26.10.12

Απάντηση Γιαννακίδη στους ισχυρισμούς Παυλίδη για το θέμα της ΕΟΖ

«Αυτά είναι αποκυήματα της φαντασίας», απάντησε στον επικεφαλής της παράταξης μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρης Γιαννακίδης, μιλώντας στην ΕΡΑ Ορεστιάδας και την δημοσιογράφο Χρύσα Σαμουρίδου.
Ο κ. Γιαννακίδης αντέκρουσε τους ισχυρισμούς του κ. Παυλίδη περί «αθόρυβης αλλά σταθερής» προώθησης της δημιουργίας ΕΟΖ στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, τονίζοντας πως η συζήτηση που έγινε στην Οικονομική Επιτροπή, ναι μεν αφορούσε τη μελέτη για τη δημιουργία ΕΟΖ, όμως το θέμα θα «περάσει» από το περιφερειακό συμβούλιο, όπου και θα συζητηθεί διεξοδικά.
«Για ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη γεωγραφική οικονομία της περιοχής, πρέπει να υπάρχει συναίνεση της κοινωνίας», επεσήμανε ο κ. Γιαννακίδης, δηλώνοντας ότι έχει πλήρη γνώση των αντιδράσεων που υπάρχουν στο ενδεχόμενο δημιουργίας Ειδικής Οικονομικής Ζώνης στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ και πως «χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή».
Παράλληλα σε ότι αφορά την επαναλειτουργία των λατομείων στο Κουφόβουνο του Έβρου, ο κ. Γιαννακίδης επεσήμανε πως «μόνο με νομοθετική ρύθμιση που θα προωθήσει το ΥΠΕΚΑ θα μπορέσουν να λειτουργήσουν ξανά, καθώς δεν υπάρχει άλλος νόμιμος τρόπος που θα επιτρέψει την επαναλειτουργία τους».
Ο κ. Γιαννακίδης παραδέχτηκε ότι τα προηγούμενα χρόνια υπήρξαν καθυστερήσεις και παλινωδίες, υπογραμμίζοντας πως αυτό που προέχει να γίνει είναι «μια αποτύπωση δεδομένων που μπορούν να προσαρμοσθούν στο νόμο», προκειμένου να προωθηθεί η ρύθμιση.
Εκτίμησε δε πως «η βούληση από την πλευρά του υπουργείου φαίνεται να υπάρχει, αλλά θα πρέπει να υπάρξουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Διαφορετικά τα λατομεία δε θα λειτουργήσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.