21.2.12

Στην Πανελλήνια Παγοαναρριχητική Συνάντηση ο Ορειβατικός Σύλλογος Κομοτηνής


Πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία στον Λαϊλιά Σερρών η 1η Πανελλήνια Παγοαναρριχητική Συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και ο Ορειβατικός Σύλλογος Κομοτηνής.

Μέσα σε ένα πανέμορφο περιβάλλον πολύ κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο Λαϊλιά, όπου βρίσκεται το τεχνητό πεδίο παγοαναρρίχησης (ice park), συναντήθηκαν αναρριχητές από διάφορα μέρη της Ελλάδας και απόλαυσαν κάτι μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα, την αναρρίχηση σε πάγο.
Το πεδίο βρίσκεται στην βόρεια πλευρά του βουνού και συγκεκριμένα στην περιοχή «Καλλιθέα», όπου από τα μέσα Δεκεμβρίου μέχρι τα τέλη Μαρτίου - ανάλογα πάντα με τις καιρικές συνθήκες - πραγματοποιούνται διαδρομές είτε αποκλειστικά σε πάγο είτε σε μικτό πεδίο (πάγου-βράχου).
Τον ΕΟΣ Κομοτηνής εκπροσώπησαν 13 μέλη και φίλοι του συλλόγου, οι οποίοι σκαρφάλωσαν στις διάφορες διαδρομές που έχουν διαμορφωθεί με τεχνητό τρόπο, αλλά και που οι φετινές καιρικές συνθήκες ευνόησαν και ενίσχυσαν κατά πολύ. Η διαμονή των μελών του έγινε σε αντίσκηνα σε περιοχή κοντά στο πεδίο και η φιλοξενία των διοργανωτών, τόσο στον χώρο του πεδίου (με παροχή ζεστών ροφημάτων, σνακ και φρούτων), όσο και μετά στο σαλέ, ήταν άψογη.
Μετά το τέλος της αναρρίχησης, το πρόγραμμα περιλάμβανε δείπνο, προβολή ορειβατικού υλικού (φωτογραφίες-βίντεο), κλήρωση δώρων και αναμνηστικών και μέχρι αργά το βράδυ γνωριμία και συζητήσεις με τους αναρριχητές που πήραν μέρος στην συνάντηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.