7.3.12

Απαράδεκτη ενέργεια του πλήθους εναντίον δημοσιογράφου της ΔΕΛΤΑ Τηλεόρασης

Από τα μελανά σημεία της συγκέντρωσης στην Αλεξανδρούπολη κατά των χρυσωρυχείων ήταν ο άνανδρος και χωρίς ουσιαστικό λόγο λεκτικός προπηλακισμός εναντίον της δημοσιογράφου της ΔΕΛΤΑ Τηλεόρασης Έλενας Σώκου.

Η Έλενα κάλυπτε μαζί με άλλους δεκάδες συναδέλφους της το γεγονός και όταν τέλειωσαν οι χαιρετισμοί, το πλήθος έκανε πορεία στους δρόμους της Αλεξανδρούπολης, περνώντας από τα γραφεία των Χρυσωρυχείων Θράκης.
Στο σημείο εκείνο ήταν συγκεντρωμένοι δημοσιογράφοι, οι οποίοι κάλυπταν τις αντιδράσεις του κόσμου. Ορισμένοι από το πλήθος εκείνη την ώρα, επιτέθηκαν λεκτικά στην δημοσιογράφο, λέγοντας της άσεμνους χαρακτηρισμούς. Με την εις βάρος της ενέργεια ουσιαστικά, η Έλενα «πλήρωσε το μάρμαρο» για την στάση που έχει κρατήσει για το θέμα το τηλεοπτικό κανάλι της ΔΕΛΤΑ, το οποίο εμφανίζεται υπέρ της επένδυσης χρυσού στην περιοχή.
Ο όχλος βλέπεται, πάντα ψάχνει για εξιλαστήρια θύματα. Η συγκεκριμένη πράξη εναντίον της δημοσιογράφου είναι κατακριτέα και καλά θα κάνουν μερικοί, να καταλάβουν πως άλλο πράγμα είναι η εργοδοσία και άλλο πράγμα ο εργαζόμενος.

12 σχόλια:

  1. Ανώνυμος8/3/12 00:44

    To an ta pire i ergodosia den ef8ynontai oi ergazomenoi. pes ta re Piazza. Alla etsi einai. panta varan aftoys poy fainontai. lete na ta pernoyn oi dimosiografoi kai oxi oi idioktites? poios apofasizei tin grammi enos kanaliou? o ergazomenos? poso m...kes eiste an to pistevete. Sto Mega diladi plironetai apo to PASOK o Kampourakis h' oi idioktites oi opoioi lene ston kampouraki ti 8a pei? Ase pou an arni8ei 8a xasei kai tin douleia tou o an8ropos. Opote ta veli sas ekei pou prepei kai oxi ekei pou sas volevei prostates tou perivalontos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος12/3/12 16:48

      Ἔτσι, ἔτσι! Τί φταίει δηλαδή, λ.χ., ὁ καημένος ὁ βουλευτὴς ποὺ εἶναι ἀναγκασμένος νὰ ψηφίσει ΝΑΙ στὸ μνημόνιο, ἀφοῦ ἀλλιῶς δὲν θὰ ξαναδεῖ ποτὲ του λίστα ἐκλογική; Σκεφτεῖτε το αὐτὸ ὅταν πᾶτε νὰ πετάξετε κάνα γιαούρτι ξανά. Μὴ χτυπᾶτε αὐτοὺς ποὺ φαίνονται, ἀλλὰ τὶς ἀόρατες δυνάμεις τῶν νεφελίμ ποὺ κρύβονται πίσω ἀπὸ αὐτοὺς καὶ ρυθμίζουν τὶς τύχες μας.
      Γ.Χ.Κ.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος8/3/12 10:01

    Η κυρια δεν κανει απλως η δουλεια της. ειναι προκλητικα υπερ των χρυσωρυχειων οταν καποτε -που δεν τα παιρνε η δελτα, αλλα το θρακη- ηταν εντελως κατα. ο κοσμος δεν ειναι βλακας. καποτε θα ξεσπαγε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος8/3/12 12:38

    Το Δέλτα TV ζει από τα χρυσωρυχεία. Αν δεν τους πλήρωνε η εταιρεία των χρυσωρυχείων θα είχε κλείσει. Έχει ελάχιστες διαφημίσεις άλλωστε που είναι η κύρια πηγή εσόδων ενός καναλιού.Ο Αποστολίδης και ο Δούκας έχουν ...μισθό.
    Όσο για την κ.Σώκου δεν ξέρω αν έχει άμεσες οικονομικές απολαβές από τα Χρυσωρυχεία, αλλά δεν τη λες και αντικειμενική. Για το επεισόδια χθες. Το τρίποδο ήταν ήδη στημένο εξω από τα γραφεία της εταιρείας. Τη στιγμή που καποιος νεαρός ξήλωνε την ταμπέλα των χρυσωρυχείων από την είσοδο των γραφείων τους η κάμερα έπαιρνε πλάνο το πρόσωπό του. του ειπαν από τον κόσμο να μην παίρνει πλάνα από το προσωπο ενός ανθρώπου γιατί αντιπροσώπευε όλο τον κόσμο τις 2-3 χιλιάδες των διαδηλωτών. Είπε καλά. Μετά από λίγο είχε βάλει την κάμερα από κάτω και συνέχισε να τραβάει....
    αυτό έγινε. Αμα σου λεν μην τραβάς, ε, μην το τραβάς! ποιός φταίει τώρα??
    Έχουμε δεικαι το ρεπορτάζ της κας Σώκου για τις πρασινες θεσεις εργασίας, την ημερίδα των Οικολογων Πράσινων στις 3-10-2011 στην Αλεξανδρούπολη. Από μια ημερίδα με προτάσεις για θεσεις απασχόλησης, με θετικό πρόσημο και απήχηση στην κοινωνία, έβγαλε τους ωθούμενους από τα χρυσωρυχεία ομογενείς πόντιους που έκατσαν λίγη ώρα στην εκδήλωση και μετά κατέβηκαν. Η κάμερα πήγε κατω στο δρόμο και τους βρήκε γι αν ατις κανουν δηλώσεις. και αυτό ήταν το ρεπορτάζ του Δέλτα από την εκδήλωση.
    Έτσι έχουν τα γεγονότα. Ημουν εκεί και είδα και ακουσα. Αν η κ. Σωκου δούλευε σε άλλο μέσο θα ήταν σίγουρα λιγότερο προκλητικό. Το Δέλτα κάνει (αρνητική) ατμόσφαιρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος8/3/12 15:16

    και εγω ημουν εκει και δεν εγιναν ετσι τα πραγματα. εγινε απλη καταγραφη των γεγονοτων. αν βρειτε ενα σχολιο υπερ των χρυσορυχειων δειξτε το και σε εμενα. οποτε μην βγαζεις συμπερασματα και μην στοχοποιεις ατομα. Η κα Σωκου ποτε δεν ειπε οτι ειναι υπερ των χρυσορυχειων. απλη καταγραφη γεγονοτων κανει. οντως πηγαν καποιοι να σπασουν την πινακιδα οπως και καποιοι πιο συγκρατημενοι που τους απετρεψαν. ολο αυτο αποτελει ενα γεγονος που καταγραφεται. και η προσπαθεια βανδαλισμου και η αποτροπη του βανδαλισμου απο τους διαδηλωτες. Το γεγονος ειναι γεγονος και καταγραφεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος12/3/12 12:50

      Φυσικά και δεν θα πει καθαρά οτι είναι υπερ των Χρυσωρυχείων. Θα το αφήσει να εννοηθεί, θα το φερει από εδω θα το φερει από εκεί, να βαλει λίγη σάλτσα, λίγο τύπου αναπτυξιολαγνεία. Ετσι βγαίνει το μεροκάματο. Θελει και λίγο σασπένς και λίγο μπούστο. Αυτά μετράνε

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος9/3/12 01:39

    Το κίνημα ενάντια στην ανάπτυξη της Θράκης αλλά και όλης της χώρας τα «κατάφερε» για ακόμη μια φορά...! Τι κατάφερε; Να κρύψει επιμελώς την απαξίωση της τοπικής κοινωνίας της Αλεξανδρούπολης προς το ίδιο και τα στελέχη του, πίσω από τη ζωηράδα και τις φωνές μαθητών του Γυμνασίου και του Λυκείου. Σε μια κινητοποίηση που θα ζήλευε και ο ...
    απορυθμισμένος κρατικός μηχανισμός, όπου στην προκειμένη περίπτωση λειτούργησε άψογα..., μέσω της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας -Θράκης, του Δήμου Αλεξανδρούπολης και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής, συγκεντρώθηκαν με το ζόρι 600 άτομα, εκ των οποίων οι 400 ήταν μαθητές που συμμετείχαν «αυθόρμητα» στην εκδήλωση με τις «ευλογίες» των παρόντων διδασκάλων τους...

    Σύμφωνα με πληροφορίες του μπλόγκ μας, οι μαθητές «επιτάχτηκαν» γι’ αυτό το σκοπό από σχολεία της Αλεξανδρούπολης, της Κομοτηνής και της Ορεστιάδας...! Ως «αντίδωρο» έλαβαν δύο διδακτικές ώρες λιγότερες από το ημερήσιο πρόγραμμα τους, με τη συμφωνία ότι όποιος μαθητής δεν θα εμφανιζόταν στο συλλαλητήριο θα χρεωνόταν με δύο ώρες απουσίας. (Αλήθεια οι κηδεμόνες αυτών των παιδιών που βρίσκονταν; Δε θα έπρεπε να βρίσκονται και αυτοί στην εκδήλωση, για να εδραιώσουν στη ρευστή συνείδηση των παιδιών το δόγμα: μεταλλεία = θάνατος;)

    Δε θα ασχοληθούμε με το ποιος οι ποιοί κινούν οικονομικά αυτές τις «αγνές» εκδηλώσεις αντίδρασης κατοίκων της περιοχής. Ευελπιστούμε ότι κάποια στιγμή θα έρθει στο φως και αυτή η σκοτεινή πτυχή αυτής της ιστορίας. Όσο και αν θέλει κάποιος να δει καλόπιστα αυτές τις ενέργειες, δε μπορεί να δώσει μια λογική εξήγηση, για το πώς μεταφέρονται μαθητές από τον ένα νομό στον άλλο, όταν την ίδια στιγμή η ίδια η πολιτεία έχει σχεδόν εγκαταλείψει το πρόγραμμα μεταφοράς μαθητών, αδυνατώντας να βρει κονδύλια για να πληρώσει όχι τρέχουσες, αλλά υποχρεώσεις προηγούμενων ετών απέναντι σε ΚΤΕΛ και ιδιώτες λεωφορειούχους ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος12/3/12 12:59

      Δεν ήρθε μαθητής από Κομοτηνή,τι ειναι αυτά που λες!!!Λεφτά εχει η εταιρεία για κάτι πληρωμένους τύπους, που κυκλοφορούν ανάμεσά μας,ε φίλε??
      Στην εκδήλωση ειχε πάνω από 2 χιλιάδες άτομα και μαλιστα και εργζόμενους, ηλικιωμένους
      Λες ψεματα και πολύ λασπωλογόντας μάλιστα. Τι κερδίζεις από το διασπείρεις στο διαδίκτυο ψέματα?? πεσ μας να ξερουμε τουλάχιστον.

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος9/3/12 01:41

    Θέλουμε να σταθούμε στην αντιπαιδαγωγική και αντιδημοκρατική επιχείρηση στρατολόγησης νέων μελών από το κίνημα ενάντια στην ανάπτυξη της χώρας, το οποίο χωρίς καμία συνταγματική δικαιοδοσία και με πλήρη ασυδοσία, με τη συντροφική... συμμετοχή «αλειτούργητων» εκπαιδευτικών λειτουργών, κάνει αυτό που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα, να δηλητηριάσει τη μοναδική ελπίδα αυτού του ρημαγμένου τόπου. Τη νέα του γενιά.

    Μια γενιά, που κάποιοι έχουν βάλει στοίχημα να «πλύνουν τον εγκέφαλο της», εφαρμόζοντας έξυπνα το προπαγανδιστικό εργαλείο της ιδεολογικής τρομοκρατίας και εμφυτεύοντας στο συνειδητό και στο ασυνείδητο ουτοπίες και φαντασιώσεις που μακράν απέχουν από την πραγματικότητα...

    Φαινόμενα που ζούμε και στα ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, τα κατεξοχήν εκκολαπτήρια- «θηριοτροφεία» της κομματοκρατίας, που αρνείται πεισματικά με νύχια και με δόντια να παραδεχθεί το τέλος της φυσικής και ιδεολογικής της παρουσίας.

    Μέσα σε αυτή την απόλυτη σύγχυση που ζούμε ως κοινωνία και ως κράτος, δυστυχώς είναι φυσικό επακόλουθο, αυτοί οι κύκλοι χειραγώγησης, να βρίσκουν πρόσφορο έδαφος. Εδώ πρέπει να δείξουμε αντανακλαστικά ως κοινωνία, παρά τις αντιξοότητες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, αν θέλουμε ειλικρινά να προετοιμάσουμε το έδαφος για ένα καλύτερο αύριο των παιδιών μας. Τα παιδιά μας τα στέλνουμε στο σχολείο για να πάρουν γνώσεις και όχι μαθήματα οχλοκρατίας και επαναστατικού χαβαλέ.

    Είναι αδιανόητο και δε συμβαίνει σε καμία χώρα του πλανήτη π.χ. ένας καθηγητής φυσικής αγωγής, να «ενημερώνει» μέσα στη διδακτική του ώρα, για το εάν μια μεταλλευτική δραστηριότητα είναι καλή ή κακή. Και δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα, αλλά δεν έχει και το επιστημονικό υπόβαθρο να υποστηρίξει θετικά ή αρνητικά μια τέτοια άποψη απευθυνόμενος στους μαθητές του. Και αν έχει, την κρατά για τον εαυτό του. Μεταφέρει στο μαθητή του τις γνώσεις που πιστοποιημένα διαθέτει και για αυτές αμείβεται από την πολιτεία.

    Μπορεί αυτοί οι κύκλοι να ηδονίζονται βλέποντας μαθητές δημοτικού,γυμνασίου ή λυκείου να διαβάσουν προγεγραμμένα κείμενα, που περιέχουν τα γνωστά τσιτάτα τους, εσύ γονέα, εσύ δάσκαλε, εσύ καθηγητή, πώς νιώθεις βλέποντας και ακούγοντας ένα άγουρο παιδί να παπαγαλίζει κάτι που δε μπορεί επί της ουσίας να αξιολογήσει σοβαρά και αντικειμενικά με το στυλ «μασημένης τροφής» που του δίνεται;

    Πώς προστατεύουμε πνευματικά αυτά τα παιδιά, όταν επιτρέπουμε να χρησιμοποιούνται ως ασπίδες χρεοκοπημένων ιδεοληψιών, που ρήμαξαν τον τόπο;

    Γνωρίζουμε, αν και δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως, ότι το κίνημα ενάντια στην ανάπτυξη της χώρας, ετοιμάζει κινητοποίηση ανάλογη με αυτή που έγινε σε Κιλκίς και σε Αλεξανδρούπολη και πάλι στην Ιερισσό. Έχουν κάθε δικαίωμα. Μπορούν και να πάρουν και τα παιδιά τους. Είναι τα δικά τους παιδιά και έχουν την προσωπική ευθύνη για αυτά.


    Δεν έχουν όμως κανένα δικαίωμα να χρησιμοποιούν τα παιδιά όλων των υπολοίπων, να τα εκμεταλλεύονται, για να κρύψουν τη γύμνια των θέσεων και επιχειρημάτων τους. Λεφτά προφανώς έχουν... Ας βρουν άλλους τρόπους για να γεμίσουν τα κενά τους... Όχι με τα παιδιά μας. Σε καμία περίπτωση... Αυτές οι φιέστες... απονομής πιστοποιητικών ιδεολογικών φρονημάτων σε ανυποψίαστα παιδιά, έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί και καταδικαστεί απο την συλλογική ιστορική μας μνήμη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος12/3/12 13:05

    Αν η τιμή του χρυσου δεν είχε τόσο η εταιρεία δεν θα σε χρηματοδοτούσε για να χανεις τόσο πολύτιμο χρόνο για να αναρτάς "την άποψή σου" "ελεύθερα" σε όλα τα Blogs.
    ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος12/3/12 17:28

    Αφού υποστήριξαν και υπέγραψαν όλα τα «χρυσόβουλα» του μνημονίου, και όχι μόνο. Τα χρυσωρυχεία είναι μια παλιά υπόθεση, αρχίζει στα μέσα του ’90. Τότε τα διαφήμιζαν προεκλογικά, μέχρι με χρυσά κουτάλια θα είχαμε στα τραπέζια μας.
    Μετά άρχισαν να συστήνουν επιτροπές αντίστασης, μετάβαση αεροπορικώς στην Αθήνα δήθεν να ακυρώσουν τις δικές τους αποφάσεις και των υπουργών. Τα γεύματα ήταν λουκούλλεια, χρόνια καλοπέρασαν, κέρδιζαν και τις εκλογές τη μια πίσω στην άλλη, και η κοροϊδία συνεχιζόταν.
    Ποιος ξέρει πόσες χιλιάδες ευρώ δαπανήθηκαν για τα αντιστασιακά πανηγύρια τους.
    Τελικά αποδείχτηκε άνθρακας ο θησαυρός.
    Όλοι ήταν μέσα στο μεγάλο κόλπο, όλοι τους καλοπέρασαν.
    Από τώρα και στο εξής δεν έχουν άλλα περιθώρια, γιατί θα ρεζιλευτούν.
    Πίστη και υποταγή ορκίσθηκαν στην τρόϊκα, ότι θα τηρήσουν κατά γράμμα το μνημόνιο.
    Τουλάχιστο θα γλυτώσουμε από τις άσκοπες δαπάνες (επιτροπές μελέτες και ξανά μελέτες, δαπάνες ταξιδιών, γευμάτων, έ και καμιά ξανθιά).
    Κι’ αυτό κέρδος είναι, μετά ο Σαμαράς δεν αστειεύεται. Σίγουρα οι πασόκοι θα υποταχθούν στις προσταγές του Σαμαρά, ανέκαθεν έτρεχε η μύξα τους προς τη δεξιά
    Μετά είναι και κανένα έμμισθο αξίωμα σε περίπτωση συγκυβέρνησης.
    Ποιας συγκυβέρνησης; Αφού είναι σίγουρη, κάτι ξέρουν. Γι’ αυτό ναι σε όλα, για τον θώκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Μπίγαλης"13/3/12 17:10

    «Η βία στερεί απ’ τον άνθρωπο την ελεύθερη ανάσα.
    Η ανησυχία μου για τα παιδιά χτυπάει κόκκινο»,

    Γράφει ο συντοπίτης μας Κομοτηναίος, ο Μιχάλης Μαδένης
    στο μήνυμα που συνοδεύει το έργο, που φιλοτέχνησε
    ειδικά για την εκδήλωση κατά της ενδοσχολικής βίας.
    «ΝΕΑ»-Ορίζοντες 6-3-2012
    «Μπίγαλης»
    (Μήνυμα προς κάθε υπεύθυνο «συγκεντρωσιάρχη»
    των αγνών ψυχών στις antigold «κραυγές»

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.