11.3.14

Επίσκεψη Λαφτσή στον Σύλλογο Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα, «Περπατώ»

Μια κατατοπιστική ξενάγηση  και μια εκτενή ενημέρωση για το έργο του συλλόγου ατόμων με κινητικά προβλήματα, «Περπατώ», αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, είχε η υποψήφια Δήμαρχος Κομοτηναίων, Ελένη Λαφτσή και η υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος, Μάγδα Τσιουμάκα.
Την  κ. Λαφτσή ξενάγησε  και στους τρεις ορόφους, ο ίδιος ο πρόεδρος του Συλλόγου Άλεξ Ταξιλδάρης, στο κέντρο εκπαίδευσης αυτόνομης διαβίωσης ατόμων με κινητική Αναπηρία, όπου στεγάζεται ο σύλλογος «Περπατώ». Στο συγκεκριμένο χώρο εκπαιδεύονται άτομα με κινητικά προβλήματα, πώς να αυτοεξυπηρετούνται, παράλληλα αθλούνται και απασχολούνται δημιουργικά, ενώ πραγματοποιούν  και εξόδους για καφέ σε προσβάσιμα καφέ της Κομοτηνής! Η κ. Λαφτσή εξήρε την προσπάθεια του συλλόγου μια και το μεγαλύτερο έργο, γίνεται με πόρους του ίδιου του συλλόγου.
Σε ότι αφορά τα προβλήματα, τα οποία τα έθεσαν και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου έχουν να κάνουν με τις  υποδομές της πόλης, την οποία γενικά την καθιστούν μια πόλη «αφιλόξενη» για τα άτομα με κινητικά προβλήματα, αν και σε πολλά σημεία της πόλης έχουν κατασκευασθεί ειδικές ράμπες. Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα που ανέφεραν τα μέλη του «Περπατώ» στην κ. Λαφτσή είναι το ότι δεν τους δίνεται η δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τα μέλη την πισίνα του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ … η οποία δεν λειτουργεί και προτίθενται τα μέλη να το κάνουν! Τα μέλη του «Περπατώ»  εδώ και 10 χρόνια περίπου διεκδικούν με έγγραφα και επιστολές προς  όλους τους αρμόδιους των κυβερνήσεων που πέρασαν, αυτό το δικαίωμά τους, δίχως απτό αποτέλεσμα!
Η κ. Λαφτσή τους εξέφρασε την πλήρη στήριξή της και τους διαβεβαίωσε ότι το θέμα θα το αναδείξει  εκ νέου. Πιο συγκεκριμένα δήλωσε: «Η Κομοτηνή από πλευράς υποδομών είναι μια πόλη «Αφιλόξενη», για μια μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας, αλλά κυρίως γι’ αυτούς που τους αποκαλούμε Άτομα με ειδικές δεξιότητες. Θα έλεγα όχι απλώς αφιλόξενη, αλλά ιδιαίτερα σκληρή! Οι Δημοτικές αρχές τα προηγούμενα χρόνια δεν φρόντισαν να δημιουργήσουν τις απαραίτητες υποδομές, ώστε να αγκαλιάσουν και να καλύψουν τις ανάγκες αυτές, επιδεικνύοντας μια αδιαφορία, η οποία ίσως φανώ υπερβολική αλλά … εμπεριέχει  ψήγματα ρατσισμού. Υπάρχει ανάγκη δημιουργίας μια συλλογικής συνείδησης, ότι αυτή η πόλη δεν είναι ιδιοκτησία κανενός. Αυτός ο δήμος ανήκει εξίσου  σε όλους τους δημότες. Αυτή η συλλογική συνείδηση όφειλε να προϋπάρχει σε αυτούς που σχεδίασαν και σχεδιάζουν το παρόν και το αύριο αυτού του δήμου. Εδώ εντοπίζουμε ένα έλλειμμα, ένα Δημοκρατικό έλλειμμα, θα έλεγα.
Εμείς ως Δημοτική Παράταξη που ευελπιστούμε ότι θα παίξουμε έναν καταλυτικό ρόλο στα πράγματα, στο μέλλον αυτού του Δήμου, νιώθοντας τις αγωνίες τους προβληματισμούς, τα προβλήματα που νιώθουν στην καθημερινότητά τους αυτή η κατηγορία των συνανθρώπων μας, τα οποία βέβαια επιτείνονται με την ανθρωπιστική κρίση που ζούμε, δεσμευόμαστε και αυτά δεν είναι λόγια. Δεσμευόμαστε, ότι θα τα κάνουμε και πράξεις και θα κριθούμε από την κοινωνία, ότι όλες αυτές τις αγωνίες θα τις έχουμε ψηλά στην ιεραρχία των ζητημάτων, με τα οποία θα ασχοληθούμε, είτε προεκλογικά για να τα αναδείξουμε και να ευαισθητοποιήσουμε, την Δημοτική αρχή και την Πολιτεία, αλλά και τους συμπολίτες μας, οι οποίοι πρέπει να δείχνουν μια ιδιαίτερη ευαισθησία. Αλλά και αργότερα όταν θα αναλάβουμε το δήμο με τη δύναμη που θα μας δώσουν οι δημότες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.