28.10.11

Εισβολή ληστών σε σπίτια σε Καβάλα και Ξάνθη


Τον τρόμο έσπειραν ληστές σε ανυποψίαστους πολίτες στην Καβάλα και την Ξάνθη, όταν εισέβαλαν στα σπίτια τους και με την απειλή όπλων τους ανάγκασαν να τους παραδώσουν χρήματα και χρυσαφικά. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, οι ληστές είναι διαφορετικοί στα δύο «χτυπήματα», καθώς δεν ταιριάζει ούτε ο τρόπος δράσης τους, αλλά ούτε και ο σωματότυπός τους, όπως προκύπτει από τις μαρτυρίες των θυμάτων.

Όπως εξηγούν αξιωματικοί, οι δράστες που λήστεψαν μία οικογένεια στην περιοχή της Καβάλας φαίνεται πως ήταν καλύτερα οργανωμένοι και γνώριζαν λεπτομέρειες για τις κινήσεις των θυμάτων, ενώ είχαν στήσει ενέδρα έξω από το σπίτι, το οποίο πιθανότατα παρακολουθούσαν από νωρίς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες, δύο άντρες με κουκούλες, γάντια και πιστόλια, εισέβαλαν στο συγκεκριμένο σπίτι λίγο μετά τις έξι χτες το πρωί, ακριβώς τη στιγμή που ο 30χρονος γιος της οικογένειας άνοιξε την πόρτα για να πάει στη δουλειά του. Αστυνομικοί αναφέρουν πως οι δράστες όρμησαν στο σπίτι και ανάγκασαν τον ίδιο, τον 64χρονο πατέρα του και την 53χρονη μητέρα του να παραμείνουν ακίνητοι.
Τη φασαρία άκουσε και η αδερφή του 30χρονου, η οποία μόλις αντιλήφθηκε τι συνέβαινε κλειδώθηκε στο δωμάτιό της. Οι δράστες όρμησαν στην κρεβατοκάμαρα του ζευγαριού και αφαίρεσαν 650 ευρώ, ενώ άρπαξαν και τα κλειδιά μιας Μερσεντές με την οποία και διέφυγαν. Αξιωματικοί εκτιμούν πως οι δράστες είναι πολύ πιθανό να πίστευαν πως στο σπίτι θα υπήρχαν χρήματα για πληρωμές εργαζομένων, καθώς η οικογένεια είναι ιδιοκτήτρια επιχείρησης.
Το βράδυ της Τετάρτης στο στόχαστρο αδίστακτων ληστών βρέθηκε και ένα ζευγάρι ηλικιωμένων σε χωριό της Ξάνθης. Οι δράστες, που φορούσαν κουκούλες και ήταν οπλισμένοι με ένα πιστόλι και ένα δίκαννο, εισέβαλαν στο σπίτι ενός 78χρονου και της 69χρονης συζύγου του από ανασφάλιστο παράθυρο και αφού τους ακινητοποίησαν αφαίρεσαν 1.000 ευρώ και τρία ρολόγια. Μάλιστα, λίγο πριν φύγουν, ένας από αυτούς χτύπησε τον ηλικιωμένο τραυματίζοντάς τον ελαφρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.