5.3.14

Τέλος από τα πανεπιστήμια οι 180.000 «αιώνιοι» φοιτητές

Τέλος στην ... φοιτητική τους καριέρα θα πρέπει να βάλουν όσοι φοιτητές έχουν εισαχθεί προ του 2006 σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, καθώς καλούνται να ολοκληρώσουν την προσπάθεια για την απόκτηση του πτυχίου μέχρι τον Ιούνιο του 2014, καθώς το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να εφαρμόσει το νόμο που καταργεί τις χωρίς χρονικούς περιορισμούς σπουδές.
Έτσι, όσοι αιώνιοι φοιτητές επιθυμούν να πάρουν το πολυπόθητο πτυχίο τους, θα πρέπει να επιδοθούν σε αγώνα ταχύτητας μέχρι τον Ιούνιο, καθώς από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ οφείλουν να τους διαγράψουν από τα μητρώα τους. Φέτος είναι η πρώτη φορά που τα Ιδρύματα θα κληθούν να ξεκαθαρίσουν οριστικά τα μητρώα των φοιτητών, αφού μέχρι τώρα τόσο τα ίδια όσο και το υπουργείο Παιδείας δεν έβαλαν ποτέ κανόνες στη διάρκεια των σπουδών τους. 
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, κοντά στα 180.000 άτομα θα απολέσουν οριστικά τη φοιτητική τους ιδιότητα, αφού ο νέος νόμος προβλέπει ότι όσοι είχαν εισαχθεί στα ΑΕΙ πριν από το 2006 και δεν πέρασαν τις εξετάσεις σε όλα τα μαθήματα, θα πρέπει τώρα ή να πάρουν πτυχίο ή να εγκαταλείψουν την προσπάθεια. Σε ότι αφορά το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, η Νομική Σχολή κατέχει τη 10η θέση στους μη ενεργούς φοιτητές με ποσοστό 62%.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος9/3/14 09:51

    Οι αργοπορημένοι φοιτητές δεν επιβαρύνουν οικονομικά το κράτος ούτε το κοινωνικό σύνολο, διότι από το έκτο έτος (ν συν 2) και μετά χάνουν όλα τα δικαιώματα της μέριμνας δηλαδή σίτιση, στέγαση στις ούτως ή άλλως εγκαταλελειμμένες εστίες, εισιτήρια, φάρμακα και προπάντων διανομή βιβλίων, που είναι ένα σκάνδαλο από μόνο του ως διανομή συγγραμμάτων (κουτσουρεμένων και ξεπερασμένων), Ο Έλληνας σπουδαστής πληρώνει αδρά από την τσέπη του για να μάθει γράμματα εάν και εφόσον τού έχει μείνει λίγο κουράγιο να μάθει σωστά μια επιστήμη. Με το νέο νόμο 4009/2011 οι παλαιοί φοιτητές δεν συνυπολογίζονται καν στον εγγεγραμμένο πληθυσμό των ιδρυμάτων και έτσι μειώνεται η δημόσια χρηματοδότηση, αφού υπολογίζονται πια μόνον οι “ενεργοί” φοιτητές, δηλαδή οι νεοεισαχθέντες. Δυστυχώς κάποιοι καλλιεργούν ένα όργιο φημών και διαδόσεων το οποίο εκφράζει μόνο την ασχετοσύνη και την κακοβουλία ψυχωτικών ανθρώπων που θέλουν να επιβάλουν στους άλλους τις δικές τους ιδεοληψίες. Και σε άλλες χώρες του κόσμου υπάρχουν καθυστερούντες σπουδαστές (κεντρική Ευρώπη, Ιταλία, σκανδιναβικές χώρες) με τη διαφορά ότι πληρώνουν δίδακτρα και ενδεχομένως σωστά κάνουν, ήδη από το πρώτο έτος. Η όποια κριτική ασκείται μέσα στην ελληνική κοινωνία δείχνει κομπλεξικά άτομα που δεν έχουν πώς να εκτονώσουν τον αυταρχισμό τους. Πολλοί ασχολούνται με τους συνδικαλισμένους φοιτητές αλλά αυτή είναι μία περιθωριακή μειοψηφία που κανείς δεν την παίρνει στα σοβαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.