6.2.14

Ανακοίνωση της ΑΚ Κομοτηνής για τις εφόδους σε σπίτια αντιεξουσιαστών

Η προσπάθεια της κυβέρνησης και των καναλιών να διαμορφώσουν ένα κλίμα τρομοϋστερίας στην ελληνική κοινωνία, αρχίζει να παίρνει χαρακτηριστικά ενός σύγχρονου κυνηγιού μαγισσών, με βασικό κριτήριο την πολιτική ταυτότητα.
Το τελευταίο διάστημα σημειώθηκαν δεκάδες έφοδοι της αστυνομίας, με παρουσία εισαγγελέα, σε σπίτια αναρχικών και αντιεξουσιαστών, τις περισσότερες φορές με το πρόσχημα της έρευνας σχετικά με την απόδραση Ξηρού. «Δυστυχώς», στις «έρευνες» αυτές η αστυνομία δεν βρήκε αρκετά στοιχεία για να κατασκευάσει τη σύνδεση των ανθρώπων αυτών με την αποκαλούμενη «τρομοκρατία». Θυμίζοντας όμως εποχές, ακραίας κρατικής αυθαιρεσίας, αποπειράθηκε να στιγματίσει ανθρώπους-αγωνιστές, ως επικίνδυνους, ως ύποπτους, ως εγκληματίες, με μοναδικό κριτήριο τις πολιτικές τους πεποιθήσεις.
Μία απόπειρα, που εντάσσεται σε ένα συνολικότερο σχέδιο ταύτισης, των κοινωνικών θεωριών που είναι διαποτισμένες  από αξίες όπως η αλληλεγγύη, η ελευθερία και η αξιοπρέπεια, με εγκληματικές συμπεριφορές. Όποιος μάχεται ενάντια στην κοινωνική ανισότητα, τις κοινωνικές διακρίσεις, την εκμετάλλευση και την καταπίεση, θεωρείται άμεσα ύποπτος για εγκληματική δραστηριότητα και το κράτος νομιμοποιείται να διατάξει έρευνα στο σπίτι του.
Παρόμοια πρακτική, χρησιμοποιήθηκε και στις Σκουριές Χαλκιδικής, ενάντια στους κατοίκους που εξέφραζαν την αντίθεση τους στην καταστροφική επένδυση εξόρυξης χρυσού. Πιο συγκεκριμένα, περιελάμβανε, εφόδους σε σπίτια τη νύχτα, παράνομη λήψη δείγματος DNA, κυριολεκτική πολιορκία του χωριού της Ιερισσού από το ΜΑΤ, με ρήψη δακρυγόνων ακόμη και σε σχολεία.
Σύμφωνα με τον Κορνήλιο Καστοριάδη, το μονοπώλιο των νοημάτων είναι πιο σημαντικό από το μονοπώλιο της βίας. Το κράτος αυτή τη στιγμή επιχειρεί, αν δεν το έχει καταφέρει ήδη, να κυριαρχήσει απολύτως σε επίπεδο νοημάτων διαστρεβλώνοντας, μέσω της θεαματικής προπαγάνδας των καναλιών, έννοιες όπως η αντίσταση, η πολιτική ανυπακοή και ταυτίζοντας τες  με έννοιες όπως η τρομοκρατία και η τυφλή βία. Για το κράτος, τρομοκρατία και αντίσταση είναι το ένα και το αυτό. Αυτό επιβεβαιώνουν οι πρόσφατες έφοδοι σε σπίτια αγωνιστών και η τρομοϋστερία που καλλιεργείται από τα μίντια.
Η κοινωνία οφείλει να πάρει θέση, ενάντια στο ολοένα και διευρυνόμενο πλαίσιο επιτήρησης, ελέγχου και καταστολής που οικοδομείται, στα πρότυπα κρατών του δυτικού κόσμου, με εδραιωμένο τον δημοκρατικό ολοκληρωτισμό, όπου το μόνο μοντέλο πολίτη, το οποίο γίνεται ανεχτό είναι αυτό του πειθήνιου, υπάκουου, φιλήσυχου και σκληρά εργαζόμενου  καταναλωτή. Καλούμαστε όλοι να πάρουμε θέση και να εμποδίσουμε έμπρακτα το σύγχρονο κυνήγι μαγισσών σε σπίτια γειτόνων μας, την έξωση από τα σπίτια χιλιάδων ληξιπρόθεσμων οφειλετών, την γενικότερη εξαθλίωση και καταδυνάστευση των ζωών μας από τους καταπιεστικούς μηχανισμούς του κράτους και τα αφεντικά.
  • Να σταματήσουν άμεσα οι «έρευνες» σε σπίτια αγωνιστών
  • Καμία ταύτιση της πολιτικής ανυπακοής με την τρομοκρατία και την τυφλή βία
  • Καμία δίωξη για τους συλληφθέντες, του αγώνα της Χαλκιδικής
  • Αυτό-οργάνωση, αλληλεγγύη, αξιοπρέπεια
 ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος6/2/14 14:23

    Kάποιοι πανυγήριζαν για τις διώξεις των χρυσαύγουλων.Μήπως έρχεται και η σειρά του άλλου άκρου? Ίσως να καταλάβουν τώρα "κάποιοι" για τον αντισυστημισμό τους και τα υπόλοιπα που διδάσκονται από τους ινστρούκτορες τους στα περιβόητα "στέκια κοινωνικής δικτύωσης"(sic)...Kρύψτε καλού κακού και τα στυλιάρια...Η μπουζού των μικροαστών δεν είναι και τόσο ευρύχωρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.