28.10.11

Ερώτηση της βουλευτού Δράμας Χαράς Κεφαλίδου για το «Καλάθι της Νοικοκυράς»


Να λάβουν άμεσα μέτρα για την μείωση των τιμών στα βασικά καταναλωτικά προϊόντα, ζητά με ερώτηση από τους αρμόδιους υπουργούς, ομάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων και η βουλευτής Δράμας, Χαρά Κεφαλίδου.

Όπως επισημαίνεται, οι δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει απέναντι στους δανειστές μας έχουν συμπιέσει δραματικά τα εισοδήματα μισθωτών, συνταξιούχων και μικροεισοδηματιών.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ραγδαίες αλλαγές στον τρόπο ζωής και στην καθημερινότητα του κάθε πολίτη.
Η ελάχιστη προστασία που μπορεί και πρέπει να παρέχει κάθε ευνομούμενη Πολιτεία  είναι η μείωση των τιμών, η οποία θα είναι ανάλογη της μείωσης των εισοδημάτων που σημειώθηκε τα δύο τελευταία χρόνια

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος28/10/11 19:01

    Σαν γενική ιδέα καλή αλλά ευχολόγιο.
    Πουθενά στα οικονομικά δεν μπορεί να συμβεί μείωση τιμών ανάλογη με τη μείωση εισοδήματος. Άτοπο. Μείωση ναι. Όχι όμως ανάλογη για μια σειρά από λόγους. Και κυρίως ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ. ΈΡχεται πιο αργά μόνη στο βαθμό που η μείωση εισοδήματοςπρος κατανάλωση είναι πραγματική και όχι διαισθητική. Αν η μαύρη οικονομια ξοδεύει την πληρώνουνν με αυξημένες τιμές όσοι δεν συμμετέχουν στην παραοικονομία. ΆΡα η πραγματική ερώτηση έπρεπε να είναι:
    "γιατί δεν βαράτε την μαύρη οικονομία της διπλης αδήλωτης δουλειάς, "των φροντιστηρίων των καθηγητών", "των μαστόρων" κτλ. Έτσι όμως, ονομαστικά, να χάσουν ψηφοφόρους, αλλιώς είναι τζάμπα μάγκες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.