25.2.14

Συνέδριο στην Αλεξανδρούπολη για το έργο Mare Nostrum

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το πρώτο συνέδριο του έργου MARE NOSTRUM με θέμα τη «Διασυνοριακή Συνεργασία για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση της Παράκτιας Ζώνης» την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014 σε γνωστό ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης.
Το Συνέδριο διοργάνωσε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, ως εταίρος του έργου, με σκοπό την από κοινού ενημέρωση για τις δράσεις του έργου και την μέχρι τώρα εξέλιξή του, καθώς επίσης και την ανταλλαγή απόψεων και καλών πρακτικών μεταξύ όλων των εταίρων σχετικά με τους τρόπους βελτίωσης της διασυνοριακής συνεργασίας στην ολοκληρωμένη διαχείριση της παράκτιας ζώνης.
Τις εργασίες του Συνεδρίου χαιρέτισε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους εταίρους, ανέλυσε τους βασικούς στόχους του έργου και τόνισε τη σπουδαιότητα της γεφύρωσης του χάσματος μεταξύ πολιτικών για τη διαχείριση της παράκτιας ζώνης της Μεσογείου και την βελτίωση της κοινωνικοοικονομικής και περιβαλλοντικής ποιότητας των ακτών της.
Ακολούθησαν οι ομιλίες και οι παρουσιάσεις από τους εταίρους και τους συνεργάτες του Mare Nostrum από την Ελλάδα, την Ισπανία, τη Μάλτα, την Τουρκία, το Ισραήλ και την Ιορδανία, ενώ παρευρέθησαν και συμμετείχαν και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις από τις συμμετέχουσες στο έργο χώρες, προκειμένου να καταθέσουν τη δική τους εμπειρία και να συζητήσουν για τον ρόλο τους στη διαχείριση των παράκτιων ζωνών.
Το έργο,  το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ENPI –CBC MED και από εθνικούς πόρους, στοχεύει στο να εξετάσει νέους τρόπους για την προστασία και τη διαχείριση της μεσογειακής ακτογραμμής εντός του υφιστάμενου πλαισίου «Ολοκληρωμένης Διαχείρισης της Μεσογειακής Παράκτιας Ζώνης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.