11.3.12

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα κατά του Ρατσισμού στην Κομοτηνή


Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Κομοτηνής, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού, διοργανώνουν στην Κομοτηνή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα κατά τους ρατσισμού και της ξενοφοβίας, από 14-21 Μαρτίου 2012, με σκοπό την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και κυρίως των νέων, για την καταπολέμηση του ρατσισμού, της  ξενοφοβίας και των διακρίσεων.

Στη διάρκεια της εβδομάδας θα πραγματοποιηθούν διάφορες δράσεις  προσεγγίζοντας το θέμα από διάφορες πτυχές (ρατσιστική βία στα σχολεία, ρατσιστική βία κατά των μεταναστών, κόκκινη κάρτα στη ρατσιστική βία στο πλαίσιο του αγώνα Πανθρακικού – Πλατανιάς Χανίων, βία κατά των γυναικών).
Συνεργαζόμενοι φορείς είναι η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτησιογόνων ουσιών «ΟΡΦΕΑΣ», η  ΠΑΕ Πανθρακικός, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.