24.10.12

Συνάντηση Περιφερειαρχών με τον Johannes Hahn

Με τους Περιφερειάρχες των 13 περιφερειών της Ελλάδας, συναντήθηκε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Johannes Hahn, όπου υπογράμμισε το ρόλο της Πολιτικής Συνοχής ως κύριο μέσο δημοσίων επενδύσεων και επεσήμανε πως η Ελλάδα μπορεί να βασιστεί στην υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο κ. Hahn ζήτησε από τους Περιφερειάρχες να εκμεταλλευτούν τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα των περιοχών τους και να επισπευσθεί η απορρόφηση των διαθέσιμων κονδυλίων του ΕΣΠΑ, που αποτελούν την κύρια πηγή ρευστότητας στην Ελλάδα κατά αυτήν την περίοδο κρίσης.
Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε την Ελλάδα να αξιοποιήσει την επόμενη χρηματοδοτική περίοδο 2014-2020, επενδύοντας σε έργα εθνικής σημασίας με περιφερειακή διάσταση. Στο τέλος της συνάντησης, ο Επίτροπος δεσμεύτηκε δημοσίως να επισκεφτεί όλες τις Περιφέρειες μέχρι το τέλος της θητείας του το 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.