5.5.12

Τι θα ψηφίσει η Piazza del Popolo


Γράφει ο πραγματικός διαχειριστής της Piazza del Popolo
Δεν υπήρξε ποτέ κοινωνική επανάσταση που να έγινε χωρίς όπλα! Για πρώτη φορά όμως στην Ελλάδα, έχουμε την ευκαιρία να την κάνουμε με την ψήφο μας! Η μεγάλη ώρα έφτασε…

Αυτό που χρειαζόμαστε τώρα, σ’ αυτή την γωνιά του κόσμου που λέγεται Ελλάδα, είτε είμαστε Έλληνες, είτε μετανάστες, είναι άνθρωποι που θα αναστηλώνουν τις αξίες που χρειάζεται να διαπερνούν και να χαρακτηρίζουν τις μικρές και τις μεγάλες μας σχέσεις: Ανεκτικότητα, δημοκρατία, συμμετοχή, αλληλεγγύη, δικαιοσύνη.
Χρειαζόμαστε ανθρώπους που θα επενδύσουν στους αγώνες που κάναμε τα τελευταία 5 χρόνια ενάντια στην ξενόφερτη και εγχώρια οικονομική ελίτ, η οποία μας επιτέθηκε με αγριότητα.
Χρειαζόμαστε ανθρώπους που ήταν όλα αυτά τα χρόνια παρών στους δημόσιους χώρους, για τα δικαιώματα Ελλήνων και μεταναστών, τα δικαιώματα των κρατουμένων, των ανέργων, των νέων και των γυναικών ή του περιβάλλοντος!
Δεν χρειαζόμαστε ανθρώπους – συνέταιρους που προσπαθούν να μας φοβίσουν με τα διλλήματα «μνημόνιο ή καταστροφή», «ευρώ ή καταστροφή», ανθρώπους που μας οδήγησαν στην φτώχεια, στην κοινωνική εξαθλίωση, στη μίζερη εκπαίδευση, στο κατεστραμμένο παραγωγικό ιστό και στις υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας. 
Για πολλούς ακόμη από εμάς, η στοιχειώδης επιβίωση είναι πλέον ζητούμενο, ενώ αυτή είναι η προοπτική για τη συντριπτική πλειοψηφία. Αυτό είναι που τροφοδοτεί και συσσωρεύει την οργή και τη λαχτάρα να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. Η τιμωρία όμως δεν φτάνει. Χρειάζεται λύση και διέξοδος.
Όλοι μαζί μπορούμε και πρέπει να τα αλλάξουμε όλα. Η επιλογή της αξιοπρέπειας και η διέξοδος είναι ΑΡΙΣΤΕΡΑ!

22 σχόλια:

  1. Ανώνυμος5/5/12 20:30

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΜΙΑΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΝΕ.ΕΝΑ ΕΧΩ ΜΟΝΟΝΑ ΠΩ:ΝΤΡΟΠΓ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΤΡΟΠΓ; Τι είναι αυτό; Είμαστε όλοι μετανάστες!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος5/5/12 21:40

      ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑΕΙΣΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΜΕΛΑΜΨΟΣ.ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΣΟΚ ΑΚΟΜΑΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ.ΣΑ ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ

      Διαγραφή
    3. Αφιερωμένο για σένα "κολλημενολεξάκια"! http://piazzadelpopolo.blogspot.com/2012/05/blog-post_8777.html

      Για σένα το έγραψα διαμαρτυρόμενε...

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος5/5/12 23:18

      ΜΕΛΑΜΨΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΕΙΣΑΙ ΕΡΩΤΑΣ!!!!

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος6/5/12 12:28

      piazza τώρα που έφυγε ο Τσοχατζόπουλος δεν είσαι πια ΠΑΣΟΚ!
      επίσης τον Βενιζέλο τον ψήφισες παλιά για αρχηγό κόμματος, τώρα δεν μας κάνει!

      Διαγραφή
    6. Σου θυμίζω τι ψηφίσαμε το 2007 στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, γιατί το 2012 απείχαμε ... ΠΑΣΟΚε!

      http://piazzadelpopolo.blogspot.com/2007/11/blog-post_85.html

      Διαγραφή
  2. «Χριστιανός Ορθόδοξος»5/5/12 20:50

    Θα ψηφίσω τον σύντροφο Χατζηοσμάν γιατί δεν μπορώ να κάνω διαφορετικά αφού από το εκλογικό κέντρο των δυτικών συνοικιών των προλετάριων με «μετάθεσαν» στο :156o εκλογικό κέντρο Διεύθυνση : ΚΤΙΡΙΟ 2ου ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΕΩΣ 30, 69100, ΚΟΜΟΤΗΝΗ . Είναι δυνατόν να μην ψηφίσω τον γείτονά μου υποψήφιο βουλευτή με το ΠΑΣΟΚ σύντροφο Χατζηοσμάν κάτοικο του Μάστανλη. Τον γείτονα και τον φίλο στον επιλέγουν, ή τον επιλέγεις τον αδελφό ……
    «Χριστιανός Ορθόδοξος»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος5/5/12 21:07

    Ορθογραφικό λάθος: Το παρών αναφέρεται στους ανθρώπους, άρα παρόντες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος5/5/12 21:18

    Με ανοικτό μυαλό και το χέρι στην καρδιά Με την ψήφο μας δεν θα βλαψουμε το σύστημα αλλα εμάς Η χώρα μας μοιάζει με μια πόλη του παλιού far west όπου ´´κουμαντό´ έκανε ο πλούσιος με τα ζώα ο οποίος ελέγχει τον σεριφη τον Δήμαρχο κλπ Στην Ελλάδα μια ομάδα 100 οικογενειών φαίνεται ότι ελέγχουν τα πάντα Επένδυση που δεν τους συμφέρει δεν γίνεται Αν σπάσει αυτο το απόστημα μόνο τότε θα μπορέσουμε να δούμε Ανάπτυξη για τους πολλούς .Δυστυχως αυτο ακόμη και με την ψήφο είναι δύσκολο διότι ακόμη και τα περισσότερα κόμματα άμεσα ή έμμεσα χρηματοδοτούνται απο το ίδιο σύστημα που ζητά την διάσπαση του Λαού. Αν αυτοί που υποτίθεται ότι ζητούν την ψήφο μας για το καλο μας δεν μπόρεσαν να τα βρουν ώστε να ξεκαθαρίσουν το Πολιτικό σύστημα πριν τις εκλογές πως θα το κάνουμε εμείς Θα επιλέξουμε πάλι πολιτικούς που προέρχονται απο το διεφθαρμένο και παλιό Στις κρίσιμες αυτές ώρες θα έπρεπε να υπήρχε μια δεξιά παράταξη με ξεκάθαρες απόψεις όπως και δυο απο τον αριστερό χώρο Το ελάχιστοι τέσσερις παρατάξεις Αυτο θα σήμαινε ότι συγκλίνουν απόψεις προγράμματα και ΕΓΩ και το κυριότερο θα αποδεικνιυαν οι Πολιτικοί ότι ενδιαφέρονται περισσότερο για την ΕΛΛΑΔΑ .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νομίζω Piazza πρέπει να ξεκαθαρίσεις τι εννοείς ΑΡΙΣΤΕΡΑ!Σε ποιο πολιτικό σχηματισμό θα εκφραστείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας είιπα ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τρελεία και παύλα, που λέει και ο ΣΑμαρας

      Διαγραφή
  6. ΑΝΤΑΡΣΥα Α είναι γραμμή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δαγκωτο Χατζη Οσμαν και ΑΝΤΡΣΥΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αριστερά τηας ανατροπής, ΑΝΤΑΡΣΥΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Πίτα" είσαι ρε και αφήνεις συνέχεια σχόλια; #antarsya #oakke #kkeml-mlkke

      Διαγραφή
  9. Ανώνυμος5/5/12 22:13

    Το καταλαβα, πριν δεκα μερες.Περιμενα Στυλιανιδη,και εαν μπορουσες δευτερη ψηφο,Γεροντοπουλο.Η αχαριστια στην Ιαπωνια ειναι πλημμελημα.Στην Ελλαδα ειναι πλεονεκτημα αναρριχησης και βελτιωσης του συσσιτιου.Απο Δευτερα,θελω PIAZZA να ειμαστε μαζι .Συλλογος Ερωτικων Μεταναστων,με εδρα την Αρισβη.Γραφεια,πανω απο τον συλλογο Εβριτων,απεναντι απο τα δικαστηρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γρηγορίου Μένια5/5/12 22:42

    Έτσι μπράβο.Χαίρομαι όταν νέοι άνθρωποι έχουν το θάρρος να το γράψουν και να έρθουν σε σύγκρουση με κατεστημένα.Όλοι γνωριζόμαστε στην μικρή κοινωνία μας και όλοι ξέρουμε ποιος είναι ο καθένας μας.Piazza μου,μου έφτιαξες το βράδυ,σ'ευχαριστώ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος6/5/12 09:15

    εφαγες, ηπιες και νηστικος θα κοιμηθεις..εεε να κανουμε και καμια διαφημιστικη.... καταχωρηση στο ονομα της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ! Μαζεψτε τα πιστοποιητικα αριστεροφροσυνης και αλλαξτε νοοτροπια και τροπο ζωης. Η μονη πραγματικη λυση ειναι το ΠΑΣΟΚ σημερα, ολα τα αλλα αδεια πουκαμισα,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος6/5/12 13:59

    Αυτά που γράφω, τώρα, θα τα επισκιάσουν τα εκλογικά αποτελέσματα. Επειδή, όμως, πέρα από τις πλακίτσες που σπάνε ορισμένοι, υπάρχουν και σχόλια που γράφονται με διάθεση να προσφέρουν στον κοινωνικό διάλογο, θεώρησα καλό να παραθέσω τρεις παρατηρήσεις. 1ο. Η μόνη πραγματική λύση, σήμερα, είναι το ΠΑΣΟΚ. Σωστά το επισημαίνει ο προηγούμενος σχολιαστής. Και επειδή, εκ των πραγμάτων φαίνεται ότι θα έχουμε σύντομα εκλογές (όχι με το πνεύμα που το θέτει ο Σαμαράς) είναι στο χέρι μας να δώσουμε στο ΠΑΣΟΚ αυτήν τη δυνατότητα και να έχουμε εμείς ένα είδος ελέγχου. Βέβαια τα γράφουμε καθυστερημένα. 2ο. Είναι εξαιρετική η πρόταση του σχολιαστή, που προτείνει, συνολικά, τέσσερις παρατάξεις και είναι ο βασικός λόγος που με παρακίνησε να γράψω αυτό τι κείμενο. 3ο. Ένας σχολιαστής προσπάθησε να διορθώσει κάποιο ορθογραφικό λάθος και άθελά του πρόσθεσε άλλο ένα. Είναι μεγάλη υπόθεση η καλλιέπεια του λόγου και είναι καλό να διαβάζουμε ωραία κείμενα. Είναι και ένα επίπεδο πολιτισμού. Χρειάζεται, βέβαια, προσοχή. Διότι όταν έχεις τη διάθεση να διορθώνεις -και μάλιστα ασήμαντες λεπτομέρειες- θα πρέπει να γνωρίζεις, πρωτίστως εσύ, ότι το παρών και οι παρόντες είναι γενικότερα συντακτικό και όχι ορθογραφικό λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.