17.10.12

Δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο για περισσότερους από 1000 μαθητές σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη από την COSMOTE

Την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη επισκέπτεται το πρόγραμμα «Πλοήγηση στον Κόσμο» της COSMOTE, για σχολεία σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας. Μέσω του προγράμματος και σε συνεργασία με την περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, περισσότεροι από 1.000 μαθητές σε Ξάνθη, Ροδόπη, Δράμα, Έβρο και Καβάλα αποκτούν δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο Διαδίκτυο και σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό.

Ήδη, στη Θράκη έχει εγκατασταθεί τεχνολογικός εξοπλισμός (οθόνη, κεντρική μονάδα υπολογιστή, wifi router, πολυμηχάνημα και web camera) σε 31 σχολεία, ενώ τις επόμενες ημέρες θα καλυφθούν επιπλέον 6 σχολεία στον Έβρο, 2 στη Ροδόπη, 2 στη Σαμοθράκη, 4 στη Δράμα και 2 στην Καβάλα.
Η πορεία και τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα του προγράμματος «Πλοήγηση στον Κόσμο» παρουσιάστηκαν από την COSMOTE σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην ακριτική Οργάνη, σε συνεργασία με το Δήμο Αρριανών και την τοπική κοινότητα.
Το παρών έδωσαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, εκπαιδευτικοί, αλλά και μαθητές, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν, μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, Παύλος Δαμιανίδης και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, Γιώργος Κελεσίδης.
Το Πρόγραμμα «Πλοήγηση στον Κόσμο» ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2010. Μέσω του προγράμματος, το οποίο εντάσσεται στις δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας της COSMOTE, η εταιρεία προσφέρει σε μαθητές και εκπαιδευτικούς απομακρυσμένων περιοχών της χώρας δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο Διαδίκτυο, σε υψηλές ταχύτητες, καλύπτοντας τις σύγχρονες ανάγκες εκπαίδευσης και αναδεικνύοντας για ακόμα μια φορά την κοινωνική διάσταση της τεχνολογίας.
Μέχρι σήμερα η COSMOTE έχει εγκαταστήσει ασύρματο internet σε περισσότερα από 90 σχολεία της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας, δίνοντας τη δυνατότητα σε περισσότερους από 3.000 μαθητές να περάσουν στη νέα, ψηφιακή εποχή.

7 σχόλια:

  1. Ανώνυμος17/10/12 11:39

    Ας μην ήταν ο Πεταλωτης να το κουνήσει και το σχεδιάσει...

    Αλλά ευτυχώς τον πλησίασαν για ευχαριστώ οι απλοί κάτοικοι που ξέρουν. Οι θεσμικοί και υπηρεσιακοί της περιοχής εκείνης απλά έβγαλαν δεκάρικους ευχαριστίας ξεχνώντας επιτηδες και την άμεση ανταπόκριση του υπουργού που είχε στείλει τότε επιστολή, και την πίεση που παρήγαγε γρήγορη αποκατάσταση του προβλήματος.

    Αν είχε Πεταλωτήδες η Ροδόπη κι άλλους, και πλειονότητα και μεινοτητα θα ήταν πολύ καλύτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος17/10/12 14:04

      ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΠΕΣΕΙΣ!!!! ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΤΑΛΩΤΗ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ "ΧΡΕΩΝΕΤΑΙ"????? ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ!!!! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ COSMOTE ...ΗΕΡΟΥΜΕ!!!!!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος17/10/12 16:23

      Δεν έκανε προφανώς για σένα .Αν εννοείς ότι δεν έφαγε όπως πολλοί άλλοι έχεις δίκιο ψιλοχιμπατζή.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος17/10/12 21:41

      Να σου πάλι ο ΚΕΦΑΛΑΙΟΣ. Βρε αγόρι...Βρε αγόρι...Δες, ξεστραβώσου.

      http://www.gpetalotis.gr/news/press/444--internet-.html

      13.3.2012

      Επιστολή Γιώργου Πεταλωτή στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΤΕ για την παροχή Internet στον ορεινό όγκο της Ροδόπης

      Γιώργος Πεταλωτής

      Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας

      & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

      Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης



      Αθήνα, 13 Μαρτίου 2012



      Αξιότιμε κ. Τσαμάζ

      Με την παρούσα επιστολή μου θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω, ότι στον ορεινό όγκο του Νομού Ροδόπης και ειδικότερα στην περιοχή της Οργάνης στο Δήμο Φιλύρας, δεν υπάρχει κεραία του ΟΤΕ και γραμμές, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα για σύνδεση των κατοίκων και των μαθητών στο διαδίκτυο.

      Για τους κατοίκους και ιδιαίτερα και τα παιδιά και τους νέους της δύσβατης, ορεινής Οργάνης, η πρόσβαση στο διαδίκτυο αποτελεί ένα παράθυρο στον κόσμο, μια σύνδεση με την υπόλοιπη κοινωνία και μια ανεξάντλητη πηγή γνώσης. Γι’ αυτό και έχω γίνει, πολλάκις, δέκτης του αιτήματος απ’ όλους τους κατοίκους της περιοχής. Τα παιδιά αυτά αλλά και οι νέοι ζούνε απομακρυσμένοι και πολλές φορές, λόγω των σκληρών καιρικών συνθηκών, αποκλεισμένοι, από την υπόλοιπη κοινωνία. Η πρόσβαση στο διαδίκτυο, για τους ανθρώπους αυτούς, στη σημερινή εποχή που η τεχνολογία φέρνει κοντά τους ανθρώπους, δεν είναι πολυτέλεια αλλά αυτονόητη και αδήριτη ανάγκη και μάλιστα ιδιαίτερα επιτακτική, που πρέπει να καλυφθεί άμεσα. Στην περιοχή λειτουργεί μειονοτικό Δημοτικό και Γυμνάσιο, μέγιστης σημασίας, Μαθητική Εστία που φιλοξενεί και σιτίζει παιδιά που κατοικούν στον υπόλοιπο ορεινό όγκο και η πρόσβασή τους στο σχολείο είναι δύσκολη τους χειμερινούς μήνες. Επίσης, λειτουργεί Αστυνομικός σταθμός και ΚΕΠ, το έργο των οποίων δυσχεραίνει αφάνταστα η απουσία πρόσβασης στο διαδίκτυο, κάτι που προφανώς έχει αρνητικό αντίκτυπο στην τελική εξυπηρέτηση των πολιτών.

      Κατόπιν των ανωτέρω, θα σας παρακαλούσα να με ενημερώσετε σχετικά με τον προγραμματισμό του ΟΤΕ για την εγκατάσταση δικτύου (γραμμών και βρόγχου) στην δυσπρόσιτη και ορεινή αυτή περιοχή της Ροδόπης.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος17/10/12 22:57

      Είπαμε ρε ΚΕΦΑΛΑΙΕ οκ, δεν σε διόρισε, το χωνέψαμε, θα του πούμε να το γράψει 100 φορές στον πίνακα. Αλλά λίγο αν παρακολουθούσες θα έβλεπες πως ο Πεταλωτής κανόνισε να πάνε στικάκια με ιντερνετ από την Cosmote μέσω της Βουλής τα Χριστούγεννα που μας πέρασαν και ζήτησε και αργότερα, Μάρτιο νομίζω, από τον Πρόεδρο του ΟΤΕ τον Τσαμάζ αν μπει internet στον ορεινό όγκο.

      Είπαμε, κόμπλεξ ΟΚ, ΟΚ δεν σου διόρισε κάποιον αμόρφωτο γιο αλλά μην το παρακάνουμε με τα αυτονόητα.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος18/10/12 08:30

    Πολλούς πρώην και τέως επηρέασε το σύνδρομο της εξουσίας…… Είναι κόμπλεξ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.