27.12.12

Ψηφιακή Χαρτοθήκη Θράκης από τον Σύλλογο Εβριτών Ροδόπης

Την δική τους ψηφιακή χαρτοθήκη απέκτησαν τα μέλη του Συλλόγου Εβριτών Ροδόπης όπου καταγράφεται η πορεία της ευρύτερης Θράκης στους αιώνες μέσα από μια πολύ ενδιαφέρουσα συλλογή χαρτών.
Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Συλλόγου Χρήστο Χατζηπέμου ήδη στη συλλογή περιλαμβάνονται πάνω από 350 ιστορικοί χάρτες που έχουν ως αναφορά τον ευρύτερο χώρο της Θράκης μέσα από την πορείας της στους αιώνες.
Την βάση του ημερολογίου 2013 που κυκλοφόρησε ο Σύλλογος αποτελούν 12 χάρτες, από τον Στρυμόνα ως τον Εύξεινο Πόντο. Στόχος του Συλλόγου πολύ σύντομα η Ψηφιακή Χαρτοθήκη Θράκης να είναι ηλεκτρονικά προσβάσιμη από όλους.
Ο Σύλλογος Εβριτών Ροδόπης ιδρύθηκε το 1994 από Εβρίτες που ζουν και εργάζονται στην Κομοτηνή. Δραστηριοποιείται κυρίως στο χώρο της διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς και παράδοσης της Θράκης.

1 σχόλιο:

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.