28.10.11

Καταγγελία της σύμβασης με το ασφαλιστικό ταμείο της ΔΕΗ κάνουν οι φαρμακοποιοί του Έβρου


Οι ίδιοι οι ασφαλισμένοι του ταμείου της ΔΕΗ θα πρέπει να καταβάλλουν, από την 1η Νοεμβρίου, το αντίτιμο των φαρμάκων που αγοράζουν, μετά την απόφαση του φαρμακευτικού συλλόγου Έβρου να καταγγείλει τη σύμβαση και να διακόψει κάθε συναλλαγή με το ταμείο.

Μάλιστα, οι φαρμακοποιοί χαρακτηρίζουν «οριστική» την απόφαση, καθώς όλες οι επαφές που έγιναν αποδείχτηκαν άκαρπες, ενώ φέρονται ιδιαίτερα ενοχλημένοι από την αδιαφορία που έχει επιδείξει η διοίκηση του ασφαλιστικού φορέα όχι μόνο για την εξόφληση των οφειλών, αλλά ακόμη και για τον διακανονισμό τους.
«Το ταμείο έχει να καταβάλλει τη φαρμακευτική δαπάνη για τους ασφαλισμένους του για περισσότερο από ένα χρόνο. Αυτό, σε  συνδυασμό με τις οφειλές άλλων ταμείων, όπως του δημοσίου, δημιουργεί μεγάλη οικονομική πίεση στους φαρμακοποιούς», ανέφερε ο πρόεδρος του συλλόγου, Πασχάλης Γουτκίδης.
Υπογράμμισε πάντως πως οι φαρμακοποιοί είναι αποφασισμένοι να περιμένουν μέχρι και την τελευταία ημέρα το «ενδιαφέρον» του ταμείου για την τακτοποίηση των οφειλών καθώς σε καμία περίπτωση δεν είναι στις προθέσεις τους η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων.
Εφόσον ισχύσει η απόφαση του φαρμακευτικού συλλόγου, οι ασφαλισμένοι της ΔΕΗ θα πληρώνουν στα φαρμακεία του Έβρου το σύνολο της τιμής των φαρμάκων και στη συνέχεια θα προσκομίζουν την απόδειξη στο ασφαλιστικό τους ταμείο για να πιστοποιείται η δαπάνη και να εισπράττουν το αντίτιμό της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.