28.2.12

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας δικηγόρων στην Καβάλα


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μέσα στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας, λόγω της επικρατούσας κατάστασης στο χώρο της Δικαιοσύνης και «την συνεχιζόμενη σφοδρή επίθεση κατά του σώματος των δικηγόρων και την επικείμενη ψήφιση του σχεδίου νόμου την επονομαζόμενη δίκαιη δική», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Ήταν μία μαζική διαμαρτυρία, ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθανάσιο Αθανασίου, οι κινητοποιήσεις τους θα συνεχιστούν έως ότι ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους.

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος28/2/12 12:23

    Καλά σας κάνουν.Πόσες αποδείξεις και για ποιά ποσά κόβετε? Τι δηλώνετε να μας πεί ο Πρόεδρός σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος28/2/12 18:24

    Δεν υπάρχει η κοινωνία για τους δικηγόρους, όσοι είναι όλοι να βολευτούν κάπως. ΕΛΕΟΣ!!!!

    Οι δικηγόροι υπάρχουν για να εξυπηρετούν την κοινωνία και αν υπάρχει δουλειά να την κάνουν. Αν δεν υπάρχει δουλειά ε τότε μην την εφευρίσκουμε.

    Τα ίδια ισχύουν για γιατρούς και μηχανικούς. Αν λειτουργούσε καλά η κοινωνία (π.χ. η πρόληψη σε σώματα και κτίρια) τότε θα είχαμε ανάγκη τους μισούς. Αλλά τότε πώς θα βαφτίζαμε "επάγγελμα" καθετί που συνοδεύεται από πτυχίο ή "πτυχίο".... Για αυτούς πάντως τα πράγματα είναι πιο καλά γιατί μπορούν να κάνουν κάποια δουλειά του τομέα τους και μετά να την πουλάνε π.χ. έρευνα, μελέτη, νέες μεθόδους κτλ. Ενώ οι δικηγόροι πρέπει απλά να είναι καλοί για να επιβιώσουν. Αυτοί που δεν είναι καλοί θα ζουν με τα ψέματα. Ας πρόσεχαν. Πάντως κοινωνική ελεημοσύνη για να ευχαριστιούνται οι συνδικαλιστές δεν τους τιμά. Οι καλοί (αρκετοί) δικηγόροι δεν έχουν πρόβλημα. Αλλά μια κοινωνία δεν μπορεί να τους θρέψει όλους με το στανιό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.