9.3.12

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης στερεί υπαλλήλους από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ


Θα μπορούσε κανείς να παραφράσει το «ότι προαιρείσθε» ενός επαίτη με το «ότι έχουμε δουλεύουμε», σχολιάζοντας τις «ελλείψεις» σε προσωπικό στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, όπου το προσωπικό είναι ανισομερώς κατανεμημένο σε διάφορες υπηρεσίες, με αποτέλεσμα οι «κουτσές» διευθύνσεις τις περισσότερες φορές να λειτουργούν με τον ηρωισμό των υπαλλήλων.


Ανενεργή η Πρόνοια, «λουκέτο» στη Νομική Υπηρεσία
Η νοοτροπία του «προχείρου» είναι εμφανής στην κατανομή του προσωπικού στις υπηρεσίες της ΠΑΜ-Θ, όπου το κέντρο τής περιφέρειας, η Κομοτηνή, με τις περισσότερες επιτελικές διευθύνσεις, έχει λιγότερο προσωπικό-υπαλλήλους, από τους δορυφόρους-περιφερειακές ενότητες.
Μάλιστα, η «αφαίρεση» προσωπικού, και κατ' επέκταση η αποδυνάμωση της περιφέρειας, γίνεται πολλές φορές με τη μη σύμφωνη γνώμη της Διοίκησης, όπως έγινε, για παράδειγμα, και με τη μετάθεση δύο υπαλλήλων στο Δήμο Κομοτηνής από τον γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης Θύμιο Σώκο, ο οποίος ενήργησε χωρίς να ρωτήσει, χωρίς να διερωτηθεί ποιες είναι οι ανάγκες του συστήματος από όπου «αφαιρεί» υπαλλήλους, όπως αποκαλύπτει σχετικά ο εκτελεστικός γραμματέας της αιρετής περιφέρειας Κώστας Κατσιμίγας, μιλώντας στην aftodioikisi.gr.
Αναλυτικότερα, στην Κομοτηνή, με τις 25 επιτελικές θέσεις και τις 77-80 διευθύνσεις, υπηρετούν 250 άτομα, όταν στις περιφερειακές ενότητες με τις 6 διευθύνσεις υπηρετούν: 300 άτομα στη Δράμα, 420 στον Έβρο και από 220 άτομα στην Ξάνθη και στην Καβάλα.
Είναι χαρακτηριστικό πως στην ανενεργή πλέον Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας (ασχολείται με θέματα Πρόνοιας, όπως τα επιδόματα Πρόνοιας) υπηρετεί μία κοινωνική λειτουργούς (τις άλλες δύο ο Θύμιος Σώκος τις μετέθεσε στο Δήμος Κομοτηνής - εκκρεμεί προσφυγή της περιφέρειας στο ΥΠΕΣ, αλλά «δεν απαντά εδώ και τρεις μήνες», σημειώνει χαρακτηριστικά στην aftodioikisi.gr ο εκτελεστικός γραμματέας της ΠΑΜ-Θ).
Υπάρχουν διευθύνσεις με βαρύγδουπα όνομα, όπως αυτή της Διά Βίου Μάθησης, Απασχόλησης, Εμπορίου και Τουρισμού, όπου υπηρετούν 3-4 άτομα, ή όπως εκείνης της Διεύθυνσης Βιομηχανίας και Φυσικών Πόρων, όπου υπηρετούν 2 εργαζόμενοι. Όσο για τη Νομική Υπηρεσία των κεντρικών υπηρεσιών της περιφέρειας; Δεν υπάρχει κανένας υπάλληλος-δικηγόρος. Οι υποθέσεις ανατίθενται στους δικηγόρους των περιφερειακών ενοτήτων.

Πρόταση σε ΥΠΕΣ για μετακίνηση προσωπικού
Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ, επί υπουργίας Ραγκούση-Ντόλιου, εδώ και ακριβώς ένα χρόνο, έκανε μια πρόταση στο υπουργείο Εσωτερικών, πρόταση η οποία έμεινε στα συρτάρια - και από ότι φαίνεται παραμένει και θα παραμείνει πολύ καιρό: ζήτησε να της επιτραπεί -με την κατάθεση μιας τροπολογίας- να βάζει δικά της μέσα και να μεταφέρει αυτή τους εργαζομένους προκειμένου να μην επιβαρυνθεί περισσότερο ο οικογενειακός τους προϋπολογισμός, με το δεδομένο πως ο νόμος λέει ότι ο εργαζόμενος πάει στον τόπο εργασίας του με δικά του μέσα (αν, για παράδειγμα, μετακινηθεί ένας υπάλληλος από την Αλεξανδρούπολη στην Κομοτηνή, ταυτόχρονα, θα έχει επιβάρυνση στον οικογενειακό του προϋπολογισμό από 250-300 ευρώ).

Αντιδράσεις
Η Διοίκηση της Περιφέρεια ΑΜ-Θ, όταν είδε το ... άμεσο ενδιαφέρον του υπουργείου, έκανε μια προσπάθεια να μετακινήσει το πλεονάζον προσωπικό από τις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες προς το κέντρο, αλλά οι αντιδράσεις ήταν τόσο έντονες, από συνδικαλιστές και τοπικούς παράγοντες-βουλευτές, ώστε να αναγκαστεί να κάνει πίσω.
«Για κάποιους άλλους που τους μεταφέραμε, “πέσανε” εσωπεριφερειακοί και εξωπεριφερειακοί παράγοντες να τους σώσουν. Και τι να κάνουμε, αναγκαστήκαμε να τους στείλουμε πίσω λόγω των πολύ μεγάλων αντιδράσεων. Μάλιστα, στην Π.Ε. Έβρου έκαναν και απεργία, κατάληψη του Διοικητηρίου», υπογραμμίζει στην ιστοσελίδα ο κ. Κατσιμίγας.
Χαρακτηριστική η στάση των συνδικαλιστών, που ζήτησαν να αποκεντρωθούν οι υπηρεσίες, δηλαδή ουσιαστικά την επαναφορά πάλι στις νομαρχίες, αλλά και η στάση των αντιπεριφερειαρχών, που ζητούν υπαλλήλους, τους θεωρούν απαραίτητους, λειτουργώντας περισσότερα τοπικά και μικροκομματικά ως νομάρχες, παρά ως υπερτοπική διοίκηση.

13 σχόλια:

  1. Ανώνυμος9/3/12 19:38

    Κυνηγήθηκε ο Χατζηοσμαν από Δειλινά κι απο Φιλλύρα. Κερδίζει συνεχώς έδαφος η υποψηφιότητα Ερτζάν . Μακάρι νέος , επιστήμονας, όχι ιμαμης, επαγγελματίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος9/3/12 21:52

    ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΘΡΑΚΙΩΤΕΣ…….μπλέξαμε άσχημα.

    Ποιος ή ποιοι έδωσαν το ελεύθερο η πολιτική ηγεσία της Θράκης να συμπεριφέρεται ως φεουδάρχες και τοπάρχες, να ξεσηκώνουν ακόμη και τους μαθητές με τις φασίζουσες και λαϊκίστικες λεκτικές συμπεριφορές σε κάθε προσπάθεια επιχειρηματιών που εξασφαλίζει το περιζήτητο μεροκάματο. Μέσα σε αυτό το κλίμα τρομοκρατίας που διαμόρφωσαν ποιος επιχειρηματίας που διαθέτει ίδια κεφάλαια θα επενδύσει σε μια περιοχή της αβεβαιότητας. Κανένας εκτός από τους συνήθεις ύποπτους που προσβλέπουν στην σύντομη αρπαχτή. Όχι στον αγωγό φώναζαν για χρόνια , εξόφλησε η Βουλγαρία τις υποχρεώσεις της, και ο αγωγός θα κάνει στροφή για τα δυτικά, τον έχουν ανάγκη οι ευρωπαϊκές χώρες. Αδιαφορία για την Ryanair , φτερούγισαν τα φτερά της και πέταξε γι’ άλλους τόπους.
    Τουλάχιστον να πούνε τι σκέπτονται να κάνουν στα σίγουρα για να δημιουργήσουν έστω μια θέση εργασίας. Θα έρθει η στιγμή που όλα θα τα βρούν μπροστά τους.
    Το πρόβλημα σήμερα είναι πως και ποιός θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη της περιοχής.
    Παρακολουθείστε: http://www.deltatv.gr/v2/main.aspx?source=news2 τη συνέντευξη του αντιπεριφερειάρχη τουρισμού κ. Παπακοσμά, μόνο μην απογοητευθείτε, και υποφέρετε από κατάθλιψη.

    Η ΒΟΥΛΓΑΡΊΑ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟΝ ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
    09.03.2012 19:25
    Η Βουλγαρία πλήρωσε τον περασμένο Φεβρουάριο τα 6,7 εκατομμύρια ευρώ που χρωστούσε στη διεθνή εταιρεία σχεδιασμού του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη από το 2009 μέχρι σήμερα.

    Με τον τρόπο αυτό, η βουλγαρική πλευρά έχει εκπληρώσει όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις της και εξασφάλισε τη νομική δυνατότητα να αποχωρήσει από το σχέδιο, όπως και αποφάσισε πρόσφατα το υπουργικό συμβούλιο της χώρας.
Αυτά δήλωσε, σήμερα, στη βουλγαρική βουλή, ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Συμεών Ντιάνκοφ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο πλαίσιο του τακτικού κοινοβουλευτικού ελέγχου.

    Σύμφωνα με το Βούλγαρο υπουργό, η Σόφια αποφάσισε να καλύψει τις οφειλές που της αντιστοιχούσαν στη μεικτή εταιρεία “Trans Balkan Pipeline” (στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας Σόφια και Αθήνα συμμετέχουν με μερίδια 24,5% έκαστη, ενώ η Μόσχα ελέγχει το υπόλοιπο 51 %) για να αποφύγει τυχόν αγωγές και την ενδεχόμενη καταβολή συνεπακόλουθων μεγάλων αποζημιώσεων.

    Κι αυτό ώστε να έχει την ελευθερία κινήσεων για την αποχώρηση της «από ένα σχέδιο, που δεν έχει γερές βάσεις ούτε από οικονομική ούτε από περιβαλλοντολογική άποψη», όπως είπε, μεταξύ άλλων, στο κοινοβούλιο ο κ. Ντιάνκοφ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της εθνικιστικής παράταξης «Ατάκα» Πάβελ Σόποφ.
    matrix24.gr/2012/03/η-βουλγαρία-πληρωσε-τον-μπουργκασ-αλε

    *********************************************

    Δεν πετάει η Ryanair για Αλεξανδρούπολη
    ΔΕΛΤΑ TV: http://www.deltatv.gr/v2/main.aspx?source=news2

    «Πέταξαν» οι πτήσεις της Ryanair, όχι όμως για Αλεξανδρούπολη αλλά για άλλους προορισμούς. Όπως όλα δείχνουν η αεροπορική εταιρία που θα συνέδεε την Αλεξανδρούπολη με την Φρανκφούρτη τα μάζεψε και έφυγε από την περιοχή και αυτό συνέβη γιατί, σύμφωνα με τον πρόεδρο των Ξενοδόχων Θράκης κ. Κώστα Χατζηκωνσταντίνου, οι τοπικές αρχές αδιαφόρησαν χωρίς να φροντίσουν εγκαίρως να διαφημίσουν τις νέες αυτές πτήσεις οι οποίες θα αναβάθμιζαν την περιοχή σε αυτήν την κρίσιμη χρονική στιγμή.

    Οι πτήσεις θα ξεκινούσαν στις 28 Μαρτίου, όμως η εταιρεία έκρινε ότι δεν ήταν βιώσιμες. Η... εταιρία ειδοποίησε όσους είχαν κλείσει θέσεις ότι μπορούν να πάρουν πίσω τα χρήματα τους ή να τις ανταλλάξουν με άλλες πτήσεις, ενώ ήδη άρχισαν οι ακυρώσεις Γερμανών τουριστών στα ξενοδοχεία της Θράκης.

    Ακόμη μία χαμένη ελπίδα για τουριστική ανάπτυξη μετρούν οι Θρακιώτες και οι τοπικές αρχές αδιαφορούν και παρακολουθούν παθητικά.

    Σχολιασμός στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΔΕΛΤΑ τηλεόρασης για το σοβαρό θέμα της ακύρωσης των δρομολογίων της Ryanair για Αλεξανδρούπολη. Στην τηλεφωνική γραμμή ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΑΜΘ Κ. Παπακοσμάς:
    Εδώ:http://www.deltatv.gr/v2/main.aspx?source=news2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος10/3/12 00:14

    Από ΠΑΣΟΚ Χατζηοσμαν Ερτζάν Πεταλωτης Μανωλιά , απο ΝΔ Στυλιανιδης Ελευθεριάδου Μουμπετζέλ και πιέζουν και Αμούτζα, από Δημοκρατική Αριστερά Δαμιανός, Τριανταφυλλόπουλος , πιέζουν Σιμπελ , Δοσεμετζή τα λοιπά τα ίδια . Ο πόλεμος αρχίζει τώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος10/3/12 10:30

    «ΖΗΤΩ» το κίνημα της τεμπελιάς το ΌΛΑ στο ΌΧΙ.
    Ρεεεεεεεεε βουλιάξαμε θέλετε να είστε και υποψήφιοι.
    Ρεεεεεεεεε οργανώστε και κανένα κίνημα ΕΡΓΑΣΙΑΣ να δουλέψουμε να ξεχρεώσουμε την ΕΛΛΑΔΑ, να δουλέψουν οι νέοι.
    Για το ψωμί να δουλέψουμε, δεν ζητάμε παντεσπάνι και μεταξωτά βρακιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος10/3/12 14:29

      Αν Θες να τεμπελιάζεις και να πληρώνεσαι από το κράτος δήλωσε εργαζόμενος της ΕΝΚΛΩ . Τεμπελχανάδες

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος10/3/12 12:01

    Ο ... "ηθικός" Τριανταφυλλόπουλος με τον ... γνωστό Δάμωνα στο ίδιο ψηφοδέλτιο;;;;;; Λέτε;;;;;

    Μάλλον ο συγχρωτισμός τους στο εγκληματικό ... ΠΑΣΟΚ του ... Παπανδρέου τόσα χρόνια τους έμαθε πολλά και δεν έχουν πρόβλημα να δοκιμάσουν κάτι με τον Κουβέλη, μήπως ... τους κάτσει!!!!

    χαχχααααααααααχαχααααα, τι φοβερή χώρα που είμαστε, ήρθαν οι ... νέοι "άσπιλοι" να διεκδικήσουν έδρα!!!! Με τον ... Κουβέλη!!!! Και έτσι και γιουβέτσι!!!!

    χαχααχαχααχααααααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος10/3/12 21:29

    Πεταλωτής για συμμαχίες: «Μη χτυπάμε στο γάμο του Καραγκιόζη»
    Την καλοβλέπει την συνεργασία!
    Enikos.gr 06/03/2012

    Σύμφωνα με τον Γιώργο Πεταλωτή η συζήτηση περί συμμαχιών δεν πρέπει να αποτελεί ταμπού. Ο υφυπουργός δικαιοσύνης Γιώργος Πεταλωτής με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ αναφέρθηκε στα σενάρια περί επικείμενης συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ μετά τις εκλογές και όχι μόνο.
    «Θα πρέπει να μην χτυπάμε στο γάμο του Καραγκιόζη, αλλά θα πρέπει συγκεκριμένα και μέσα από πολιτικά κριτήρια και πολιτική συζήτηση, να καθορίσουμε και τις τυχόν συμμαχίες μας μετά τις εκλογές», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πεταλωτής και πρόσθεσε: «Δεν μπορούμε, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, να σκεφτούμε το τι θα κάνουμε. Θα πρέπει να τα έχουμε ξεκαθαρίσει πιο μπροστά. Η συζήτηση περί συμμαχιών δεν είναι μια συζήτηση ταμπού. Είναι μια πολιτική συζήτηση και φυσικά θα πρέπει να την έχουμε ξεκάθαρη και ως χώρος και ως ΠΑΣΟΚ».

    Αφού λέτε κ. Πεταλωτή ότι «Θα πρέπει να τα έχουμε ξεκαθαρίσει πιο μπροστά»
    (τη συνεργασία), γιατί δεν καλείται τον κ. Στυλιανίδη να υπογράψετε κοινή προγραμματική δήλωση επίλυσης των προβλημάτων του νομού. Οι λοιποί υποψήφιοι θα συμφωνήσουν με την πρωτοβουλίας σας;
    Όμως τα μέλη του κινήματος θα παλέψουμε για την αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ, η ηττοπάθεια δεν μας ταιριάζει. Δεν θέλουμε εκλογές «ο γάμος του Καραγκιόζη»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος11/3/12 01:32

      Αυτό καταλαβαίνεις ; Όσες φορές έχει μιλήσει για συμμαχίες είναι με την αριστερά . Τον Λοβερδο ξεμπρόστιαζε κολλημένε που μίλησε για συνεργασία με ΝΔ μετα τις εκλογές

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος10/3/12 23:17

    Για τον κ. Πεταλωτή φαίνεται ότι το καλούν οι άγιες μέρες.
    Βαφτίζει το κοτόπουλο, ψάρι?
    Να ψηφίσουμε ΠΑΣΟΚ και θα μας βγει η ΝΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος11/3/12 12:31

      Σιγά ρε ... ""ΠΑΣΟΚοι"" ΜΗ βιάζεσθε να αποπάρετε τον Πεταλωτή. χαχααχαχχααα ΠΑΣΟΚοι να σου τύχουν. Κατά τα άλλα λέει, εμείς οι ΠΑΣΟΚοι ψάχνουμε ψηφοφόρους με το ντουφέκι. Ορίστε. Ουρά κάνουν να μας ψηφίσουν!!!! Και πονηρά πονηρά να μας πουν ότι είναι ΠΑΣΟΚοι που ... διαφωνούν με τον ΠΕταλωτή. Καθείς και οι προτεραιότητές του!!!!!!!

      χαχαχχαχαααααααααααααα
      ΠΑΣΟΚάρα ολέεεεεεεεε
      Ζήτω οι σοβαροί
      Ζήτω οι καθαροί
      Ζήτω οι συνεπείς
      Ζήτω οι ήρωες

      Να πω "ζήτω ο Πεταλωτής" περιττεύει νομίζω. Δεν το χρειάζεται ο Γιώργος. Στο κάτω κάτω "πας Θραξ βλαξ" το λέμε μεταξύ μας να γελάμε. Κανείς Θραξ δεν είναι βλαξ και θα δείτε πώς θα αποδειχθεί στις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν!!!

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος11/3/12 11:31

    Τσιράκια του Στυλιανίδη μην τα βάζετε με Πεταλωτή λέγοντας βλακείες . Η θέση σας είναι στην φυλλάδα σας και αφήστε τα σάπια ότι είστε ντεμεκ πασοκοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος11/3/12 13:04

    Διαβάστε σχόλιο σε εθνικό μπλογκ!!!! Η συγγρού σε πανικό!!!!!!

    Διαβάστε το σχόλιο και θα καταλάβετε το μοντελάκι που προβάρουν για τις εκλογές. Το δακτυλάκι του κούνησε το ΠΑΣΟΚ και πανικοβλήθηκαν όλοι!!!! Διαβάστε τι λέει ο καθόλου χαζός και γραφικός (η πρώτη εντύπωση...) ανώνυμος σχολιαστής:

    ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΣΟΒΑΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

    Αν ήμασταν σοβαρό δημοκρατικό κράτος.
    Θα έπρεπε να είχε εισβάλλει η αστυνομία και να τους είχε ΣΥΛΛΑΒΕΙ όλους, με την κατηγορία, "κατ΄ εξακολούθηση εξαπάτηση"του Ελληνικού λαού.

    Ή "κατ΄εξακολούθηση ασέλγεια"
    πάνω σε ΝΕΚΡΟΥΣ.

    ΓΙΑ ΤΟ "ΕΘΝΙΚΟ" ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΙΛΑΩ.


    Τον Γαμ@@ ή δεν τον Γαμ@@ ;
    _____________________________________________
    Με λίγα λόγια ο Γιωργάκης πριν λίγο μας είπε:
    Η ΝΔ κατέστρεψε τη χώρα και μόλις έρθουμε στην εξουσία θα τα αλλάξουμε όλα...!!!!!!!!

    Παρακολούθησα τις ομιλίες Γιωργάκη, Βενιζέλου, Παπουτσή στη συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ.
    Τα πρόβατα που τους χειροκροτούν.
    Τη βουλιμία τους για διατήρηση της εξουσίας.

    Μου έχει έρθει εμετός.
    Νεοδημοκράτης χρόνων, είχα λιγο πικραθεί από την στάση της ΝΔ από το Νοέμβριο και μετά.

    Αλλά τώρα καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ περιθώριο απώλειας έστω και μιας ψήφου στις εκλογές.

    Το βρυκολακιασμένο ΠΑΣΟΚ θέλει να νεκραναστηθεί.
    Ας μην το επιτρέψουμε.
    Όλοι οι πατριώτες, οι οπαδοί του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού, της κοινωνικής δικαιοσύνης, οφείλουμε να στηρίξουμε τη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά.

    Ας μην επιτρέψουμε στους πράσινους εγκληματίες να νεκραναστηθούν και να αναζητήσουν ρόλο.
    __________________________________________
    Όλοι ΝΔ, ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος11/3/12 13:23

    ΣΑΡΩΝΕΙ ΠΑΝΤΟΥ Η ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!!!
    ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ!!!!!
    ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΑΣΟΚ!!!!!!!!!!!
    ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟ!!!!!!

    ΑΪΝΤΕ ΠΑΣΟΚΑΡΕΕΕΕΕΕΕΕΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Οι σοσιαλδημοκράτες του πρώην πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο, νικητές των βουλευτικών εκλογών που διεξήχθησαν το Σάββατο στη Σλοβακία, θα έχουν την απόλυτη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο, σύμφωνα με το αποτέλεσμα από την καταμέτρηση του 96% των ψηφοδελτίων, ανακοίνωσε η εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

    Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα Smer-SD έλαβε ποσοστό 45% και θα έχει 84 βουλευτές στη 150μελή βουλή, αν το αποτέλεσμα αυτό επιβεβαιωθεί οριστικά.

    «Είμαστε υπέρ της ενίσχυσης των δημοσιονομικών αλλά όχι εις βάρος του κόσμου με χαμηλό εισόδημα», τόνισε ο Φίτσο.
    «Το πρόγραμμά μας είναι σαφώς φιλοευρωπαϊκό. Ζούμε στους κόλπους της ΕΕ, είμαστε υπέρ της διάσωσης της ευρωζώνης, υπέρ της διάσωσης του ευρώ ως ισχυρού ευρωπαϊκού νομίσματος», υπογράμμισε ο 47χρονος Φίτσο, που διετέλεσε πρωθυπουργός της Σλοβακίας την περίοδο 2006-2010. Η χώρα είναι μέλος της ευρωζώνης από το 2009.

    Τέσσερα ακόμη κόμματα θα εκπροσωπηθούν στο σλοβακικό κοινοβούλιο: οι χριστιανοδημοκράτες KDH (16 έδρες) το νέο κόμμα Οrdinary People (16 έδρες), η ουγγρική μειονότητα Most-Hid (13 έδρες) και το SDKU-SD της απερχόμενης
    πρωθυπουργού Ιβέτα Ραντιτσόβα και του υπουργού της των Εξωτερικών Μίκουλας Τζουρίντα (11 έδρες).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.