26.2.14

Ο πρώην Εθνικός Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο CERN σε εκδήλωση στην Κομοτηνή

Την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014, ο διακεκριμένος Φυσικός και πρώην Εθνικός Αντιπρόσωπος της Ελλάδος στο CERN καθηγητής του ΕΜΠ Ευάγγελος Γαζής θα μιλήσει για τα δρώμενα και προσδοκώμενα από τα πειράματα του μεγάλου επιταχυντή στο Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Κέντρο CERN στη Γενεύη της Ελβετίας.
Η ομιλία του με τίτλο «CERN, Τεχνολογικά Επιτεύγματα και Προοπτικές. Η Ελληνική Συμμετοχή», γίνεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Περιφερειακού Συμβουλίου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, του οποίου ο κ. Γαζής είναι μέλος από τον Αύγουστο του 2013.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Διοικητήριο στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης και θα ξεκινήσει στις 17:00. Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι η Δρ. Σοφία Κυριαζοπούλου, υπεύθυνη Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών της ΔΔΕ Ροδόπης, Ερευνήτρια στο CERN (2003-7). Χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ Πέτρος Σουκουλιάς, ο οποίος συνεργάζεται με το CERN από το 2004. Την εκδήλωση οργανώνει το Περιφερειακό Συμβούλιο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.
Ο Δρ Ευάγγελος Γαζής είναι Καθηγητής Σωματιδιακής Φυσικής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στην Αθήνα. Έχει πολύχρονη  διδακτική πανεπιστημιακή και ερευνητική εμπειρία με πολυάριθμες δημοσιεύσεις και παρουσιάσεις σε Επιστημονικά Συνέδρια. Είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου για την Έρευνα και Τεχνολογία από το 2005 και Βοηθός Εθνικός Αντιπρόσωπος της Ελλάδος στο συμβούλιο του CERN από το 2005. Έχει διατελέσει Εθνικός Αντιπρόσωπος της Ελλάδος στο συμβούλιο του CERN (2010-12) και από το 2007 είναι ο Εθνικός  Αντιπρόσωπος της Ελλάδος στο Πείραμα ΑΤΛΑΣ του CERN.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.