6.3.12

Σχεδιασμός δράσεων για την προβολή και ανάδειξη των τοπικών προϊόντων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ

Ενημερωτική συνάντηση με θέμα τον «Σχεδιασμό δράσεων για την προβολή και ανάδειξη των τοπικών προϊόντων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ», πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή το μεσημέρι της Τρίτη 6 Μαρτίου.

Στην σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε έπειτα από κάλεσμα της Περιφερειακής Επιτροπής Πρωτογενού Τομέα, συμμετείχαν εκπρόσωποι των Ενώσεων Καταναλωτών, των Επιμελητηρίων, της Ένωσης Ξενοδόχων Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας, Ομάδες Παραγωγών, το Τοπικό Σύμφωνο Ροδόπης, υπηρεσιακοί παράγοντες, καθώς και Περιφερειακοί Σύμβουλοι.
Κατά την διάρκεια αυτής συζητήθηκε ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει προσπάθεια, ώστε να αναδειχθούν τα τοπικά προϊόντα της Περιφέρειας και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Ούστογλου, το «πως θα αλλάξουμε καταναλωτική συνείδηση, με την έννοια ότι εδώ στον τόπο που ζούμε, θα πρέπει αυτά που παράγουμε, πρωτίστως και να τα καταναλώνουμε».
  
Στην συνάντηση συζητήθηκε και το χρονοδιάγραμμα των συναντήσεων που θα πραγματοποιηθούν σε κάθε περιφερειακή ενότητα με το ίδιο θέμα, ενώ τα συμπεράσματα της ήταν θετικά, σύμφωνα με τους συμμετέχοντες, τόσο για τους παραγωγούς, όσο και για τους καταναλωτές της Περιφέρειας.
Σύμφωνα με τον κ. Ούστογλου η προσπάθεια της πρωτοβουλίας θα επικεντρωθεί ώστε «να “παντρευτεί” ο πρωτογενής τομέας με την τυποποίηση και με την εμπορία του προϊόντος, κάτι που εδώ στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ είναι σε νηπιακό στάδιο, παρόλο που έχουμε λαμπρά παραδείγματα από μεμονωμένους αγρότες και ομάδες παραγωγών που μπήκαν σ’ αυτήν την διαδικασία και έχουν πολύ καλά αποτελέσματα».

8 σχόλια:

  1. Ανώνυμος6/3/12 18:59

    Στο Fast Track η Χρυσωρυχεία Θράκης!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    (Τα γιουρούκια θα πιούνε καφέ σε χρυσά φυλτζάνια). Σαν δεν ντρέπονται τόση ηθοποιία μέχρι προχθές που συνεδρίαζαν για κινητοποιήσεις. Ομιλώ τον κ. Γιαννακίδη και τον κ. Πετρίδη. Να σε δούμε Πετρίδη να παρατιέσαι από το Εθνικό Συμβούλιο. Όλα καλομελετημένα από τους φεουδάρχες και Τοπάρχες, μέχρι τελευται στιγμη στάχτη στα μάτια του κόσμου ρίχνατε. Μην τολμήσετε να το γυρίσετε στο τσάμικο και έχουμε επεισόδια, δεν είναι καιρός για ψευτομαγκιές, γκέκε, γκέκε) Ούστ να χαθείτε ανεύθυνοι ψευταράδες)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Η επένδυση της Χρυσωρυχεία Θράκης ύψους 1,5 εκατ.ευρώ για την επένδυση χρυσού στο Πέραμα του νομού Έβρου εντάχθηκε στο Fast Track με απόφαση της διυπουργικής επιτροπής που συνεδρίασε υπό τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο
    06 Μαρ 2012 - 16:04
    της Αθανασίας Μπίδιου
    abidiou@voria.gr

    Την ένταξή της στη διαδικασία Fast Track εξασφάλισε η επένδυση της Χρυσωρυχεία Θράκης για την επένδυση χρυσού στο Πέραμα του νομού Έβρου με απόφαση της διυπουργικής επιτροπής που συνεδρίασε υπό τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

    Η επένδυση της Χρυσωρυχεία Θράκης που ανήκει κατά 100% στην καναδική Eldorado Gold με βάση τα τελευταία στοιχεία θα ανέλθει σε 150 εκατ.ευρώ για την κατασκευή του έργου σε διάστημα δεκαοκτώ μηνών ενώ σε βάθος οκταετίας θα επενδυθούν στην περιοχή ακόμη 200 εκατ.ευρώ. Το έργο θα δημιουργήσει 370 θέσεις εργασίας στο αρχικό στάδιο κατασκευής, και 200 θέσεις εργασίας στη φάση λειτουργίας του. Παράλληλα, η έμμεση απασχόληση στην περιοχή λόγω του έργου θα ανέλθει σε 800 θέσεις εργασίας.

    Η εταιρεία έλαβε πρόσφατα το πράσινο φως από το υπουργείο Περιβάλλοντος για την Προκαταρκτική Περιβαλλοντική Μελέτη και θα προχωρήσει άμεσα μέσα στο Μάρτιο στην υποβολή της τελικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων(ΜΠΕ). Σχολιάζοντας την απόφαση της Διυπουργικής για την ένταξη στο Fast Track κύκλοι της εταιρείας εξέφρασαν στη Voria.gr την ελπίδα ότι οι διαδικασίες για την υλοποίηση της επένδυσης θα τρέξουν πλέον πιο γρήγορα, καθώς είναι μια ευκαιρία για την περιοχή να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.

    Σημειώνεται ότι η Eldorado Gold έχει συμφωνήσει στην εξαγορά της European Goldfields, βασικής μετόχου της Ελληνικός Χρυσός, που θα αναπτύξει το έργο της επένδυσης χρυσού στη Χαλκιδική. Η επένδυση της Eldorado Gold στην Χαλκιδική για την εκμετάλλευση των μεταλλείων χρυσού θα ανέλθει στο ποσό του 1,5 δισ.ευρώ, και θα δημιουργηθούν 1.500 άμεσες θέσεις εργασίας, ενώ θα δημιουργηθούν επιπλέον περίπου 6.000 έμμεσες θέσεις απασχόλησης στην περιοχή. Παράλληλα, η Eldorado ενδιαφέρεται και για τους διαγωνισμούς που αφορούν στις νέες άδειες έρευνας και εξόρυξης χρυσού στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος6/3/12 19:20

    Καλός κουμπάρος είσαι Ουστ….ουστ ..Ογλου, πάντρεψες τον πρωτογενή τομέα μετα χρυσωρυχεία κάτι που εδώ στην Περιφέρεια είναι λαμπρό παράδειγμα των ανεύθυνων ψευταράδων Φεουδαρχών και Τοπαρχών.
    Θυμάσαι τι έλεγες στη ΔΕΛΤΑ TV μόλις προχθές Ουστ….ουστ ..Ογλου !!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος6/3/12 19:30

    Από σκατοκάνθαροι μου γίνατε χρυσοκάνθαροι. Γιατι ταλαιπωρούσατε τόσες χιλιάδες κόσμου τόσα χρόνια και δίνατε κούφιες ελπίδες για μια άλλη ζωή μέσα στο φυσικό περιβάλλον, με πολλά κέρδη. Γιατί αφήσατε τόσο κόσμο άνεργο και πεινασμένο. Με τα ψέματα σας διώξατε νέο κόσμο στη ξενιτειά, ΟΥΣΤ να χαθείτε
    μπαγάσηδες.
    Με τα τερτίπια σας οπλίσατε το χέρι του Μανίκα, και πόσα άλλα κακά έχετε κάνει στην κοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος6/3/12 19:34

    Μούχτση άφησε τα μπόσκα, τα σχολεία αύρο να λειτουργήσουν.
    Γιατί να ακολουθήσουν τέτοιος στην Αλαξανδρούπολη.
    Οι ωρες διδακαλίας και μάθησης είναι αναπλήρωτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος6/3/12 19:48

    Δεν γίνεται κατανοητό, αν και γιατί οι βουλευτές ψηφίζουν νόμους μνημόνια χωρίς προηγουμένως, να μελετήσουν το σύνολο των άρθρων. Η εκμετάλλευση των μεταλλείων των χρυσωρυχείων του πετρελαίου του αερίου « του Ήλιου της Ελλάδας» συμπεριλαμβάνονται στο ενδιάμεσο πρόγραμμα στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και στα μνημόνια.
    Αλλιώς πώς να ερμηνευθεί η πρόσφατη παρακάτω δήλωση του κ. Πεταλωτή στη σύσκεψη των Σαπών την προηγούμενη εβδομάδα.

    «Για το θέμα του χρυσού, επανέλαβε την πάγια θέση του ότι όσο η μέθοδος εξόρυξης με κυάνιο είναι η μόνη προτεινόμενη, η τοπική κοινωνία θα αντιστέκεται και η «επένδυση» δεν θα προχωρήσει».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος6/3/12 20:14

    Η Εξέγερση του Κιλελέρ σαν σήμερα. Και εγώ ο μαλάκας νόμιζα ότι οι ξεγάνωτοι ντενεκέδες θα το θυμόταν και θα έλεγαν και καμιά κουβέντα.

    Αιματηρά επεισόδια, που συνέβησαν στις 6 Μαρτίου 1910 και εντάσσονται στη μακρά ιστορία του αγροτικού ζητήματος στη Θεσσαλία. Παρότι έλαβαν χώρα κατά κύριο λόγο στην Λάρισα, πήραν το όνομά τους από το χωριό Κιλελέρ (σήμερα Κυψέλη), από το οποίο δόθηκε το έναυσμα. Η επέτειος αυτή τιμάται κάθε χρόνο και αποτελεί την κορυφαία εκδήλωση της ελληνικής αγροτιάς, που έχει την ευκαιρία να προβάλει τα αιτήματά της.

    Το αγροτικό ζήτημα στη Θεσσαλία εμφανίζεται οξυμένο από την επαύριο της ένταξης της περιοχής στην ελληνική επικράτεια το 1881. Οι κολίγοι υπήρξαν οι χαμένοι της ενσωμάτωσης και οι τσιφλικάδες οι μεγάλοι κερδισμένοι. Το λάθος των κυβερνήσεων εκείνης της εποχής ήταν ότι εφάρμοσαν το βυζαντινορωμαϊκό δίκαιο, που ίσχυε στην Παλαιά Ελλάδα, παραγνωρίζοντας τα δικαιώματα των κολίγων, βάσει του οθωμανικού δικαίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος6/3/12 22:31

    Ο Μουχτσης ειναι υπερ των χρυσωρυχιων.Ειδοποιησε τους διευθυντες των σχολειων ο,τι η περιφερεια δεν θα καλυψει τα εξοδα μεταβασης και επιστροφης των μαθητων-τριων στην Αλεξανδρουπολη,για το αυριανο συλλαλητηριο κατα του χρυσου.Τετοιους δασκαλους θελει η Πατριδα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ7/3/12 16:05

    Ανώνυμες και Ανώνυμοι υβριστές και λασπολόγοι. Είστε τόσο βέβαιοι για την "Αλήθεια" σας, που κρύβεστε μια ζωή στην ανωνυμία. Βάλτε ρε παιδιά τα ονοματάκια σας. Βάλτε τα, όχι για να σας μάθουμε εμείς οι υβριζόμενοι, εμείς σας ξέρουμε. Να μάθουν όμως και οι άλλοι, θα έχει πολύ ενδιαφέρον... Κάντε μας τη χάρη, σε μας αλλά και στον όποιο αυτοσεβασμό σας έχει απομείνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.