13.3.14

Η Ένωση Τεχνικών ΔΕΗ του ΑΗΣ Κομοτηνής για ιδιωτικοποίηση της παραγωγής

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Τεχνικών της ΔΕΗ της Τοπικής Διοικούσας Επιτροπής ΑΗΣ Κομοτηνής, για το νομοσχέδιο το οποίο είναι σε διαβούλευση και αφορά την ιδιωτικοποίηση του 30% της παραγωγής της ΔΕΗ. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Σήμερα Δευτέρα 10/03/2014 δόθηκε σε διαβούλευση το νομοσχέδιο που αφορά  την ιδιωτικοποίηση του 30% της παραγωγής της ΔΕΗ αλλά και της εμπορίας της. Το σχέδιο μετά από 4-5 χρόνια περιπλάνησης σε σκοτεινούς διαδρόμους υπουργείων και ιδιωτικών συμφερόντων τελικά βγήκε στο φως. Όπως ήταν γνωστό σε εμάς, ανάμεσα στις μονάδες που δίνονται προς πώληση είναι και ο σταθμός της περιοχής μας ο ΑΗΣ Κομοτηνής.
Η μεγαλύτερη επένδυση που έγινε ποτέ στην Θράκη παραδίδεται σε ιδιωτικά χεριά με άγνωστες συνέπειες σε ότι αφόρα το μέλλον και την λειτουργία της μονάδας. Άγνωστο είναι  και το τι θα συμβεί με τις παροχές (σχέδιο υδροδότησης της Κομοτηνής από το φράγμα Γρατινής, άρδευση περιοχής Γρατινής-Αμαράντων κτλ) που προσφέρει ο ΑΗΣ στην περιοχή μας. Πολλές φορές κατά το παρελθόν έχουμε αναφερθεί στην υπονόμευση  που εδώ και χρόνια γίνετε σε βάρος του σταθμού μας και στα εμπόδια που μαγικά χέρια έβαζαν για να προετοιμάσουν το έδαφος για αυτό που σήμερα συντελείται. Και περιμένουμε τώρα να τα χρησιμοποιήσουν για τα δικαιολογήσουν την απόφαση να πουληθεί συγκεκριμένος σταθμός.
Είμαστε έτοιμοι όμως να απαντήσουμε…
Κατά την άποψη μας ο ΑΗΣ Κομοτηνής όπως και οι υπόλοιπες μονάδες που βγαίνουν προς πώληση πρέπει να παραμείνουν στην ΔΕΗ γιατί πρώτον μόνο έτσι θα μπορέσει να επιβιώσει η ίδια η ΔΕΗ. Η μικρή ΔΕΗ θα αποτελέσει τον πρώτο πραγματικό ανταγωνιστή της ΔΕΗ. Αφού λοιπόν δεν κατάφεραν με χίλιους τρόπους να την ξεκάνουν καταφεύγουν στη τραγική λύση … να ανταγωνιστεί η ίδια τον εαυτό της…
Οι σταθμοί αποτελούν επενδύσεις της επιχείρησης και του Έλληνα καταναλωτή που τις χρηματοδότησε και δεν είναι δυνατόν να παραχωρηθούν στον όποιον ιδιώτη μόνο και μόνο για να γίνει ακόμα πιο πλούσιος…. Και ειδικά όταν πρόκειται για έναν σταθμό παραγωγής ενέργειας σε μια ακριτική περιοχή με πολλές ιδιαιτερότητες που φυσικά δεν περιμένουμε να τις καταλαβαίνουν οι κυβερνώντες στον νόμο Αττικής αλλά πιστεύουμε ότι εσείς γνωρίζετε πολύ καλά.
Ζητάμε την στήριξη σας στην προσπάθεια που θα κάνουμε ώστε να αποτρέψουμε μια μεγάλη αδικία σε βάρος της περιοχής μας. Ο ΑΗΣ Κομοτηνής είναι πολύ σημαντικός για την περιοχή μας και για εμάς που εργαζόμαστε σε αυτόν και αισθανόμαστε υποχρεωμένοι να τον υπερασπιστούμε… Ζητάμε να στηρίξετε και τον σταθμό αλλά και τις θέσεις εργασίας που αυτός προσφέρει στην περιοχή μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.