10.9.10

Πρωτιά ΠΑΣΟΚ με 17 μονάδες σύμφωνα με την Public Issue

Ενδιαφέροντα στοιχεία για τον αντίκτυπο της οικονομικής κρίσης στην ψυχολογία της κοινής γνώμης μεταφέρει η δημοσκόπηση Βαρόμετρο της εταιρείας Public Issue που διεξάγεται για λογαριασμό του ΣΚΑΙ και της Καθημερινής. Συγκεκριμένα το ποσοστό όσων θεωρούν ότι τα πράγματα στην χώρα κινούνται στη λάθος κατεύθυνση έφτασε στο 66% στη δημοσκόπηση που έγινε τον Σεπτέμβριο, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό τον Ιούλιο ήταν 72%, ενώ το 22% των ερωτηθέντων κρίνει ότι κινούνται στη σωστή κατεύθυνση.
Μικρή βελτίωση παρουσιάζουν τον τελευταίο μήνα και τα ποσοστά όσων θεωρούν ότι η κατάσταση της οικονομίας πηγαίνει στο καλύτερο. Στο προηγούμενο Βαρόμετρο του Ιουλίου το ποσοστό αυτό ήταν 17%, ενώ τώρα είναι 19%. Ωστόσο, τον περασμένο Απρίλιο, το ποσοστό ήταν 27%. Το 25% θεωρεί ότι η κατάσταση θα μείνει ίδια. Η πλειοψηφία πάντως (55%) θεωρεί ότι η κατάσταση της οικονομίας θα χειροτερέψει. Το αντίστοιχο ποσοστό στο προηγούμενο Βαρόμετρο ήταν 61%. Στο ερώτημα για το ενδεχόμενο εκλογών, η πλειοψηφία του 72% δηλώνει ότι δεν χρειάζεται να γίνουν έναντι του 21% που λένε ότι πρέπει να γίνουν, ενώ το 33% δηλώνει ότι θα επέλεγε την αποχή.

Στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 44% έναντι 27% της ΝΔ και ακολουθούν το ΚΚΕ με 10,5%, το ΛΑΟΣ με 5,5%, ΣΥΡΙΖΑ 4%, Οικολόγοι 2,5%, Δημοκρατική Αριστερά 2%. Η έρευνα της Public Issue ήταν πανελλαδική, σε δείγμα 1.009 άτομα την περίοδο 2-6/9/2010.
Δείτε αναλυτικά το Βαρόμετρο της Public Issue, εδώ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.