠ να παραπέμπει σε ένα πιθανόν δικαιότερη σύστημα επιδοτήσεων μετά το 2020, με Ενιαία Ενίσχυση στους Νέους Αγρότες μόνο 1.200€, το μέλλον των Νέων Αγροτών που θέλουν και μπορούν να έχουν μέλλον ως αγρότες γίνεται πολύ δυσοίωνο, ενώ παράλληλα η γεωργία είναι μία από τις τρεις ατμομηχανές της Ελληνικής οικονομίας και βέβαια αποτελεί την ταχύτερη δυνατότητα παραγωγής πλούτου για την Ελλάδα.
Να σημειωθεί πως την Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013, στις 17.00, στο Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» στην Κομοτηνή, γίνεται η επόμενη συνάντηση Νέων Αγροτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.