16.10.11

Ομιλία της Όλγας Ρενταρτή στην Επιτροπή Οικονομικών για το Πολυνομοσχέδιο


Η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ Όλγα Ρενταρή, στην τοποθέτησή της στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, αναφέρθηκε στην κατάργηση των οργανικών θέσεων στη Θράκη, στην κατάργηση του επιδόματος παραμεθορίων περιοχών και στο βαθμολόγιο των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Όσον αφορά το πρώτο, ανέφερε ότι «η Θράκη θα έπρεπε να εξαιρεθεί από οριζόντιες και ισοπεδωτικές πολιτικές λόγω του γεγονότος ότι πάντοτε στερούνταν επαρκούς αριθμού στελεχών υψηλού επιστημονικού επιπέδου. Γι’ αυτό το λόγο υπήρχε ένα ειδικό καθεστώς αυξημένων κινήτρων προσέλκυσης και συγκράτησης στελεχών στην παραμεθόρια αυτή περιοχή.
Η συνταξιοδότηση μεγάλου αριθμού υπαλλήλων (περίπου 25%), η υπο-εκπροσώπηση σε υψηλόβαθμο κρατικό επίπεδο μιας και οι υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας και Θράκης εδρεύουν στη Θεσσαλονίκη και η εφαρμογή της εφεδρείας  επιτείνουν τη συρρίκνωση της δημόσιας διοίκησης σ’ αυτή την ευαίσθητη περιοχή και υποθηκεύουν διαπαντός τη μελλοντική αναγκαία για την ανάπτυξή  στελέχωσή της».
Σχετικά με το θέμα της κατάργησης του επιδόματος των παραμεθορίων περιοχών τόνισε ότι «είναι άδικη και υποκριτική η εξαίρεση πόλεων της Θράκης και δη της Αλεξανδρούπολης, τη στιγμή που διατηρείται στο υπόλοιπο των Νομών. Το δημοσιονομικό όφελος είναι πολύ μικρό σε σχέση με τη στελέχωση της αιρετής Περιφέρειας και των ΟΤΑ με πρόθυμους και υψηλά καταρτισμένους επιστήμονες, οι οποίοι θα διεκδικούσαν τα καλύτερα αποτελέσματα για την αναπτυξιακή προοπτική της Θράκης».
Τέλος, ως προς το βαθμολόγιο υποστήριξε «ότι οι εργαζόμενοι αδικούνται από τις νέες κλίμακες του Νόμου σε σύγκριση με τους νεοπροσληφθέντες, πράγμα το οποίο πρέπει οπωσδήποτε να διορθωθεί». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.