24.6.12

Δημήτρης Σταμάτης … ο συντονιστής της κυβέρνησης!


Δημήτρης Σταμάτης, υπουργός Επικρατείας! Πρόκειται για το πρόσωπο που θα έχει (μαζί με τον πρωθυπουργό, φυσικά) την ευθύνη του συντονισμού της κυβέρνησης. Διατηρεί άψογες σχέσεις με τον πρωθυπουργό, αλλά και -εξίσου σημαντικό- με πολλά -αν όχι με όλα- τα στελέχη της ΝΔ που υπουργοποιήθηκαν.

Θεωρήθηκε σκόπιμο να έχει τον θεσμικό τίτλο του υπουργού Επικρατείας, προκειμένου να μετέχει στις συνεδριάσεις των Υπουργικών Συμβουλίων και να έχει πλήρη εικόνα για τα όσα γίνονται και -ειδικότερα- για τα όσα δεν γίνονται από υπουργούς και υφυπουργούς. Θα ακολουθεί τον πρωθυπουργό στις επισκέψεις του στα υπουργεία και θα έχει σχεδόν καθημερινή επαφή με το σύνολο σχεδόν των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου.
Ο κ. Σταμάτης έπαιξε ρόλο στην τελική διαμόρφωση του κυβερνητικού σχήματος και ήταν εκείνος που ανακοίνωσε σε πολλά στελέχη την υπουργοποιήσή τους, δείγμα και αυτό της εμπιστοσύνης που του δείχνει ο κ. Σαμαράς.

1 σχόλιο:

  1. No comment24/6/12 21:40

    Τα συγχαρητήρια του Εθνικού ισόβιου βουλευτή κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ για την υποστήριξή τους στις τελευταίες εκλογές

    (ΔΕΛΤΑ TV) Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝ. ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
    http://www.deltatv.gr/v2/main.aspx?source=news2

    Δημοσιογράφος. Μπασιάκη. Για τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης εθνικής ενότητας με ευρωπαϊκό προσανατολισμό όπως την χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης μίλησε σήμερα από την Κομοτηνή.
    Ο κύριος Στυλιανίδης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσοι τον εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους και τόνισε πως θα δώσει σκληρό αγώνα ώστε η χώρα να δει ένα καλύτερο αύριο.

    Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ. Είναι για μένα ηθικά και όχι μόνο πολιτική δικαίωση που εβίωσα στη τελευταία εκλογική αναμέτρηση διότι οι άνθρωποι που ήρθαν κοντά μου οι οποίοι αγωνίσθηκαν δίπλα μου στήριξαν τις απόψεις μου και τις ιδέες που εξέφρασα, ήταν άνθρωποι που δεν περιορίζονταν στους οπαδούς ενός κόμματος, ήταν άνθρωποι α[‘ όλες τις ιδεολογικές και πολιτικές αφετηρίες οι οποίοι προέταξαν θα έλεγα το τοπικό και εθνικό συμφέρον του κομματικού συμφέροντος ή των προσωπικών αν θέλετε παθών. Γκρέμισαν τα τείχη που μα χώριζαν εδώ και πολλά χρόνια και εκφράστηκαν μέσα από το πρόσωπό μου στέλνοντας ένα μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες , τόσο στο κέντρο όσο και σε άλλα κέντρα.

    Ο κ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ στη συνέχεια αφού ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά για την ξεχωριστή τιμή που του έκανε να τον τοποθετήσει σ’ ένα νευραλγικό υπουργείο στο υπουργείο Εσωτερικών, σ’ ένα όχι το πρώτο υπουργείο, σ’ ένα από τα πρώτα υπουργεία της Ελληνικής Πολιτείας της Ελληνικής Κυβέρνησης. Παραδέχτηκε ότι θα αντιμετωπίσει δυσκολίες, αλλά με τη δύναμη και στήριξη που του έδωσαν οι κάτοικοι της περιοχής θα αντιμετωπίσει τις δυσκολίες και θα ανταποκριθεί στα καθήκοντα του υπουργού Εσωτερικών.

    Ο κ. ΣΤΥΛΙΙΑΝΊΔΗΣ στο τέλος της συνέντευξης του για άλλη μία φορά ευχαρίστησε του υποστηρικτές του λέγοντας:
    Να είστε βέβαιοι ότι θα δώσω όπως έκανα πάντα, τώρα ακόμη περισσότερο τον καλύτερό μου εαυτό για να ανταποκριθώ στην εμπιστοσύνη που μου δείξατε χωρίς να εγκαταλείπω τις αρχές και τις αξίες που αποτέλεσε για μένα η πυξίδα καθ’ όλη τη διάρκεια της πολιτικής μου διαδρομής μέχρι σήμερα.

    Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμπατριώτες τους συνεπείς Νέο-Δημοκράτες οι οποίοι τόσα χρόνια στέκονται στο πλευρό μου και δίνουμε μαζί την ιδεολογική μάχη.
    Αλλά και τα στελέχη τους φίλους τους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ, της Αριστεράς του ΚΚΕ, χριστιανούς αλλά και μουσουλμάνους που έσπασαν τις γραμμές της χειραγώγησης που επεδίωξαν κάποιοι να επιβάλουν και έδειξαν στο πρόσωπό μου την εμπιστοσύνη τους.

    No comment. Αλλά ότι έχτισε το ΠΑΣΟΚ Ροδόπης στα 40 χρόνια, το κατεδάφισαν
    εν μία νυκτί τα «στελέχη» του ΠΑΣΟΚ που κάποτε είδαν φώς και μπήκαν μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.