19.3.09

Εθελοντική δράση δενδροφύτευσης για την παγκόσμια ημέρα δασοπονίας από την ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ροδόπης

Τα δασικά οικοσυστήματα της χώρας μας αποτελούν ένα μικρό θησαυρό, όχι μόνο για εμάς αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη. Το έντονο τοπογραφικό ανάγλυφο, με τις ψηλές οροσειρές, που χωρίζουν τη χώρα ουσιαστικά σε δύο τμήματα, καθώς και η μεγάλη μας ακτογραμμή, έχουν διαμορφώσει μια μοναδική ποικιλία δασικών οικοσυστημάτων. Υπάρχουν μελέτες, οι οποίες δείχνουν ότι η Ελλάδα έχει τον υψηλότερο δείκτη δασικής βιοποικιλότητας στην Ευρώπη.
H ελληνική κοινωνία, ειδικότερα μετά και τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007, έχει συνειδητοποιήσει τη σημασία και τον πολυδιάστατο κοινωνικό και οικονομικό ρόλο των δασών.
Η αναγνώριση της σπουδαιότητάς τους, αλλά και το φαινόμενο των κλιματικών αλλαγών, επιβάλλουν, ως μια αναγκαιότητα που δεν μπορεί πλέον να αγνοηθεί, τη διαμόρφωση μιας σύγχρονης δασικής πολιτικής, η οποία εντάσσεται στην πρόταση που κατέθεσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου για την Πράσινη Ανάπτυξη, για το νέο αναπτυξιακό μοντέλο που έχει πλέον ανάγκη η χώρα μας, με επίκεντρο τον άνθρωπο και το περιβάλλον.
Στο πλαίσιο αυτό και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας, ο Τομέας Κοινωνικής Δράσης και Εθελοντισμού της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, προκειμένου να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για θέματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, θα πραγματοποιήσει, σε περιοχές του Νομού μας και σε συνεργασία με τους αντίστοιχους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εθελοντική δράση δενδροφύτευσης, την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009, σύμφωνα με το εξής πρόγραμμα:
  • 11:00, στην είσοδο του οικισμού Φαναρίου, σε συνεργασία με το Δήμο Αιγείρου.
  • 16:00, στην είσοδο του οικισμού Γαλήνης, σε συνεργασία με το Δήμο Ιάσμου.
  • 17:30 , στον οικισμό Δοκού, σε συνεργασία με το Δήμο Φιλύρας.
Τομέας Κοινωνικής Δράσης και Εθελοντισμού Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΡΟΔΟΠΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.