11.6.10

Κιλτίδης – Κοντός, ποιος θα πάει φυλακή; Ο πρώτος ή ο δεύτερος;

Η φρέσκια «αναβάθμιση» του Κοντού από τον Σαμαρά (μετά το τέλος της Εξεταστικής για το Βατοπέδι), σε κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο για αγροτικά θέματα, έρχεται να επισφραγίσει την πανούργα συνδιαλλαγή που έγινε μεταξύ τους, για να βγει αυτό το πόρισμα παρωδία.

Από την άλλη, τα τοπικά ΜΜΕ της Ξάνθης έκαναν «γαργάρα» (ή στην καλύτερη δημοσίευσαν ασχολίαστη) την καταγγελία της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, για την μεθόδευση που επιχειρήθηκε με πρωτεργάτες στενούς συνεργάτες του Αλέκου Κοντού, όπως ο γιος της στενής συνεργάτιδάς του στο πολιτικό του γραφείο Θωμάς Ξανθόπουλος και η Πρρόεδρος της Τοπικής ΝΔ Ξάνθης Αλεξίας Γκιρτζίκη, η οποία σύμφωνα με νέες πληροφορίες, έχει προσληφθεί ως νομικός σύμβουλος στο συνεταιριστικό εργοστάσιο Σ.Ε.Κ.Ε. και το καλύτερο; Είχε ορισθεί ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ εκ μέρους της Αγροτικής Τράπεζας για τα άλλα συνεταιριστικά εργοστάσια ΣΕΒΑΘ, ΣΕΚΕ, ΣΕΠΕΚ επί παντοδυναμίας Αλέκου Κοντού! Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά στην τοπική κοινωνία για την διαχείριση του Προγράμματος Εξυγίανσης της ΣΕΒΑΘ, που διήρκεσε ένα μόλις χρόνο και στοίχισε στον Ελληνικό λαό 33.000.000 ευρώ και είχε σαν αποτέλεσμα... να ΚΛΕΙΣΕΙ το εργοστάσιο με τις γνωστές συνέπειες για εργαζόμενους και αγρότες.
Και όλα αυτά, την στιγμή που αναμένεται να διερευνηθεί η Μηνυτήρια Αναφορά που φημολογείται ότι έχει καταθέσει προ καιρού ο Βουλευτής Ξάνθης Σωκράτης Ξυνίδης για την ΣΕΒΑΘ. Όπως βλέπετε, ο Κοντός είναι μεγάλος παίχτης. Βρόμικος μεν, αλλά πολύ μεγάλος. Και ο Κιλτίδης την έχει πολύ άσχημα αν δεν αντιδράσει δυναμικά και δεν πει την πάσα αλήθεια! Γιατί μην ξεχνάμε πως, το ζήτημα της Ουρανούπολης ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΙ.

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος11/6/10 12:28

    Eγώ πάντως πιστεύω πως θα μπει ο Κοντός.
    Ο Κιλτίδης ήταν αναρμόδιος. Βρήκε τώρα ευκαιρία να τον καθαρίσει ο Σαμαράς, γιατί ήξερε πως θα την κάνει προς Μπακογιάννη μεριά.
    Τόση βρομιά!
    Όλα τα σχεδίασε και τα υλοποίησε από την αρχή ως το τέλος ο Κοντός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να το δώ και να μην το πιστέψω!
    ΚΑΝΕΝΑΣ και να μου το θυμηθείτε ΔΕΝ πρόκειται από δαύτους(πολιτικούς)εν ενεργεία ΔΕΝ θα πάει φυλακή..Οψόμεθα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το «Όνομα του Ρόδου» και το«Βα(λ)τοπέδι.

    Το «Ονομα του ρόδου» είναι ένα πολυεπίπεδο μυθιστόρημα, στο οποίο επιχειρείται η ερμηνεία του Μεσαίωνα με άξονα την ορθολογιστική σκέψη και πλαίσιο τις θεολογικές και φιλοσοφικές συγκρούσεις της εποχής. «Κατά τα πρώτα χρόνια του χριστιανισμού, εμφανίζονται πολλές “αποκαλυπτικές” ερμηνείες της ιστορίας.

    Ομάδες “εκλεκτών” ταυτίζουν αρχικά το κράτος, έπειτα την επίσημη Εκκλησία, με τη διαφθορά».

    Αυτές οι αιρέσεις αμφισβητούν την αυθεντία και την αποκλειστική αρμοδιότητα της Εκκλησίας να ερμηνεύει τις Γραφές. Παράλληλα, μεταθέτουν εν μέρει την απελευθερωτική διάσταση του χριστιανισμού στο επίπεδο της κοινωνίας.
    «Η ιδεολογική βάση ήταν “ένας κάποιος” χριστιανισμός, αλλά η δυναμική του σχηματισμού της ομάδας βρισκόταν αλλού, σε συγκεκριμένες υλικές συνθήκες».

    Διαβάζοντας τον Μεσαίωνα στο «Ονομα του ρόδου» αναγνωρίζεις μια κατάσταση πραγμάτων που επανέρχεται κατά περιόδους στην Ιστορία. Ο Μεσαίωνας είναι μια κατάσταση που συνεχίζει αδιάλειπτα να υπάρχει με τη μορφή συνωμοσίας, κρυμμένη στο βάθος των πραγμάτων.

    Ο Εκο, με το έργο του φέρνει τον απόηχο του Μεσαίωνα στην σύγχρονη εποχή.
    Ετσι κι αλλιώς, η «αποκαλυπτική» σκέψη είναι σήμερα αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής ζωής (για όσους τολμούν), η ανασφάλεια και ο φόβος του περιθωρίου που παίρνει διαστάσεις μαζικού κοινωνικού φαινόμενου, ο ρατσισμός, η ευγονική, η απόλυτη διάκριση σωστού - λάθους, καλού - κακού μπορούν να ιδωθούν υπό αυτό το πρίσμα.

    «Μαγεμένοι» οι πολιτικοί του Ελληνικού Κοινοβουλίου από «σκοτεινές συνωμοτικές ομάδες», από ανεξήγητα μυστήρια και από «κρυπτογραφημένους κώδικες» αναζητούν μιαν «αόριστη» και ασαφή «αλήθεια» των σχέσεων κράτους και εκκλησίας σε ότι αφορά στην υπόθεση:
    »Σκάνδαλο του Βα(λ)τοπεδίου».

    Στο «Όνομα του ρόδου», η δράση εκτυλίσσεται το 1327,εποχή κατά την οποία αμφισβητήθηκε η κοσμική εξουσία του Πάπα σε ένα ορεινό μοναστήρι Βενεδικτίνων.
    (Στο «Σκάνδαλο του Βα(λ)τοπεδίου» η δράση εκτυλίσσεται στις αρχές του 2000 στην λίμνη Βιστωνίδα, επίσης αμφισβητήθηκε η κοσμική εξουσία του Ηγούμενου Εφραίμ σε μοναστήρι του Αγίου Όρους Κυπρίων!).

    Εκεί έρχεται ένας μοναχός του τάγματος των Φραγκισκανών, ο Αγγλος Γουίλιαμ του Μπάσκερβιλ (Σον Κόνερι) και προσπαθεί να βρει μια λογική εξήγηση για μια σειρά παράξενων θανάτων μοναχών που συμβαίνουν στο μοναστήρι εκείνη την περίοδο.
    Η μάχη του κατά της επικρατούσας μεταφυσικής ερμηνείας των γεγονότων γίνεται πόλεμος κατά του σκοταδισμού, στη βάση του οποίου βρίσκεται το ανθρώπινο συναίσθημα του φόβου.
    Ο Γουίλιαμ του Μπάσκερβιλ είναι ένας εγκυκλοπαιδιστής, ένας πρόδρομος της Αναγέννησης, ζωντανό μέρος του ίδιου του συστήματος από το οποίο στο παρελθόν έχει ηττηθεί σε μια προσπάθειά του να ορθώσει το ανάστημά του απέναντι στην Ιερά Εξέταση, και απέτυχε!!!!!!
    (Οι αδελφοί Αθανάσιος και Σωκράτης Ξυνίδης προσπαθώντας να δώσουν (και όσοι πολίτες τους ακολούθησαν στην πρωτοβουλία τους) λογική εξήγηση για μια σειρά μεταβιβάσεων και ανταλλαγών ακινήτων του Δημοσίου και ιδιωτών, αμφισβητήθηκαν και συκοφαντήθηκαν !!!!!!!)

    D-Frida

    ΥΣ 1: Οι δυο τελευταίες σελίδες του έργου «Όνομα του ρόδου» είναι οι πιο συγκλονιστικές . Η μαρτυρία ενός ανθρώπου ένα βήμα πριν το θάνατο, που αναρωτιέται αν υπάρχει νόημα στο α- νόητο.

    ΥΣ 2 Κρίμα που δεν υπάρχει ο Καζαντζάκης: Θα υπήρχε άλλο ένα μεγαλειώδες έργο του.
    «Δεν πιστεύω τίποτε , δεν φοβάμαι τίποτε , είμαι ελεύθερος»
    Νίκος Καζαντζάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος12/6/10 20:32

    ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΕΣ ΑΠΟ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 20.32 ΣΑΝ ΤΟ ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.