7.2.14

Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης συνάντησε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας

Συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιο Τσαυτάρη, είχε την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γιάννης Ξανθόπουλος. Στη συνάντηση συζητήθηκαν διεξοδικά τα ακόλουθα θέματα που αφορούν αγρότες της Δράμας, για τα οποία αποφασίστηκαν τα εξής:
Η βούληση του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας να αποδοθούν σε Δραμινούς καλλιεργητές τα 2.000 στρέμματα από τα τενάγη των Φιλίππων τα οποία διαχειρίζεται το Υπ.Α.Α.Τ. θα στηριχτεί από το Υπουργείο. Έτσι θα λήξει και το καθεστώς αυθαιρεσίας που επέβαλλαν καταχρηστικά λιγοστοί αγρότες του γειτονικού νομού Καβάλας καλλιεργώντας την έκταση αυτή.
Όσον αφορά τα δυσβάσταχτα οικονομικά προβλήματα που προκάλεσε σε πατατοκαλλιεργητές Περιθωρίου και  Κάτω Νευροκοπίου η νεοεμφανισθείσα ασθένεια της πατάτας από τον μύκητα Synchytrium Endovioticum (λόγω της απαγόρευσης καλλιέργειας πατάτας σε έκταση περίπου 2.500 στρεμμάτων), ο κ. Υπουργός πρόκειται να προωθήσει λύση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στόχος είναι η αποζημίωση των θιγόμενων αγροτών είτε μέσω της διαδικασίας των Π.Σ.Ε.Α. είτε μέσω του προγράμματος DeMinimis.
Τέλος για το έργο «Παράλληλα Έργα Αναδασμού αγροκτήματος Κουδουνίων», προϋπολογισμού 2.300.000€, προβλέπεται σύντομα απεμπλοκή και  υπογραφή της σχετικής σύμβασης κατασκευής του. Πρόκειται για έργο που η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας ενέταξε στο Πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» και το οποίο δημοπρατήθηκε, έχει ήδη αναδειχθεί ο μειοδότης, όμως η υπογραφή της σύμβασης καθυστερεί μέχρι σήμερα εξαιτίας γραφειοκρατικών εμποδίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.