19.2.14

Το μεγαλύτερο ξέπλυμα χρήματος των ΜΚΟ γινόταν στο Δήμο Κομοτηνής και ο Δήμαρχος κοιμάται τον ύπνο του δικαίου…

Σήμερα, η Βασιλική Σιούτη στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», δείχνει το δρόμο των εκατομμυρίων για τις ΜΚΟ!
Διαβάστε το άρθρο (κλικ εδώ) και θα δείτε πως τα περισσότερα χρήματα είχαν διαδρομή και από το Δήμο Κομοτηνής, μέσω του απίθανου συμβούλου του πρώην Δημάρχου Κομοτηνής, Άγγελου Λάσκαρη. Οι ΜΚΟ του λαμβάνουν εκατομμύρια, έκαναν μπίζνες με τη τότε δημοτική αρχή, αλλά ο νυν Δήμαρχος Γιώργος Πετρίδης διαλέγει … τη σιωπή των αμνών!
Μόνο για τα «σκάνδαλα» της ΔΕΥΑΚ ήταν ενεργός και λαλίστατος, αλλά εκεί βλέπεται η μασωνία έδινε γραμμή! Κατακαημένη Κομοτηνή σε τι χέρια έπεσες…

16 σχόλια:

  1. Ανώνυμος19/2/14 18:04

    Ο freeman σχολιασε στο www.epikairo.gr

    Mε την αντιγαπική υστερία ΟΛΩΝ των ΜΜΕ (4-5 άρθρα κάθε μέρα το καθένα) για μια προ 12ετίας υπόθεση , τραβηγμένης πολιτικής ευθύνης ,αν ερχόμουν σαν ξένος τώρα στην Ελλάδα, θα πίστευα ότι υπάρχει κάποιο Παπανδρεικό Κόμμα που διεκδικεί στα ίσα την Εξουσία και φυσιολογικά τα προσφάτως καλοδανεισμένα από την Κυβέρνηση ΜΜΕ το χτυπούν αλύπητα...Λες να ξέρουν κάτι παραπάνω για την σύνθεση των 20-25% "Αναποφάσιστων" ΟΛΩΝ των γκάλοπ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος19/2/14 20:15

    Δεν είναι η σιωπή των αμνών. Η σιωπή των συνεργών είναι κι οι μασόνοι, οι λαιονς, οι λογής λογής φιλάνθρωποι που τότε έκαναν τα κουμάντα τους σήμερα ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ στο Δήμο Κομοτηνής και καθορίζουν τη τύχη του. Δυστυχώς!!! Ω πόσο πόσο έχει λείψει ο Βαβατσικλής....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος20/2/14 22:10

      Βαβατσικλής....Έμπαινε και φώναζε "δουλέψτε" και δούλευε απ΄όλους περισσότερο. Κι ητανε και στα μπράβο και στα μπινελίκια του δίκαιος και γεναιόδωρος. Και δε πουλήθηκε ποτέ ούτε στους γλύφτες ούτε στα κοματόσκυλα ούτε στις π..... της Δημαρχίας. Ανάξιος και λίγος ελάχιστος αποδείχθηκε ο διάδοχός του. Κι άξιος της μοίρας και των επιλογών του από δω και μπρος.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος20/2/14 09:31

    Τελευταία παρατηρείται κινητικότητα των μυστικιστικων οργανωσεων του κ Πετρίδη και του Δεσπότη με δικαιολογία την φιλανθρωπία. Ποια φιλανθρωπία ; Τρίχες κατασαρές. Κι΄αυτα εν όψει των εκλογών, Κρίμα στον κ. Πετρίδη δεν του φαινόταν πόσο μωροφιλόδος είναι τα παρέδωσε όλα για την εξουσία εδώ και χρόνια απο το 2002 και μετά. Τον εκπαιδευσαν άριστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος20/2/14 10:11

    Αφηστε τον Σεβασμιωτατο.Γνωριζει ο,τι ο Πετριδης ηθεκε αλλο ποιμεναρχη,και φυσικα οι πατατρεχαμενοι δημοτικοι συμβουλοι.Ο Δημαρχος παντοτε ηταν,ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΑΙΣ ΨΥΧΕΣ ΗΜΩΝ.ι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος20/2/14 11:09

    Πού γράφει για Κωτσάκη και Δήμο Κομοτηνής το δημοσίευμα; Άλλο άρθρο διαβάζω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα κακόμοιρε, για ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ γράφει, για Φλογαΐτη, για Σκλιά. Όλοι αυτή συνεργάστηκαν με τη δημοτική αρχή. Εσύ μάλλον είσαι από τον Σώστη. Άστο...

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος20/2/14 11:42

    Η "ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ" ΕΧΕΙ ΛΥΣΣΑΞΕΙ! ΠΡΟΣΕΧΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΜΗ ΣΕ ΔΑΓΚΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΘΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΚΙ ΕΣΥ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος20/2/14 12:32

    Πολιτικά πρόσωπα αγόραζαν ψήφους και χρηματοδοτούσαν τις ΜΚΟ ισχυρίζεται ο κ. Ρακιντής

    Ο κύριος Ρακιντζής δε μάσησε τα λόγια του ούτε για την εμπλοκή πολιτικών προσώπων στις ΜΚΟ. Οπως χαρακτηριστικά είπε "ξέρω οτι για να πάρεις μια χορηγία υπήρχε παρέμβαση με πολιτικό αντίκτυπο. Επαιρναν για ανταλλαγή κάποιες ψήφους και υπήρχε πολιτκή επιρροή. Τώρα έλεγχος, δεν γινόταν από τίποτα και κανέναν, τουλάχιστον στις μικρές ΜΚΟ. Δεν ξέρω αν θα σκάσουν νέα σκάνδαλα ή όχι, έχουν ήδη σκάσει αρκετά, ωστόσο το πρόβλημα είναι η αργή απονομή δικαιοσύνης".

    Το μεγάλο πάρτι στη Ροδόπη….. και κέρδιζαν τις εκλογές…… Η αποκαθήλωση του Βαβατσικλη……. Με την συμμετοχή της πασοκικής τσογλανερίας στη κλίκα του Στυλιανίδη!

    Η ΜΚΟ «Ευρωπαϊκό Κέντρο Δημοσίου Δικαίου» του καθηγητή Σπ. Φλογαΐτη πήρε 2.053.000 ευρώ για έργα όπως «επιμόρφωση νομικών για το κράτος δικαίου στο Αζερμπαϊτζάν», «παράρτημα της ΜΚΟ στο Ιράν», «εκπαίδευση δικαστών στη Νότια Αφρική», «εκπαίδευση στη χρηστή διακυβέρνηση στο Σουδάν» για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Αμερική, την Ευρώπη, την Ασία, την Ωκεανία και την Αφρική κ.ά. Πολλά από αυτά πραγματοποιήθηκαν στη Ροδόπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος21/2/14 12:53

      Ναι αλλά τώρα για τον Στυλιανίδη κιχ. Το άρθρο λέει για Στυλιανίδη αλλά η πιάτσα δεν το είδε. Ο Γιαννακίδης μάλλον δεν αφήνει .

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος20/2/14 13:18

    ΟΤΑΝ ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΤΟ ΓΑΠ ...ΠΙΠΕΣ ΚΑΝΑΤΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΩΤΟ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ PIAZZA!!! ΤΩΡΑ ΜΙΛΑΤΕ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ!!!! ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΚΑΤΟΜΥΡΙΑΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟ 2007 ΣΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος20/2/14 18:27

      Στις φωτογραφίες δεν ήταν όλοι όσοι τον ψήφισαν πιστεύοντας τα όμορφα τα λόγια τα μεγάλα για να ανακαλύψουν έπειτα έναν ακόμα ανίκανο δημοσιοσχετίστα που δεν είναι καν σε θέση να ξεχωρίζει τους φίλους τους γλυψιματίες και τους εχθρούς του. Εύχομαι ολόψυχα τα χειρότερα. Του αξίζουν.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος21/2/14 12:52

      18.27 μην δαγκώσεις το γλωσσάκι σου θα πσοφήσεις όπως λένε και οι όμοιοί σου χρυσαυγίτες

      Διαγραφή
  9. Ανώνυμος21/2/14 21:56

    Προς "κυρία" 12:32 : Αμάν κυρά μου, άλλαξε το λεξιλόγιο σου επιτέλους. Καρφώνεσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος22/2/14 11:27

    Ρε Πιατσα, ψαχνω τρεις μερες τωρα δηλωση του δημαρχου για τα σκανδαλα της ΔΕΥΑΚ και τιποτα. Ψαχνω στο αρθρο της Σιουτη κατι για Κομοτηνη και τιποτα. Παλι ονειρα βλέπετε, η το εχετε χασει τελειως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος25/2/14 12:46



      "Τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο Ευριπίδης Στυλιανίδης έχει αποδυθεί σε έναν μαραθώνιο αγώνα απεμπλοκής του ονόματός του από τη χρηματοδότηση ημετέρων που κάποτε αποτελούσαν προνομιακούς επισκέπτες του υπουργικού του γραφείου, αλλά και του πολιτικού του γραφείου στην Κομοτηνή. Πρόσωπα βγαλμένα από το γαλάζιο φυτώριο της ΟΝΝΕΔ, που από το 2005 και μετά εζήλωσαν τη δόξα και το χρήμα των «πράσινων» ανθρωπιστών και ανέλαβαν το έργο της εξαγωγής ανθρωπιστικής βοήθειας στις αναπτυσσόμενες χώρες του Τρίτου Κόσμου και των Βαλκανίων. Η οργάνωση Ευρωπαϊκή Προοπτική, δημιούργημα του Παντελή Σκλιά, στενού φίλου και συνεργάτη του πρώην υφυπουργού Εξωτερικών και αρμόδιου για τις ΜΚΟ Ευριπίδη Στυλιανίδη, έλαβε περισσότερα από πέντε εκατομμύρια ευρώ σε τρία χρόνια.

      Κεντρικό πρόσωπο για τη συγκεκριμένη ΜΚΟ ήταν ο σημερινός σύμβουλος και εξ απορρήτων του υπουργού Παιδείας Άγγελος Λάσκαρης. Έχοντας καταλάβει πλέον την άτυπη θέση του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Κων. Αρβανιτόπουλου ο Άγγ. Λάσκαρης έχει φροντίσει να «εξαφανίσει» τα ίχνη του από τις ηλεκτρονικές σελίδες μιας αλυσίδας ΜΚΟ στις οποίες πρωτοστάτησε τα προηγούμενα χρόνια.

      Εκτός από την Ευρωπαϊκή Προοπτική ο κ. Λάσκαρης είχε αναπτύξει αξιοπρόσεκτη δραστηριότητα και στην εκλογική περιφέρεια του Ευριπίδη Στυλιανίδη τα χρόνια της υπουργίας του τελευταίου. Ως πρόεδρος του Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Σύμπραξης Μη Κυβερνητική Προοπτική, ο Άγγ. Λάσκαρης είχε χρηματοδοτηθεί μέσα από το πρόγραμμα EQUAL με 1.000.000 ευρώ για δράσεις «αύξησης απασχολησιμότητας» με τη συμμετοχή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ροδόπης - Έβρου, αλλά και του ΚΕΚ «Μέντωρ» της Κομοτηνής. Την ίδια εποχή η ΜΚΟ Ευρωπαϊκή Προοπτική απορροφούσε αφειδώς χρήματα από τα ταμεία του ΥΠΕΞ για διάφορα έργα, όπως «μεταφορά τεχνογνωσίας για ανάπτυξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας», «υποστήριξη επιστροφής προσφύγων από το Κοσσυφοπέδιο», αλλά και «ανασυγκρότηση κοινωνικών δομών και παροχή ψυχολογικής υποστήριξης στο Πακιστάν».

      Μόνο το 2005 η Ευρωπαϊκή Προοπτική εισέπραξε 1.297.000 ευρώ για «ανακατασκευές κτηρίων στο Ιράκ και στο Ιράν, αύξηση της ικανότητας και της ανταγωνιστικότητας των κοινωνικών φορέων και των ομάδων που δραστηριοποιούνται στη Σερβία και στην ΠΓΔΜ, επίσης για βιώσιμη ανάπτυξη στις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας και βελτίωση του επιπέδου διαβίωσης, ώστε να πραγματοποιηθεί η επιστροφή προσφύγων στο Κοσσυφοπέδιο». Ήταν η εποχή που ο σημερινός ισχυρός άνδρας του υπουργείου Παιδείας είχε την έδρα του στην ιδιαίτερη πατρίδα του Ευριπίδη Στυλιανίδη, μισθώνοντας γραφεία για τις οργανώσεις του στην Κομοτηνή, προσφέροντας παράλληλα τις υπηρεσίες του ως επικοινωνιολόγος στον δήμαρχο της πόλης.

      Αν κάποιος αναζητήσει στο Διαδίκτυο στοιχεία για τα έργα και τις ημέρες του Άγγελου Λάσκαρη θα βρει πληθώρα ντοκουμέντων για τις θέσεις, που εργάσθηκε, όπως το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κ. Καραμανλής αλλά και σε δήμους ως επικοινωνιολόγος όπως σε αυτούς της Κομοτηνής, της Ν. Ιωνίας, του Ν. Ηρακλείου, και της Μάνδρας - Ειδυλλίας μέσω της εταιρείας του Consulting House. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως οι «μη κυβερνητικές δραστηριότητες» του κ. Λάσκαρη συνέπιπταν τοπικά και με την ανάλογη παροχή επικοινωνιακών υπηρεσιών του στους εκάστοτε δημάρχους. Είναι χαρακτηριστικό πως η συνεργασία του με τον Δήμο Νέας Ιωνίας συμπίπτει με τη δράση της ΜΚΟ Ευρωπαϊκή Προοπτική που είχε την έδρα της στην ίδια περιοχή.

      Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το πέρασμα του πολυδιάστατου Άγγελου Λάσκαρη και από τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Τραμ Α.Ε. το 2004, από όπου παραιτήθηκε μετά την κόντρα με τον πολιτικό του προϊστάμενο στο υπουργείο Μεταφορών Μιχάλη Λιάπη με αφορμή αθρόες προσλήψεις προσωπικού, καθώς κατά τη διάρκεια της θητείας του στην επιχείρηση έγιναν περίπου 300 προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ, για τις περισσότερες από τις οποίες τον πρώτο λόγο είχε ο Άγγ. Λάσκαρης. Στην Τραμ Α.Ε. είχε τοποθετηθεί αφού μετά από τις έντονες αντιδράσεις βουλευτών της Ν.Δ. ο κ. Λάσκαρης είχε κοπεί από το γαλάζιο ψηφοδέλτιο στην Περιφέρεια Αττικής το 2004." από koutipandoras

      Διαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.