16.10.11

Τα «ορφανά» του Χουντόδουλου … ψάχνουν ηγετικό ρόλο!


Από εξομολογητής του Θόδωρου Ρουσόπουλου, αγαπημένος συνομιλητής γνωστής δημοσιογράφου, κι από μεσολαβητής μεταξύ των κατοίκων της Κερατέας και του Χρήστου Παπουτσή, αποφασίζει τώρα να βγει στο αντάρτικο, καλώντας τους πιστούς της ενορίας του σε ... αποχή από το τέλος ακινήτων της ΔΕΗ!

Ο μητροπολίτης Λαυρεωτικής και Μεσογαίας, Νικόλαος Χατζηνικολάου, με εγκύκλιό του προτρέπει τους πολίτες που αδυνατούν, να μην πληρώσουν το ειδικό τέλος για τα ακίνητα.
Εκ πρώτης όψεως, αυτό δείχνει ενδιαφέρον για το ποίμνιο. Αυτοί που ξέρουν, όμως, λένε ότι στην ουσία ο Μεσογαίας Νικόλαος δίνει εξετάσεις στο μπλοκ των 35 «ορφανών χριστοδουλικών» μητροπολιτών ότι αυτός μπορεί να ηγηθεί του σχήματος της Εκκλησίας όταν προκύψει θέμα διαδοχής του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.
Οι πολιτικές παρεμβάσεις του Νικόλαου εντέχνως προσπαθούν να διαμορφώσουν ένα προφίλ Αρχιεπισκόπου. Η επιφάνεια δείχνει να νοιάζεται για τον κόσμο και τα προβλήματα που αυτός περνάει εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, αλλά το βάθος υποδεικνύει υποκριτικό ενδιαφέρον για όλα αυτά.
Η Ομάδα 35 «χριστοδουλικών ιεραρχών», έχει βάλει στο μάτι τον αρχιεπισκοπικό θρόνο. Ανάμεσά τους κυριαρχούν 7 δελφίνοι: ο Πειραιώς Σεραφείμ, ο Σύρου Δωρόθεος, ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος, ο Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο Δημητριάδος Ιγνάτιος και ο Μεσογαίας Νικόλαος.
Όλοι τους δίνουν μάχη επιρροής για να κερδίσουν τις πολιτικές εντυπώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.